BNPP

de Bazuin

Ondertitel:
gereformeerde stemmen uit de Christelijke Afgescheidene Kerk in Nederland. Kerk-, nieuws-, en advertentieblad
1 feb. 1856 (3, nr. 1): stemmen uit de Christelijke Afgescheidene Gereformeerde Kerk in Nederland. (ten voordeele der Theologische School te Kampen)
2 juli 1869 (17, nr. 27): stemmen uit de Christelijke Gereformeerde Kerk in Nederland. (ten voordeele der Theologische School te Kampen)
14 juni 1892 (40, nr. 26): stemmen uit de Gereformeerde Kerken in Nederland. (ten voordeele der Theologische School te Kampen)
2 jan. 1925 (73, nr. 1): weekblad ter bevordering van de belangen van de Gereformeerde Kerken in Nederland, officieel orgaan van de Theologische School te Kampen
7 jan. 1949 (92, nr. 1): officieel orgaan van de Theologische Hogeschool te Kampen
Categorie:
III/opinie
Verschenen:
4 aug. 1853-25 dec. 1964 (1, nr. 1-107, nr. 52)
niet verschenen 11 okt. 1940-11 jan. 1946
Eigenaar:
A. Brummelkamp en C.G. de Moen, Kampen
1 feb. 1856 (3, nr. 1): Theologische School, Kampen
1939 (87): Theologische Ho(o)geschool, Kampen
Uitgever:
1 aug. 1862 (10, nr. 29): S. van Velzen jr., Kampen
4 juli 1879 (27, nr. 27): H. Bulens, Winterswijk
6 jan. 1893 (41, nr. 1): G.Ph. Zalsman, Kampen
22 apr. 1910 (58, nr. 16): Ph. Zalsman, Kampen
8 jan. 1921 (69, nr. 1): Libertas, Rotterdam
6 jan. 1923 (71, nr. 1): C. de Jong, Kampen
2 jan. 1925 (73, nr. 1): J.H. Kok, Kampen
Drukker:
Wilson en Co., Meppel
30 mei 1856 (3, nr. 18): Bähler en Van Pelt, Meppel
2 apr. 1858 (5, nr. 34): J.A. Boom en Zoon, Meppel
4 jan. 1861 (9, nr. 1): L. Nijholt, Zwartsluis
1aug. 1862 (10, nr. 29): S. van Velzen jr., Kampen
26 apr. 1872 (20, nr. 17): W.E.J. Tjeenk Willink, Zwolle
4 juli 1879 (27, nr. 27): Laurens van Hulst, Kampen
26 mrt. 1886 (34, nr. 13): G.Ph. Zalsman, Kampen
22 apr. 1910 (58, nr. 16): Ph. Zalsman, Kampen
8 jan. 1921 (69, nr. 1): Libertas, Rotterdam
6 jan. 1923 (71, nr. 1): C. de Jong, Kampen
2 jan. 1925 (73, nr. 1): J.H. Kok, Kampen
Plaats van Uitgave:
Kampen
Frequentie:
1 x p/w
Omvang:
III
Formaat:
C
1 feb. 1856 (3, nr. 1): D
6 jan. 1882 (30, nr. 1): E
11 jan. 1946 (89, nr. 1): D
Oplage:
-
Prijzen:
5,00 p/j
30 mei 1856 (3, nr. 18): 6,00 p/j
8 jan. 1921 (69, nr. 1): 5,00 p/j
8 jan. 1954 (97, nr. 1): 5,40 p/j
5 apr. 1957 (100, nr. 14): 5,80 p/j
3 jan. 1964 (107, nr. 1): 6,20 p/j
Foto's:
-
Tekeningen:
-
Redactie:
C.G. de Moen: 4 aug. 1853-26 okt. 1855 (1, nr. 1-3, nr. 65) en 5 jan. 1866-28 dec. 1866 (14, nr. 1-15, nr. 52) en 1 jan. 1869-31 dec. 1869 (17, nr. 1-17, nr. 53)
A. Brummelkamp: 2 nov. 1855-16 dec.1859 (3, nr. 66-7, nr. 20) en 4 jan. 1861-26 dec. 1861 (9, nr. 1-9, nr. 52) en 1 jan.1864-30 dec. 1864 (12, nr. 1-12, nr. 52) en 3 jan. 1868-25 dec. 1868 (16, nr. 1-16, nr. 52) en 5 jan. 1872-27 dec. 1872 (20, nr. 1-20, nr. 52) en 7 jan. 1876-1 juni 1888 (24, nr. 1- 36, nr. 22)
Hel. de Cock: 23 dec. 1859-28 dec. 1860 (7, nr. 21-8, nr. 52) en 2 jan. 1863-25 dec. 1863 (11, nr. 1-11, nr. 52) en 4 jan. 1867-27 dec. 1867 (15, nr. 1-15, nr. 52) en 6 jan. 1871-29 dec. 1871 (19, nr. 1-19, nr. 52) en 1 jan. 1875-31 dec.1875 (23, nr. 1-23, nr. 53)
S. van Velzen: 3 jan. 1862-26 dec. 1862 (10, nr. 1-10, nr. 52) en 6 jan. 1865-29 dec. 1865 (13, nr. 1-13, nr. 52) en 7 jan. 1870-30 dec. 1870 (18, nr.1-18, nr. 52) en 3 jan. 1873-26 dec. 1873 (21, nr. 1-21, nr. 52)
A. Steketee: 2 jan.1874-25 dec. 1874 (22, nr. 1-22, nr. 52)
C. Mulder: 8 juni1888-16 nov. 1888 ( 36, nr. 23-36, nr. 46)
W.H. Gispen: 23 nov. 1888- 29 dec. 1899 (36, nr. 47-47, nr. 52)
H. Bavinck: 5 jan. 1900-26 dec. 1902 (48, nr. 1-50, nr. 52)
M. Noordtzij: 9 jan. 1903-28 aug. 1908 (51, nr. 2-56, nr. 35)
H. Bouwman: 4 sep. 1908-3 feb. 1933 (56, nr. 36-81, nr. 5)
A.G. Honig: 10 feb. 1933-1936 (81, nr. 6-84)
K. Dijk: 1937-11 okt. 1940 (85-88, nr. 39)
E.I.F. Nawijn: 11 jan. 1946-27 okt. 1950 (89, nr. 1-93, nr. 43)
A. de Bondt: 3 nov. 1950-16 okt. 1953 (93, nr. 44-96, nr. 42)
J.D. Boerkoel: 3 nov. 1950-25 dec. 1964 (93, nr. 44-107, nr. 52)
Medewerkers:
A. Brummelkamp: 4 aug. 1853-26 okt. 1855 (1, nr. 1-3, nr. 65) en 7 jan. 1888 (29, nr. 1)
één maal als medewerker worden genoemd: Hel. de Cock, W.H. Gispen
J. van der Linden, H.C. Mulder, M. Noordtzij, C. Notten en D.K. Wielenga
een aantal van hen heeft jaren lang meegewerkt, maar in het colofon is niet vermeld wanneer zij hun medewerking begonnen en beëindigden
R.E. van Arkel: 2 jan. 1925-4 mei 1928 (73, nr. 1-76, nr. 18)
C.B. Bavinck: 2 jan. 1925-17 jan. 1936 (73, nr. 1-84, nr. 3)
H. Bouwman: 2 jan. 1925-3 feb. 1933 (73, nr. 1-81, nr. 5)
K.J. Cremer: 15 jan. 1937-13 juni 1952 (85, nr. 3-95, nr. 24)
Th. Delleman: 1 jan. 1937-13 juni 1952 (85, nr. 1-95, nr. 24)
D. van Dijk: 2 jan. 1925-11 okt. 1940 (73, nr. 1-88, nr. 39)
J. Douma: 2 jan. 1925-11 okt. 1940 (73, nr. 1-88, nr. 39)
J. Gispen: 2 jan. 1925-27 sep. 1935 (73, nr. 1-83, nr. 39)
D.J. de Groot: 1 jan. 1937-13 juni 1952 (85, nr. 1-95, nr. 24)
T. Hoekstra: 2 jan. 1925-24 jan. 1936 (73, nr. 1-84, nr. 4)
A.G. Honig: 2 jan. 1925-10 feb. 1933 (73, nr. 1-81, nr. 6)
J.J. Impeta: 4 mei 1928-21 dec. 1934 (76, nr. 18-82, nr. 51)
G. Keizer: 2 jan. 1925-11 okt. 1940 (73, nr. 1-88, nr. 39)
J.B. Klaarhamer: 2 jan. 1925-8 sep. 1933 (73, nr. 1-81, nr. 36)
J. Kok: 2 jan. 1925-18 mei 1928 (73, nr. 1- 76, nr. 20)
H.W. Laman: 30 mei 1930-8 sep. 1933 (78, nr. 22-81, nr. 36)
C. Lindeboom: 9 jan. 1925-19 feb. 1937 (73, nr. 2-85, nr. 8)
G. Meima: 2 jan. 1925-13 mrt. 1948 (73, nr. 1-91, nr. 33)
J. Ridderbos: 2 jan. 1925-11 okt. 1940 (73, nr. 1-88, nr. 39)
K. Schilder: 2 jan. 1925-11 okt. 1940 (73, nr. 1-88, nr. 39)
H. Scholten: 2 jan. 1925 -1 apr. 1927 (73, nr. 1-75, nr. 13)
K. Sietsma: 1 jan. 1937-18 nov. 1940 (85, nr. 1-88, nr. 39)
J. Waterink: 2 jan. 1925-18 nov. 1940 (73, nr. 1-88, nr. 39)
R. Bakker: 11 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 1-95, nr. 24)
J.D. Boerkoel: 11 jan. 1946-17 mei 1946 (89, nr. 1-89, nr. 19)
C. Bouma: 11 jan. 1946-21 apr. 1950 (89, nr. 1-93, nr. 16)
O. Bouwman: 11 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 1-95, nr. 24)
S. Datema: 11 jan. 194613 juni 1952 (89, nr. 1-95, nr. 24)
H. v.d. Elskamp: 9 mei 1947-13 juni 1952 ( 90, nr. 19-95, nr. 24)
J. Firet: 25 jan. 1946-10 okt. 1947 (89, nr. 3-90, nr. 41)
J.F. de Gier: 26 mrt. 1948-13 juni 1952 (91, nr. 13-95, nr. 24)
W. de Graaf: 26 mrt. 1948-13 juni 1952 (91, nr. 13-95, nr. 24)
G.M. den Hartogh: 11 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 2-95, nr. 24)
Ph.J. Huyser: 11 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 2-95, nr. 24)
J. van der Leek: 17 mei 1946-13 juni 1952 (89, nr. 19-95, nr. 24)
G. Lugtigheid: 11 jan. 1946-10 okt. 1947 (89, nr. 1-90, nr. 41)
R.J. van der Meulen: 11 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 1-95, nr. 24)
E.I.F. Nawijn: 3 nov. 1950-13 juni 1952 (93, nr. 44-95, nr. 24)
A.H. Oussoren: 25 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 3-95, nr. 24)
A.M. Spiering: 22 juli 1949-13 juni 1952 (92, nr. 29-95, nr. 24)
P. van Strien: 11 jan. 1946-13 juni 1952 (89, nr. 1-95, nr. 24)
Chr.W.J. Teeuwen: 17 mei 1946-13 juni 1952 (89, nr. 19-95, nr. 24)
vanaf 13 juni 1952 (95, nr. 24) worden geen medewerkers meer in het colofon vermeld
wel werken sindsdien B. Wentsel, C.N. Impeta en Chr.W.J. Teeuwen regelmatig mee en ze worden als zodanig in de laatst verschenen nummer van 25 dec. 1964 (107, nr. 52) genoemd
Speciale nummers:
1 apr. 1872 (20, nr. 13): feestnummer 1 apr. 1572-1872
6 dec. 1879 (27, nr. 49): feestnummer i.v.m. 25 jaar Theologische School, 1854-1879
10 juni 1904 (52, nr. 24): feestnummer i.v.m. 50 jaar Theologische School
4 sep. 1953 (96, nr. 36): honderdjarig bestaan
28 mei 1954 (97, nr. 92): honderd jaar Theologische Hogeschool
Bibliografische gegevens:
de jaargangindeling in de eerste jaren is als volgt: 1: 4 aug. 1853-29 dec. 1853
2: 12 jan. 1854-27 juli 1855
3: 3 aug. 1855-12 sep. 1856
4: 19 sep. 1856-31 juli 1857
5: 7 aug. 1857-30 juli 1858
6: 6 aug. 1858-29 juli 1859
7: 5 aug. 1859-30 dec. 1859
1860
vanaf jan. 1860 valt de jaargang samen met het kalenderjaar
soms telde men in de eerste jaren door de jaren heen door
Autopsie:
TUKOS: 4 aug. 1853-4 dec. 1964 (1-107)
ontbreekt 1884 (32)
1885 (33)
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-