BNPP

Areopagus

Ondertitel:
blad van de theologische faculteit Utrecht
1982 (15, nr. 1): blad van de theologische faculteit
feb.1997 (NS1, nr. 1): faculteitsblad van de Faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit Utrecht
Categorie:
III/instelling
Verschenen:
jan. 1968-1991 (1, nr. 1-24, nr. 3) en feb. 1997-heden=dec.2001 (NS1, nr. 1-NS5, nr. 4)
Eigenaar:
Theologische faculteit der Rijksuniversiteit Utrecht
feb.1997 (NS1, nr. 1): Faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit Utrecht
Uitgever:
Theologische faculteit der Rijksuniversiteit Utrecht
1983 (16, nr. 4): Theologisch Instituut Rijksuniversiteit Utrecht, Utrecht
feb.1997 (NS1, nr. 1): Faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit Utrecht
Drukker:
dec. 1977 (10, nr. 5): Huisdrukkerij Uithof, Utrecht
feb. 1997 (NS1, nr. 1): drukkerij Liesbosch, Nieuwegein
Plaats van Uitgave:
Utrecht
Frequentie:
7 x p/j.
1976 (9): 6 x p/j.
1977 (10): 5 x p/j.
1978 (11): 6 x p/j.
1979 (12): 5 x p/j.;1982 (15): 4 x p/j.
1985 (18): 5 x p/j.
1987 (20): 4 x p/j.
Omvang:
I
1972 (5): II
Formaat:
B
1982 (15, nr. 1): A
feb. 1997 (NS1, nr. 1): B
Oplage:
500
aug. 1970 (3, nr. 5): 1000
juli 1974 (7, nr. 3): 1000
feb. 1997 (NS1, nr. 1): 650
Prijzen:
-
Foto's:
vanaf dec. 1975 (8, nr. 7)
Tekeningen:
ja
Redactie:
J. Kanis (hoofdredacteur): 1 jan.1968-29 nov. 1968 (1, nr. 1-1, nr. 5)
B. Bomer (administrateur): 1 jan.1969-29 nov. 1968 (1, nr. 1-1, nr. 5)
H. Reefhuis (administrateur): 1 jan.1968- 29 nov. 1968 (1, nr. 1-1, nr. 5)
L. Korevaar (administrateur): 1 jan.1968-29 nov. 1968 (1, nr. 1-1, nr. 5)
G. Schoonheim (lay-out redacteur): 1 jan.1968-29 nov. 1968 (1, nr. 1-1, nr. 5)
G. Schoonheim (hoofdredacteur): 3 dec. 1968-nov. 1969 (1, nr. 7-2, nr. 5)
R. Beltman (lay-out redacteur): 1 jan.1969-29 nov. 1968 (1, nr. 1-1, nr. 5)
A.J. Bronkhorst (hoogleraaradviseur): 1 jan. 1968-dec. 1971 (1, nr. 1-4, nr. 7)
H. Janssen (secretaris): 3 dec. 1968-nov. 1969 (1, nr. 7-2, nr. 5)
H. Westerink: 3 dec. 1968-nov. 1969 (1, nr. 7-2, nr. 5)
W. Arendshorst (lay-out redacteur): 3 dec. 1968-nov. 1969 (1, nr. 7-2, nr. 5)
K. Eldering (lay-out redacteur): 3 dec. 1968-nov. 1969 (1, nr. 7-2, nr. 5)
J. Oorthuys: 3 dec. 1968-nov. 1969 (1, nr. 7-2, nr. 5)
K. Eldering: dec. 1969-nov. 1970 (2, nr. 6-3, nr. 6)
M. Plet (secretaris): dec. 1969-jan. 1971 (2, nr. 6-4, nr. 1)
J. Schaap: dec. 1969-jan. 1971 (2, nr. 6-4, nr. 1)
P. Buis: dec. 1969-okt. 1970 (2, nr. 6-3, nr. 6)
H. Meuleman: dec. 1969-jan. 1971 (2, nr. 6-4, nr. 1)
G. van Zeben: dec. 1969-aug. 1970 (2, nr. 6-3, nr. 5)
G. van Zeben (hoofdredacteur): sep. 1970-jan. 1971 (3, nr. 6-4, nr. 1)
G. Schoonman: dec. 1970-mrt. 1971 (3, nr. 7-4, nr. 3) en jan. 1972-mrt. 1973 (5, nr. 1-6, nr. 2);
B. Schouten: dec. 1970-aug. 1971 (3, nr. 7-4, nr. 5)
H. Singerling: dec. 1970-mrt. 1971 (3, nr. 7-4, nr. 3)
J. Muis: feb. 1971-dec. 1971 (4, nr. 2-4, nr. 7)
J. Muis(hoofdredacteur): jan. 1972-dec. 1972 (5, nr. 1-5, nr. 7) J. Schippers: feb.1971- aug. 1971 (4, nr. 2-4, nr. 5)
J. van der Steen: feb.1971-aug. 1971 (4, nr. 2-4, nr. 5)
W. de Leeuw: mrt.1971-dec. 1971 (4, nr. 3-4, nr. 7)
G. Schoonman (hoofdredacteur): apr.1971 -dec. 1971 (4, nr. 4-4, nr. 7)
H. Singerling (hoofdredacteur): apr. 1971-mrt. 1973 (4, nr. 4-5, nr. 3)
R. Grotenhuis (secretaris): jan. 1972-mrt. 1973 (5, nr. 1-6, nr. 2)
L. Winkeler (lay-out redacteur): jan 1972-mrt. 1973 (5, nr. 1-6, nr. 2)
B. de Leede: jan. 1972-mrt. 1973 (5, nr. 1-6, nr. 2)
W. Veen: jan. 1972-nov. 1974 (5, nr. 1-7, nr. 4)
J.M. van der Linde: jan.1972-okt. 1975 (5, nr. 1-8, nr. 5)
C. Sjollema (hoofdredacteur): jan. 1973- juli 1974 (6, nr. 1-7, nr. 3)
C. Schaap (secretaris): jan. 1973-okt. 1974 (6, nr. 1-7, nr. 4)
B. Kuipers (vormgeving): jan. 1973-okt. 1974 (6, nr. 1-7, nr. 4)
R. Bakker: jan. 1973-sep. 1973 (6, nr. 1-6, nr. 3)
M. Berkel: jan. 1973-okt. 1974 (6, nr. 1-7, nr. 4)
W. Sleddens: jan. 1973-okt. 1976 (6, nr. 1-9, nr. 5)
G. van de Weerd: apr. 1973-okt. 1974 (6, nr. 1-7, nr. 2)
H. Abma: nov. 1974-dec. 1975 (7, nr. 4-8, nr. 7)
J. Gooselink: nov. 1974-dec. 1975 (7, nr. 4-8, nr. 7)
F. Gijsberts: nov. 1974-jan. 1977 (7, nr. 4-10, nr. 3)
A. van Houwelingen: nov. 1974-mei 1976 (7, nr. 4-9, nr. 3)
B. Kuipers: nov. 1974-okt. 1977 (7, nr. 4-10, nr. 4)
L. Littel: nov. 1974-mei 1975 (7, nr. 4-8, nr. 3)
H. Marchand: nov. 1974-mei 1976 (7, nr. 4-9, nr. 3)
F. Oosterwijk: nov. 1974-aug. 1976 (7, nr. 4-9, nr. 6)
J. Bekkenkamp: nov. 1975-dec. 1976 (8, nr. 6-9, nr. 6)
J. van Dorp: jan. 1975-juni 1978 (8, nr. 4-11, juninummer)
P. van der Horst: mrt. 1976-juni 1979 (9, nr. 1-12, juninummer)
H. Manschot: mrt. 1976-juni 1978 (9, nr. 1-11, juninummer)
M. de Jong: dec. 1976-juni 1979 (9, nr. 6-12, juninummer)
H. Lam: dec. 1976-jan. 1978 (9, nr. 6-11, nr. 1)
J. Maasland: dec. 1976-juni 1978 (9, nr. 6-11, juninummer)
K. Buteijn: mrt. 1977-jan. 1978 (10, nr. 1-11, nr. 1)
I. Blankesteijn: apr. 1977-juni 1979 (10, nr. 2-12, juninummer)
M. Poorthuis: okt. 1977-feb. 1983 (10, nr. 4-16, nr. 2)
H. Burggraaff: dec. 1978-dec. 1983 (11, kerstnummer-16, nr. 5)
J. Burteyn: dec. 1978-zd 1983 (11, kerstnummer-16, nr. 2)
P. van Dolderen: dec. 1978-juni 1979 (11, kerstnummer-12, juninummer)
K. Lavooy: dec. 1978-dec. 1983 (11, kerstnummer-16, nr. 5)
W. Reedijk: dec. 1978-okt. 1985 (11, kerstnummer-18, nr. 4)
P. Visser: dec. 1978-okt. 1981 (11, kerstnummer-14, nr. 4)
A. Vos: okt. 1979-oktober 1984 (12, nr. 4-17, nr. 4)
A. de Jong: feb. 1980-dec.1981 (13, nr. 1-14, nr. 5)
E. Koster: feb. 1980-mei 1986 (13, nr. 1-19, nr. 3)
G. Voerman: feb. 1980-dec.1983 (13, nr. 1-16, nr. 5)
E. van Monnikendam: 1980-apr. 1986 (13, nr. 4-19, nr. 2)
I. Bulhof: mrt. 1982-1985 (15, nr. 1-18, nr. 4)
H. Brussel: 1982-1987 (15, nr. 3-20, nr. 3)
M. van der Post: 1983-1987 (16, nr. 3-20, nr. 3)
G. van der Velde: 1984-1987 (17, nr. 1-20, nr. 3)
E. Zoomers: 1985-1987 (18, nr. 2-20, nr. 3)
F. Kristensen: 1985-1986 (18, nr. 5-19, nr. 5)
F. Princen: dec. 1985-1988 (18, nr. 5-21, nr. 2)
P. Raedts: dec. 1985-1989 (18, nr. 5-22, nr. 3)
R. Kloppenburg: mei 1986-1988 (19, nr. 3-21, nr. 2)
A. Boogaard: 1986-1990 (19, nr. 4-23, nr. 4)
E. Boeker: 1986-1989 (19, nr. 4-22, nr. 3)
E. Kok: 1987-1988 (20, nr. 4-21, nr. 2)
W. Stam: 1987-1990 (20, nr. 4-23, nr. 4)
R. Vrede: 1988-1990 (21, nr. 1-23, nr. 4)
A. van Voorthuizen: 1988-1991 (21, nr. 1-24, nr. 1)
F. van Dijk-Hemmes: 1988-1991 (21, nr. 3-24, nr. 3)
C. Groot: 1989 (22, nr. 1-22, nr. 3)
C. Hulshof: 1989-1990 (22, nr. 4-23, nr. 4)
G. Hoekstra: 1989-1990 (22, nr. 4-23, nr. 4)
D.J. Andriesse: 1990-1991 (23, nr. 1-24, nr. 3)
E. Tijmes:1990-1991 (23, nr. 1-24, nr. 3)
T. Wever: 1990-1991 (23, nr. 1-24, nr. 3)
R. Saly: 1990-1991 (23, nr. 1-24, nr. 3)
K. van Steensel: 1990-1991 (23, nr. 1-24, nr. 3)
M. v.d. Hoven (eindredacteur): feb. 1997-1999 (NS1, nr. 1-NS3, nr. 3)
W.J. van Asselt: feb. 1997-2001 (NS1, nr. 1-NS5, nr. 2)
E. van Driel: feb. 1997-dec. 1999 (NS1, nr. 1-NS3, nr. 4)
G. Roffel: feb. 1997-dec. 1998 (NS1, nr. 1-NS2, nr. 4)
A-M. Pool: feb. 1997-dec. 1998 (NS1, nr. 1-NS2, nr. 4)
I. van Bekkum: feb. 1997-1999 (NS1, nr. 1-NS3, nr. 1)
D. Steenks: feb. 1997-dec. 1998 (NS1, nr. 1-NS2, nr. 4)
Th. Mulder: jan. 1998-dec. 1999 (NS2, nr. 1-NS3, nr. 4)
O. Grevink: jan. 1998-1999 (NS2, nr. 1-NS3, nr. 3)
M. Wisse: jan. 1998-2000 (NS2, nr. 1-NS4, nr. 2)
G. Schormans: jan. 1999-heden (NS3, nr. 1-NS5, nr. 4)
W. van Holten: 1999-heden (NS3, nr. 3-NS5, nr. 4)
M. v.d. Hoven: dec. 1999 (NS3, nr. 4)
O. Grevink(eindredacteur): 1999-heden (NS3, nr. 4- NS5, nr. 4)
M. Werkerduin: jan. 2000-sep. 2000 (NS4, nr. 1-NS4, nr. 3)
K. Wuyster: jan. 2000-2001 (NS4, nr. 1-NS5, nr. 2)
L.J. Lietaert Peerbolte: jan. 2000 (NS4, nr. 1-NS4, nr. 2)
H.P. de Roest: jan. 2000-2001 (NS4, nr. 1-NS5, nr. 2)
M. Perfors: 2000-heden (NS4, nr. 4-NS5, nr. 4)
J. Dekker: 2001-heden (NS5, nr. 2-NS5, nr. 4)
M. Farag: 2001 (NS5, nr. 2-NS5, nr. 4)
G. de Groot: 2001 (NS5, nr. 2-NS5, nr. 4)
K. Hage: 2001-heden (NS5, nr. 2-NS5, nr. 4)
G.M. Knepper: 2001-heden (NS5, nr. 2-NS5, nr. 4)
J. Roeland: 2001-heden (NS5, nr. 2-NS5, nr. 4)
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
aug. 1970 (3, nr. 5): studienummer
nov. 1974 (7, nr. 4): integratienummer
dec. 1974 (7, nr. 5): kerstnummer
juni 1975 (8, nr. 4): kunst en theologie
mrt. 1976 (9, nr. 1): geloof en politiek
apr./mei 1976 (9, nr. 2/3): disputenkommissierapport
apr. 1979 (12, nr. 2): occultisme
feb. 1980 (13, nr. 1): poëzie
1980, nr. 2: A.A. van Ruler
1981, nr. 2: theologie en homosexualiteit
1983, nr. 2: Gerrit Achterberg
1983, nr. 4: Maarten Luther
1985, nr. 1: Zuid-Afrika
1985, nr. 2: theologie en informatica
1986, nr. 2: Paul Tillich
Bibliografische gegevens:
na februari 1980 ontbreken vaak de maandaanduidingen
Areopagus is in de periode 1992- 1996 niet verschenen
in 1997 begint een nieuwe serie hier aangegeven met jaargangnummer NS1 e.v.
Autopsie:
RUU: jan. 1968-1991 (1, nr. 1-24, nr. 3) en feb. 1997-heden=dec.2001 (NS1, nr. 1-NS5, nr. 4)
ontbreekt 1971-72 (4-5)
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-