BNPP

de Protestant

Ondertitel:
uitgegeven door de Evangelische Maatschappij. Anno 1853
17 juli 1930 (51, nr. 15): uitgegeven door de Evangelische Maatschappij. Anno 1853. Vereeniging tot verbreiding en verdediging van het Protestantisme
14 aug. 1947 (67, nr. 16): uitgegeven door de Evangelische Maatschappij. Anno 1853. Vereniging tot verbreiding en verdediging van het Protestantisme
8 jan. 1955 (75, nr. 1): uitgegeven door de Evangelische Maatschappij. Anno 1853
25 jan. 1958 (78, nr. 1): orgaan van de Evangelische Maatschappij en de Nederlandse Gustaaf Adolf Vereniging
Categorie:
III/opinie
Verschenen:
1896-22 mrt. 1968 (17, nr. 1-88, nr. 4)
Eigenaar:
Evangelische Maatschappij, Arnhem
5 juli 1916 (37, nr. 14): Evangelische Maatschappij, Haarlem
Uitgever:
G.W. van der Wiel en Co, Arnhem
3 jan. 1900 (21, nr. 1): C. Misset, Doetinchem
2 juli 1902 (23, nr. 27): C. Geleyns, Rotterdam
6 juli 1910 (31, nr. 27): J. Pekelharing, Zaltbommel
5 juli 1916 (37, nr. 14): Evangelische Maatschappij, Haarlem
Drukker:
G.W. van der Wiel en Co, Arnhem
3 jan. 1900 (21, nr. 1): C. Misset, Doetinchem
2 juli 1902 (23, nr. 27): C. Geleyns, Rotterdam
6 juli 1910 (31, nr. 27): J. Pekelharing, Zaltbommel
5 juli 1916 (37, nr. 14): - 8 jan. 1955 (75, nr. 1): NV Drukkerij Hovens Greve, Steenwijk
Plaats van Uitgave:
G.W. van der Wiel en Co, Arnhem
3 jan. 1900 (21, nr. 1): Doetinchem
2 juli 1902 (23, nr. 27): Rotterdam
6 juli 1910 (31, nr. 27): Zaltbommel
5 juli 1916 (37, nr. 14): Haarlem
Frequentie:
2 x p/m
3 jan. 1900 (21, nr. 1): 1 x p/w
17 mrt. 1915 (36, nr. 1): 1 x p/2w
Omvang:
II
3 jan. 1900 (21, nr. 1): III;
Formaat:
C
15 juli 1943 (64, nr. 1): B
Oplage:
-
Prijzen:
gratis voor leden en begunstigers van de Maatschappij, anderen 2,00 p/j
21 jan. 1920 (41, nr. 1): gratis voor leden en begunstigers van de Maatschappij, anderen 2,75 p/j
6 jan. 1926 (47, nr. 1): gratis voor leden en begunstigers van de Maatschappij, anderen 3,00 p/j, Oost- en West-Indië 3,50 p/j, overigen 3,75 p/j
5 jan. 1933 (54, nr. 1): gratis voor leden en begunstigers van de Maatschappij, Oost-Indië 4,00 p/j, West-Indië en overigen 3,50 p/j
9 mei 1946 (66, nr. 1): gratis voor leden en begunstigers van de Maatschappij, overigen 3,50 p/j, West- Indië 3,50 p/j, Oost-Indië 4,00 p/j
15 jan. 1952 (72, nr. 1): 5,00 p/j, losse nummers 0,25
2 juni 1963 (83, nr. 3): 7,50 p/j of 10,00 p/j of 12,50 p/j
Foto's:
ja
Tekeningen:
-
Redactie:
F.G. Lagers: 1896-12 mrt. 1915 (1, nr. 1-35, nr. 52)
C. Hille Ris Lambers: 17 mrt. 1915-21 juni 1916 (36, nr. 1-37, nr. 13)
Redactie van De Protestant: 5 juli 1916-13 aug. 1919 (37, nr. 14-40, nr. 17)
D. Klerk: 27 aug. 1919-15 aug. 1923 (40, nr. 18-44, nr. 16)
W.D.M. Baar: 5 sep. 1923-3 jan. 1929 (44, nr. 17-50, nr. 1) en 4 dec. 1930-24 feb. 1938 (51, nr. 24-59, nr. 4)
W.D.M. Baar (hoofdredacteur): 17 jan. 1929-20 nov. 1930 (50, nr. 2-51, nr. 23)
J.F. Beerens: 5 sep. 1923-5 mrt. 1924 (44, nr. 17-45, nr. 5) en 17 jan. 1929-20 nov. 1930 (50, nr. 2-51, nr. 23)
G. Westmijse: 5 sep. 1923-5 mrt. 1924 (44, nr. 17-45, nr. 5)
D.A. van Krevelen: 17 jan. 1929-20 nov. 1930 (50, nr. 2-51, nr. 23) en 7 okt. 1937-27 feb. 1947 (58, nr. 20-67, nr. 5)
G. Voet: 17 jan. 1929-20 nov. 1930 (50, nr. 2-51, nr. 23)
A.G.H. van Hoogenhuyze: 5 mei 1938-6 feb. 1941 (59, nr. 9-62, nr. 3)
J. van Rossum: 15 apr. 1951-16 jan. 1965 (71, nr. 7-85, nr. 1) en 29 mrt. 1967-22 mrt. 1968 (87, nr. 6-88, nr. 4)
D. Veldkamp: 15 apr. 1951- 16 aug. 1952 (71, nr. 7-72, nr. 15)
J.W. van de Meene (eindredacteur): 15 apr. 1951-31 dec. 1951 (71, nr. 7-71, nr. 22)
J. Riemens: 15 apr. 1951-19 sep. 1953 (71, nr. 7-73, nr. 19) en 17 jan. 1959-13 mei 1966 (79, nr. 1-86, nr. 9)
J. Riemens (eindredacteurs): 2 okt. 1953-20 dec. 1958 (73, nr. 20-78, nr. 22)
C.A. de Ridder (eindredacteur): 15 jan. 1952-19 sep. 1953 (72, nr. 1-73, nr. 19) en 17 jan. 1959-27 okt. 1965 (79, nr. 1-85, nr. 16)
C.A. de Ridder: 2 okt. 1953-20 dec. 1958 (73, nr. 20-78, nr. 22)
Jac. Roos: 15 feb. 1952-26 jan. 1963 (72, nr. 3-83, nr. 2)
R. Vellenga (secretaris): 3 jan. 1953-18 dec. 1954 (73, nr. 1-74, nr. 25)
H.B. Meyboom: 12 jan. 1957-22 mrt. 1968 (77, nr. 1-88, nr. 4)
J.P. Boendermaker: 25 jan. 1958-13 jan. 1962 (78, nr. 1-82, nr. 1)
Chr. W.J. Teeuwen: 25 jan. 1958-18 juli 1964 (78, nr. 1-84, nr. 13)
H. Johannes: 9 feb. 1963-22 mrt. 1968 (83, nr. 3-88, nr. 4)
G. Alb. Van Dongen: 9 feb. 1963-23 mrt. 1963 (83, nr. 3-83, nr. 6)
J. Spoelstra: 16 jan. 1965-27 okt. 1965 (85, nr. 1-85, nr. 16)
J. Spoelstra (eindredacteur): 10 nov. 1965-22 mrt. 1968 (85, nr. 17-88, nr. 4)
H. van Holk-Meyer: 29 jan. 1966-22 mrt. 1968 (86, nr. 2-88, nr. 4)
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
-
Bibliografische gegevens:
vv Maandblad der Evangelische Maatschappij
sgm De Weg en va De Protestant en De Weg
in de periode sep. 1945-apr. 1946 tijdelijk vervangen door Bulletin voor de leden van de Evangelische Maatschappij
Autopsie:
UvA: 15 juni 1897 (18, nr. 12)
15 juli 1897 (18, nr. 14)
15 apr. 1899 (20, nr. 8)
15 mei 1899-13 aug. 1942 (20, nr. 10-63, nr. 15)
15 juli 1943-23 dec. 1943 (64, nr. 1-64, nr. 13)
13 jan. 1944-7 sep. 1944 (65, nr. 1-65, nr. 17)
9 mei 1946-22 mrt. 1968 (66, nr. 1-88, nr. 4)
HDC: 1 jan. 1896-15 jan. 1896 (17, nr. 1-17, nr. 2)
15 nov. 1898 (19, nr. 22)
1 feb. 1899 (20, nr. 3)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-