BNPP

Begrip Moslims-Christenen

Ondertitel:
feb. 1991 (nr. 102): een tijdschrift, dat vanuit de RK-kerk, de Nederlandse Hervormde kerk en de Gereformeerde kerken in Nederland streeft naar het kweken van onderling begrip tussen Moslims en Christenen en gelovigen van beide godsdiensten oproept tot ontmoeting met respect en behoud van eigen identiteit jan. 1997 (23, nr. 1): -
Categorie:
III/zending
Verschenen:
sep. 1977-heden=dec. 2002 (nr. 33-28, nr. 5)
Eigenaar:
projekt Spaarnberg, Santpoort
1978: Cura Migratorum, Den Bosch
1 feb. 2004: Secretariaat RK kerkgenootschap, Utrecht
Uitgever:
Begrip, Santpoort
nov./dec. 1990 (nr. 101): Cura Migratorum, Den Bosch
1 feb. 2004: Secretariaat RK kerkgenootschap, Utrecht
Drukker:
(gestencild) Begrip, Santpoort
jan/feb. 1981 (nr. 53): fotokopie├źn
jan/feb. 1990 (nr.98): Febo druk, Enschede
Plaats van Uitgave:
Santpoort
jan./feb. 1981 (nr. 53): Den Bosch
1 feb. 2004: Utrecht
Frequentie:
1x p/m
1983: 5 dubbelnummers p/j
Omvang:
I
jan/feb. 1981 (nr. 53): II
jan. 1995 (nr. 122): III
Formaat:
B
feb. 1991 (17, nr. 102): A
Oplage:
jan./feb. 1981 (nr. 53): 800
Prijzen:
10,00 p/j
jan. 1978 (nr. 37): 15,00 p/j, losse nummers 1,50
jan./feb. 1981 (nr. 53): 15,00 p/j, losse nummers 2,50
mrt./apr. 1989 (nr. 94): 20,00 p/j, losse nummers 4,50
dec. 1991 (nr. 106): 25,00 p/j, losse nummers 6,50
dec. 1999/jan. 2000 (26, nr. 1): 30,00 p/j
losse nummers 6,50
feb./mrt. 2002 (28, nr. 1): Eur 14,00 p/j, buitenland Eur 15,00 p/j, losse nummers Eur 3,00
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
P. Backx: sep. 1977-mei/apr. 1978 (nr. 33-nr. 39) en sep./okt. 1982-nov./feb. 1991 (nr. 61-nr. 102)
P. Backx (eindredacteur): mrt/apr. 1978-nov./dec. 1981 (nr. 40-nr. 57)
A. van Leeuwen: sep. 1977-jan./feb. 1979 (nr. 33-nr. 43)
J. Slomp: mrt./apr. 1978-jan. 1994 (nr. 40-20, nr. 117)
J. Rijk: mrt./apr. 1978-jan./feb. 1987 (nr. 40-nr. 83)
G. Linssen: mrt./apr. 1978-jan./feb. 1980 (nr. 40-nr. 48) en jan./feb. 1982-mei/juni 1982 (nr. 58-nr. 60)
H. Obdeijn: mrt./apr. 1978-sep./okt. 1983 (nr. 40-nr. 66) en nov./dec. 1989-sep./okt. 1990 (nr. 97-nr. 100)
G. Versteegden: nov./dec. 1980-jan./feb. 1982 (nr. 52-nr. 58)
G. Versteegden-Rouached: mrt./apr. 1982-sep./okt. 1984 (nr. 59-nr. 71)
G. Rouached-Versteegden: jan./feb. 1985-mei/juni 1985 (nr. 73-nr. 75)
P. Reesink (eindredacteur): sep./okt. 1982-jan./ feb. 1990 (nr. 61-nr. 98) en sep. 2000-heden (26, nr. 4-28, nr. 5)
G. Speelman: sep./okt. 1982-sep./okt. 2002 (nr. 66-28, nr. 4)
A.H.M. van Buuren: sep./okt. 1985-mei/juni 1987 (nr. 76-nr. 85)
M. van den Boom: sep./okt. 1985-sep. 1998 (nr. 76-24, nr. 4) en sep. 2000- feb. 2001 (26, nr. 4-27, nr. 1)
M. van den Boom (eindredacteur): jan. 1999-juni 2000 (25, nr. 1-26, nr. 3)
C.A. van 't Leven: sep./okt. 1985-sep./okt. 1986 (nr. 76-nr. 81) en mrt. 1994-mrt./apr. 2000 (20, nr. 118-26, nr. 2)
C. Dijkstra-Stutvoet: nov/dec. 1985-jan./feb. 1987 (nr. 77-nr. 82)
L Hoessein Aarab: mrt./apr. 1987-nov./dec. 1990 (nr. 83-nr. 101)
C. de Jong: juli/aug. 1987-dec. 1991 (nr. 85-nr. 106)
C. Molenkamp: sep./okt. 1990-nov./dec. 1990 (nr. 100-nr. 101)
L. van Oers: nov./dec. 1990-heden (nr. 101-28, nr. 5)
K.A. Steenbrink (hoofdredacteur): nov./dec. 1990-sep. 1998 (17, nr. 101-24, nr. 4)
K. Steenbrink: jan. 1999-heden (25, nr. 1-28, nr. 5)
T. Poort-de Groen: feb. 1991-feb. 1993 (17, nr. 102-19, nr. 112)
H. Hurkens: feb. 1992-sep. 1995 (18, nr. 107-21, nr. 125)
P. Goedendorp: apr.1992- nov. 1995 (18, nr. 108-21, nr. 126)
N. Landsman: apr./mei 1993-heden (19, nr. 113-28, nr. 5)
J. Folbers: apr. 1995-okt. 2001 (nr. 126-27, nr. 4)
S. Lambregs: nov. 1995-heden (nr. 126-28, nr. 5)
A. Mulder: jan. 1999-heden (25, nr. 1-28, nr. 5)
P. Valkenberg: jan. 1999- dec. 2002 (25, nr. 1-28, nr. 5)
M. Frederiks: nov. 2000-heden (26, nr. 5-28, nr. 5)
A.C.W. Voorbij: nov. 2000-dec. 2001 (26, nr. 5-27, nr. 5)
Umit Tas: juni/juli 2002-heden (28, nr. 3-28, nr. 5)
kernredacteuren: C. van 't Leven: jan. 1999-juni 2000 (25, nr. 1-26, nr. 3)
B. van Oers: jan. 1999-dec. 2002 (25, nr. 1-28, nr. 5)
J. Folbert: nov. 2000-feb. 2001 (26, nr. 5-27, nr. 1)
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
mei/okt. 1990 (nr. 100): jubileum nummer `Nederlandse theologen over de Islam'
dec. 1999-jan. 2000: 25 jaar Begrip (dialoog special)
Bibliografische gegevens:
feb. 1991 (17, nr. 102) wordt voor het eerst een jaargang vermeld
tot 1997 (23, nr. 132) wordt doorgenummerd
vanaf dat moment volgt een nummering per jaargang
Autopsie:
LDSOW: sep. 1977-nov. 1996 (nr. 33-nr. 131)
ontbreekt: 1977, nr. 36
1978, nr. 38-nr. 42
1979/80, nr. 44-nr. 48
VUA: sep. 1977-dec. 2002 (nr. 33-28, nr. 5)
ontbreekt: 1979, nr. 45-nr. 46
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-