BNPP

de School met den Bijbel

Ondertitel:
Onderzoekt de Schriften Joh. 5:39 en Zend Uw licht en Uwe waarheid, dat die mij leiden. Ps. 43:3
6 jul. 1911 (9, nr. 1): weekblad voor het Christelijk Onderwijs
Categorie:
IV
Verschenen:
17 sep. 1903-3 juni 1943 (1, nr. 1-40, nr. 25)
Eigenaar:
-
Uitgever:
Oosterbaan en Le Cointre, Goes
Drukker:
Oosterbaan en Le Cointre, Goes
Plaats van Uitgave:
Goes
Frequentie:
1 x p/w (op donderdag)
3 jan. 1908 (5, nr. 14): 2 x p/w (op dinsdag en vrijdag)
6 jul. 1911 (9, nr. 1): 1 x p/w (op donderdag)
Omvang:
III
1905/1906 (3): IV
1910/1911 (8): III
1911/1912 (9): VI
Formaat:
D
6 jul. 1911 (9, nr. 1): A
Oplage:
-
Prijzen:
f3,00 p/j, buitenland (excl. porti)
los nummer: f 0,10
3 jan. 1919 (16, nr. 27): f 3,80 p/j, losse nummers: f 0,05
18 dec. 1930 (28, nr 25): f 4,40 p/j, losse nummers: f 0,15
Foto's:
-
Tekeningen:
zelden
Redactie:
A. Kloosterman: 17 sep. 1903-30 jun. 1911 (1, nr. 1-8, nr. 73)
A. Jonkman (commissie van redactie): 6 jul. 1911-5 nov. 1931 (9, nr. 1-29, nr. 19)
K. Wielemaker: 6 jul. 1911-7 nov. 1918 (9, nr. 1-16, nr. 19)
H.J. van Wijlen: 6 jul. 1911-24 jun. 1920 (9, nr. 1-17, nr. 52)
K. Brants: 6 mrt. 1919-7 aug. 1924 (16, nr. 36-22, nr. 6)
J. Lens: 6 mrt. 1919-20 mei 1943 (16, nr. 36-40, nr. 24)
H.J. Emous: 6 jan. 1921-30 nov. 1933 (18, nr. 27-31, nr. 22)
A.J. Drewes: 6 jan. 1921-23 nov. 1939 (18, nr. 27-37, nr. 21)
L. v.d. Zweep: 2 jan. 1936-24 feb. 1938 (33, nr. 27-35, nr. 35)
J. Nauta: 6 jan. 1938-1 mei 1941 (35, nr. 28-38, nr. 43)
W. 't Hooft: 4 juli 1940-3 juni 1943 (38, nr. 1-40, nr. 25)
Medewerkers:
J. v.d. Molen Tzn.: 17 sep. 1903-14 jan. 1910 (1, nr. 1-7, nr. 28)
J. Postmus: 17 sep. 1903-21 okt. 1910 (1, nr. 1-8, nr. 6)
J. Wedeven: 17 sep. 1903-27 feb. 1919 (1, nr. 1- 16, nr. 35)
H. Amptmeier: 17 sep. 1903-27 feb. 1904 (1, nr. 1-1, nr. 33)
P. Brouwer: 17 sep. 1903-30 dec. 1920 (1, nr. 1-18, nr. 27)
A.L. van Hulzen: 17 sep. 1903-18 dec. 1913 (1, nr. 1-11, nr. 25)
A. Jonkman: 17 sep. 1903-30 jun. 1911 (1, nr. 1-8, nr. 73)
H. van der Linden: 17 sep. 1903-9 dec. 1920 (1, nr. 1-18, nr. 24)
D.W. Reinders: 17 sep. 1903-27 feb. 1919 (1, nr. 1-16, nr. 35)
E. Sanders: 17 sep. 1903-6 jul. 1905 (1, nr. 1-2, nr. 40)
J. Schouten: 17 sep. 1903-14 jan. 1910 (1, nr. 1-7, nr. 28)
B. v.d. Veluwe: 17 sep. 1903-30 jun. 1911 (1, nr. 1-8, nr. 73)
R. van Wageningen: 17 sep. 1903-3 nov. 1932 (1, nr. 1-30, nr. 18)
K. Wielemaker: 17 sep. 1903-30 jun. 1911 (1, nr. 1-8, nr. 73)
L. van Zuylen: 17 sep. 1903-16 sep. 1910 (1, nr. 1-7, nr. 87)
R. Husen: 3 mrt. 1904-6 jun. 1907 (1, nr. 23-4, nr. 36)
N. Oosterbaan: 31 mrt. 1904-2 aug. 1917 (1, nr. 27-15, nr. 5)
H. Bavinck: 19 mei 1904-28 jul. 1921 (1, nr. 34-19, nr. 4)
H. Milo: 19 mei 1904-28 feb. 1929 (1, nr. 34-26, nr. 35)
A. M. Molenaar: 11 aug. 1904-31 jan. 1907 (1, nr. 46-4, nr. 18)
J.J. Leys: 20 okt. 1904-13 mei 1926 (2, nr. 3-23, nr. 46)
R. Huizinga: 20 okt. 1904-8 jun. 1933 (2, nr. 3-30, nr. 49)
H. van Eijk: 13 jul. 1905-12 jan. 1921 (2, nr. 41-18, nr. 28)
J.J. Meyer: 4 okt. 1906-10 aug. 1911 (4, nr. 1-9, nr. 6)
J. Strikwerda: 4 okt. 1906-3 juni 1943 (4, nr. 1-40, nr. 25)
J.C.C. Voigt: 13 jun. 1907-9 sep. 1915 (4, nr. 37-13, nr. 11)
Chr. Stapelkamp: 9 feb. 1909-27 feb. 1919 (6, nr. 38-16, nr. 35)
A. Ackers: 6 jul. 1911-27 jun. 1912 (9, nr. 1-9, nr. 52)
K. v.d. Berg: 6 jul. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 1-16, nr. 35)
A. Boot: 6 jul. 1911-26 jun. 1930 (9, nr. 1-27, nr. 52)
L. Bückmann: 6 jul. 1911-27 jun. 1912 (9, nr. 1-9, nr. 52)
K. van Dijk: 6 jul. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 1-16, nr. 35)
J. Gras: 6 jul. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 1-16, nr. 35)
J.P. Hebly: 6 jul. 1911-30 dec. 1920 (9, nr. 1-18, nr. 27)
A. Kloosterman: 6 jul. 1911-9 sep. 1915 (9, nr. 1-13, nr. 11)
J.C. Ligtvoet: 6 jul. 1911-3 juni 1943 (9, nr. 1-40, nr. 25)
B. van Mourik: 6 jul. 1911-24 aug. 1911 (9, nr. 1-9, nr. 8)
J. Schaap Hzn.: 6 jul. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 1- 16, nr. 35)
Sj. J. Steensma: 6 jul. 1911-30 dec. 1920 (9, nr. 1-18, nr. 27)
A. Teunisse: 6 jul. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 1-16, nr. 35)
W. Uittenbogaard: 6 jul. 1911-19 feb. 1920 (9, nr. 1- 17, nr. 34)
A.M. v.d. Velden: 6 jul. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 1-16, nr. 35)
E. van Niekerken: 13 jul. 1911-5 aug. 1926 (9, nr. 2-24, nr. 6)
B. v.d. Veluwe: 31 aug. 1911-27 feb. 1919 (9, nr. 9-16, nr. 35)
G. Makkes v.d. Deyl: 21 sep. 1911-19 sep. 1935 (9, nr. 2-33, nr. 12)
J.W. Marmelsteyn: 4 jul. 1912-26 aug. 1926 (10, nr. 1-24, nr. 9)
H.A. Backer: 9 sep. 1915-27 feb. 1919 (13, nr. 11-16, nr. 35)
W.M. Broekhuizen: 9 sep. 1915-3 juni 1943 (13, nr. 11-40, nr. 25)
J.C. v.d. Does: 9 sep. 1915-3 juni 1943 (13, nr. 11-40, nr. 25)
J. Klein Rzn.: 9 sep. 1915-27 feb. 1919 (13, nr. 11-16, nr. 35)
E.M.F. Kleyn: 9 sep. 1915-9 dec. 1920 (13, nr. 11- 18, nr. 24)
A. Wapenaar: 9 sep. 1915-3 juni 1943 (13, nr. 11-40, nr. 25)
H.W. Kammeyer: 12 okt. 1916-30 dec. 1920 (14, nr. 15-18, nr. 27)
K. Brants: 7 dec. 1916-27 feb. 1919 (14, nr. 23-16, nr. 25)
E.M.F. Buys-Kleyn: 16 dec. 1920-31 mrt. 1921 (18, nr. 25-18, nr. 40)
W. Schmidt: 13 mrt. 1919-15 feb. 1934 (16, nr. 37-31, nr.33)
G.C. Dalman: 2 okt. 1919-26 aug. 1920 (17, nr. 14-18, nr. 9)
H.J. van Wijlen: 1 jul. 1920-17 okt. 1940 (18, nr. 1-38, nr. 16)
G. Aldus: 6 jan. 1921-27 apr. 1933 (18, nr. 28-30, nr. 43)
J. Hobma: 6 jan. 1921-18 feb. 1937 (18, nr. 28-34, nr. 34)
G. Meima: 6 jan. 1921-3 juni 1943 (18, nr. 28-40, nr. 25)
A E.A. Mongers: 6 jan. 1921-23 aug. 1928 (18, nr. 28-26, nr. 8)
P. Oosterlee: 6 jan. 1921-5 jun. 1930 (18, nr. 28-27, nr. 49)
C. Zijderveld: 6 jan. 1921-15 feb. 1934 (18, nr. 18-31, nr. 33)
G.W Bouman: 23 sep. 1926-15 feb. 1934 (24, nr. 13-31, nr. 33)
A. Janse: 23 sep. 1926- 3 juni 1943 (24, nr. 13-40, nr. 25)
F. Kalsbeek: 23 sep. 1926-18 feb. 1937 (24, nr. 13-34, nr. 34)
A. Kranendonk: 23 sep. 1926-3 juni 1943 (24, nr. 13-40, nr. 25)
I. Snoek: 23 sep. 1926-3 juni 1943 (24, nr. 13-40, nr. 25)
W.J. Visser: 23 sep. 1926-5 mrt. 1942 (24, nr. 13-39, nr. 36)
M.J. Ornée: 19 mei 1927-3 dec. 1931 (jrg. 24, nr. 47-29, nr. 23)
W. de Vries: 19 mei 1927-3 juni 1943 (24, nr. 47-40, nr. 25)
J.M.C. Juursema: 9 jun. 1927-3 juni 1943 (24, nr. 50-40, nr. 25)
H.C. Feenstra: 21 nov. 1929-3 juni 1943 (27, nr. 21-40, nr. 25)
P. de Zeeuw JGzn.: 23 jan. 1930-3 juni 1943 (27,nr. 30-40, nr. 25)
L. v.d. Zweep: 24 okt. 1935-26 dec. 1935 (33, nr. 17-33, nr. 26)
A. van Deursen: 25 feb. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
J.H.van Ginkel: 25 feb. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
A. van Hulzen: 25 feb. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
G. Kalsbeek: 25 feb. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
A. Lens: 25 feb. 1937-7 jul. 1938 (34, nr. 35-36, nr. 1)
J. Nauta: 25 feb. 1937-7 jul. 1938 (34, nr. 35-36, nr. 1)
S. Stemerding: 25 feb. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
J. Veldkamp: 25 feb. 1937-4 jul. 1940 (34, nr. 35-38, nr. 1)
S. Visser: 25 feb. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
A. L. van Hulzen: 22 apr. 1937-3 juni 1943 (34, nr. 35-40, nr. 25)
P. van Duyvendijk: 4 juli 1940-3 juni 1943 (38, nr. 1-40, nr. 25)
Joh. Tigchelaar: 4 juli 1940-3 juni 1943 (38, nr. 1-40, nr. 25)
Speciale nummers:
24 mei 1904 (1, nr. 35): 1854-1904, feestnummer ter gelegenheid van het Gouden Jubileum der Hoofdvereniging
12 jun. 1930 (27, nr, 50): special over Piet Oosterlee (i.v.m. zijn overlijden
incl. volledige bibliografie)
zj, zn: een special over H.J. Emous, lid redactie i.v.m. zijn 80ste verjaardag
16 feb. 1933 (30, nr. 33): Wirtz-nummer
20 apr. 1933 (30, nr. 42): Willem van Oranje 400 jaar geleden geboren (24 apr. 1533)
13 dec. 1934 (32, nr. 24): boekennummer
1 mei 1935 (33, nr. 44): jubileum J. Lens
1 sep. 1938 (36, nr. 9): herinneringsnummer ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van Hare Majesteit Koningin Wilhelmina (15 pagina's + foto)
27 okt. 1938 (36, nr. 17): onderwijsvernieuwing (15 pagina's)
Bibliografische gegevens:
-
Autopsie:
UBVU: 17 sep. 1903-26 jun. 1930 (1, nr. 1-27, nr. 52)
ontbreekt 9 mrt. 1905 (2, nr. 23)
BPCO: 3 jul. 1930-18 jun. 1942 (28, nr. 1-39, nr. 51)
ontbreekt 1940-1941 (38)
UvA: 18 juni 1942-3 juni 1943 (39, nr. 51-40, nr. 25)
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-