BNPP

Waarheid en eenheid

Ondertitel:
weekblad voor het gereformeerde leven
24 apr. 1953 (5, nr. 15): De Roeper
orgaan voor het gereformeerde leven
26 mrt. 1965 (17, nr. 13): orgaan voor het gereformeerde leven
5 okt. 1974 (27, nr. 1): weekblad voor het gereformeerde leven
1 juli 1977 (29, nr. 39): "Heilig hen in Uw waarheid …" (Joh. 17:17)
weekblad van de Vereniging tot opbouw en bewaring van het Gereformeerde leven "Schrift en Getuigenis"
20 jan. 1994 (45, nr. 1): weekblad van de Vereniging tot opbouw en bewaring van het Gereformeerde leven "Schrift en Getuigenis", waarin opgenomen Woord en Geest
Categorie:
III/opinie
Verschenen:
16 juli 1948-12 dec. 1996 (1, nr. 1-48, nr. 9)
Eigenaar:
Persvereniging Waarheid en Eenheid
Uitgever:
fa. W. Karssen en Zoon, Bodegraven
5 okt. 1974 (27, nr. 1): -
Drukker:
6 mrt. 1973 (25, nr. 12): Wouter Duijts BV h/o Drukkerij S.C. van Wieringen en Zn, Alphen a/d Rijn
5 okt. 1974 (27, nr. 1): -
Plaats van Uitgave:
Bodegraven
5 okt. 1974 (27, nr. 1): -
Frequentie:
1 x p/w
13 okt. 1950 (3, nr. 1): 1 x p/2w
5 okt. 1974 (27, nr. 1): 1 x p/w
24 aug. 1984 (36, nr. 30): 1 x p/2w
11 jan. 1990 (42, nr. 1) de facto 1 x p/m
21 jan. 1993 (45, nr. 1): 1 x p/m (als zodanig vermeld)
Omvang:
III
23 sep. 1949 (2, nr. 1): II
14 okt. 1969 (22, nr. 1): III
3 okt. 1972 (25, nr. 1): II
2 okt. 1973 (26, nr. 1): III
5 okt. 1974 (27, nr. 1): IV
2 jan. 1981 (33, nr. 1): V
8 jan. 1982 (34, nr. 1): IV
7 jan. 1983 (35, nr. 1): VI
9 jan. 1987 (39, nr. 1): V
8 jan. 1988 (40, nr. 1): IV
11 jan. 1990 (42, nr. 1): III
15 jan. 1991 (43, nr. 1): II
Formaat:
D
1 juli 1977 (29, nr. 39): C
22 juli 1983 (35, nr. 26): B
Oplage:
Prijzen:
ƒ 7,00 p/j
10 apr. 1964 (16, nr. 14): ƒ 8,00 p/j
3 nov. 1970 (23, nr. 3): ƒ 12,50 p/j, buitenland ƒ 15,75 p/j
5 okt. 1974 (27, nr. 1): ƒ 36,00 p/j, buitenland ƒ 36,00 p/j (excl. portokosten)
1 juli 1977 (29, nr. 39): ƒ 43,00 p/j
4 jan. 1980 (32, nr. 1): ƒ 48,00 p/j
7 jan. 1983 (35, nr. 1): ƒ 53,00 p/j § Foto’s ja
Tekeningen:
Redactie:
J. Schelhaas (hoofdredacteur): 16 juli 1948-14 okt. 1969 (1, nr. 1-22, nr. 1)
W. v.d. Heide: 16 juli 1948-27 mrt. 1964 (1, nr. 1-16, nr. 13)
D.J. Coumou: 16 juli 1948-10 apr. 1953 (1, nr. 1-5, nr. 14)
M.J. van Oord: 16 juli 1948-9 dec. 1949 (1, nr. 1-2, nr. 12)
E. van Ruller: 16 juli 1948-15 sep. 1950 (1, nr. 1-2, nr. 46)
J. Strikwerda: 16 juli 1948-10 apr. 1953 (1, nr. 1-5, nr. 14)
C.G. Karssen: 16 juli 1948-24 juni 1969 (1, nr. 1-21, nr. 19) en 20 apr. 1971-25 jan. 1972 (23, nr. 15-24, nr. 9)
M. Vreugdenhil: 16 juli 1948-28 okt. 1983 (1, nr. 1-35, nr. 38)
H.R. Gerbrandy: 13 okt. 1950-10 apr. 1953 (3, nr. 1-5, nr. 14)
A.E. Schouten: 13 okt. 1950-2 mrt. 1962 (3, nr. 1-14, nr. 11)
J. Abels: 24 apr. 1953-24 juni 1969 (5, nr. 15-21, nr. 19)
E. Masselink: 24 apr. 1953-8 jan. 1977 (3, nr. 15-29, nr. 14)
P.M.J. Mekkes: 24 apr. 1953-12 jan. 1971 (5, nr. 15-23, nr. 8)
P.J. Sanders: 24 apr. 1953- 20 apr. 1971 (5, nr. 15-23, nr. 15)
J.B. van Mechelen: 25 mei 1962-5 okt. 1974 (14, nr. 17-27, nr. 1) en 9 juli 1982-12 dec. 1996 (34, nr. 25-48, nr. 9)
R. Akkerman: 22 apr. 1966-8 jan. 1977 (18, nr. 15-29, nr. 14)
A.W. Meeder: 21 feb. 1969-26 feb. 1977 (21, nr. 10- 29, nr. 21)
P. Sanders: 28 okt. 1969-20 apr. 1971 (22, nr. 2-23, nr. 15)
W.C. van den Brink: 7 sep. 1971-20 mrt. 1976 (23, nr. 25-28, nr. 24)
E.J. Oomkes: 7 sep. 1971-28 okt. 1983 (23, nr. 25-35, nr. 38)
B.P. van Laar: 4 apr. 1972-27 aug. 1974 (24, nr. 14-26, nr. 23)
P.C. Monster: 4 sep. 1973-8 jan. 1977 (25, nr. 24-29, nr. 14)
J. Schelhaas: 5 okt. 1974-26 feb. 1977 (27, nr. 1-29, nr. 21)
P. Hekstra: 3 juli 1976-7 juli 1978 (28, nr. 37-30, nr. 38)
W. van Benthem: 26 feb. 1977-14 juni 1985 (29, nr. 21-37, nr. 12)
C.G. Meeder: 26 feb. 1977-17 okt. 1986 (29, nr. 21-38, nr. 20)
J. Fekkes: 7 juli 1978-11 jan. 1990 (30, nr. 38-42, nr. 1)
K.L. van der Laan: 26 sep. 1980-26 nov. 1982 (32, nr. 34-34, nr. 41)
P.C. Katerberg: 22 juli 1983-15 apr. 1993 (35, nr. 26-45, nr. 4)
G. Lievaart: 14 juni 1985-11 jan. 1990 (37, nr. 12-42, nr. 1)
D.J. van Vuuren: 14 juni 1985-12 dec. 1996 (37, nr. 12-48, nr. 9)
G.J. Bink: 11 jan. 1990-12 dec. 1996 (42, nr. 1-48, nr. 9);
Medewerkers:
22 juli 1969-19 feb. 1977 (21, nr. 21-29, nr. 20) worden geen namen van de medewerkers vermeld
H. Algra: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
C.H. Appelo: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1- 21, nr. 21)
R. Bakker: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
A.W. Begemann: 16 juli 1948-10 sep. 1948 (1, nr. 1-1, nr. 3)
H.H. Binnema: 16 juli 1948-6 mrt. 1959 (1, nr. 1-11, nr. 12)
H. Dooyeweerd: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
A. Dondorp: 16 juli 1948-10 apr. 1953 (1, nr. 1-5, nr. 14)
H. van Dijk: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
J. van Eerden: 16 juli 1948-15 nov. 1957 (1, nr. 1-10, nr. 4)
H. Hazenberg: 16 juli 1948-7 mei 1965 (1, nr. 1-17, nr. 16)
J. van Herksen: 16 juli 1948-15 nov. 1957 (1, nr. 1-10, nr. 4)
H. Korf: 16 juli 1948-17 dec. 1965 (1, nr. 1-18, nr. 6)
A.E. Schouten: 16 juli 1948-29 sep. 1950 (1, nr. 1-2, nr. 47)
K.J. Schaafsma: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
H. Steenhuis: 16 juli 1948-22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
L. van Urk: 16 juli 1948- 22 juli 1969 (1, nr. 1-21, nr. 21)
G.J. van de Vegt: 16 juli 1948-1 feb. 1952 (1, nr. 1-4, nr. 9)
H. van Riessen: 17 sep. 1948-1 apr. 1960 (1, nr. 4-12, nr. 14)
H.R. Gerbrandy: 12 nov. 1948-29 sep. 1950 (1, nr. 12-2, nr. 47) en 24 apr. 1953-4 nov. 1955 (jrg. 5, nr. 15-jrg. 8, nr. 3)
K.J. Popma: 9 dec. 1949-15 nov. 1957 (2, nr. 12-10, nr. 4)
L. v.d. Zweep: 9 dec. 1949-5 feb. 1960 (2, nr. 12-12, nr. 10)
P. Visser: 13 okt. 1950-3 dec. 1954 (3, nr. 1-7, nr. 5)
S. van Popta: 13 okt. 1950-22 juli 1969 (3, nr. 1-21, nr. 21)
J. Verlaze: 27 okt. 1950-9 okt. 1964 (3, nr. 2-17, nr. 1)
E. van Ruller: 13 okt. 1950-6 mei 1955 (3, nr. 1-7, nr. 16)
J.G. Feenstra: 14 sep. 1951-6 mei 1966 (3, nr. 26-18, nr. 16)
D.J. Coumou: 24 apr. 1953-2 mrt. 1962 (5, nr. 15-14, nr. 11)
J.H. Gerkema: 24 apr. 1953-22 juli 1969 (5, nr. 15-21, nr. 21)
K. Groen: 24 apr. 1953-12 jan. 1968 (5, nr. 15-20, nr. 8)
C.W. Keur: 24 apr. 1953-22 juli 1969 (5, nr. 15-21, nr. 21)
A. v.d. Meulen: 24 apr. 1953-22 juli 1969 (5, nr. 15-21, nr. 21)
J. van Noort: 24 apr. 1953-23 sep. 1955 (5, nr. 15-7, nr. 26)
P. Sanders: 24 apr. 1953-14 okt. 1969 (5, nr. 15-22, nr. 1)
J. Schelhaas: 24 apr. 1953-22 juli 1969 (5, nr. 15-21, nr. 21)
J. Strikwerda: 24 apr. 1953-13 sep. 1963 (5, nr. 15-15, nr. 25)
A. Warnaar: 24 apr. 1953-22 juli 1969 (5, nr. 15-21, nr. 21)
J. van Westenbrugge: 24 apr. 1953-22 juli 1969 (5, nr. 15-21, nr. 21)
Ph.J. Huijser: 5 apr. 1957-6 juli 1962 (9, nr. 14-14, nr. 20)
S.U. Zuidema: 20 juli 1962-12 jan. 1968 (14, nr. 21-20, nr. 8)
A.W. Meeder: 27 jan. 1967-7 feb. 1969 (19, nr. 9-21, nr. 9)
C.G. Karssen (secretaris): 8 juli 1969-14 okt. 1969 (21, nr. 20-22, nr. 1)
J. Klatter: 26 feb. 1977-11 jan. 1990 (29, nr. 21-42, nr. 1)
J. Verschuure: 26 feb. 1977-12 dec. 1996 (29, nr. 21-48, nr. 9)
J.P. Wijsman: 30 apr. 1977-2 dec. 1983 (29, nr. 30-35, nr. 42)
P. Hekstra: 7 juli 1978-18 mei 1979 (30, nr. 38-31, nr.32)
G. Lievaart: 11 mei 1979-9 aug. 1985 (31, nr. 31-37, nr. 16) en 11 jan. 1990-12 dec. 1996 ( 42, nr. 1-48, nr. 9)
A.F.C. Dubbeldam: 27 juli 1979-12 dec. 1996 (31, nr. 40-48, nr. 9)
J. Schelhaas: 27 juli 1979-29 mei 1981 (31, nr. 40-33, nr. 22)
J.B. van Mechelen: 8 feb. 1980-9 juli 1982 (32, nr. 6-34, nr. 25)
F.W. Kramer: 24 juli 1981-12 dec. 1996 (33, nr. 28-48, nr. 9)
C.A. Vreugdenhil: 24 juli 1981-23 dec. 1983 (33, nr. 28-35, nr. 45)
A. Zeegers: 5 feb. 1982-15 jan. 1991 (34, nr. 5-43, nr. 1)
J.P. de Klerk: 10 juni 1983-12 dec. 1996 (35, nr. 23-48, nr. 9)
W. van Benthem: 14 juni 1985-9 juli 1991 (37, nr. 12-43, nr. 7)
C.G. Meeder: 11 nov. 1986-12 dec. 1996 (38, nr. 22-48, nr. 9)
R. Lievaart-Timmer: 9 jan. 1987-12 dec. 1996 (39, nr. 1-48, nr. 9)
W. Stuursma: 24 feb. 1994-12 dec. 1996 ( 45, nr. 2-48, nr. 9)
A. Velthoen: 24 feb. 1994-12 dec. 1996 (48, nr. 9);
Speciale nummers:
24 mrt. 1967 (19, nr. 13): Themanummer over Belijden
2 okt. 1973 (26, nr. 1): Jubileumnummer
28 apr. 1978 (30, nr. 29): 10 jaar waarschuwing
16 jan. 1981 (33, nr. 3): Synoderapport Schriftgezag
1986 (38, nr. 2): Gereformeerden op weg in de tijd, ondertitel: Vijf gereformeerden over verleden, heden en toekomst
‘samen op weg’ nader beschouwd
Bibliografische gegevens:
31, nr. 1-31, nr. 5 zijn niet uitgekomen
35 (1983), nr. 20-25 vermeldt abusievelijk 36, nr.20-25
35, nr.27 (1983) ontbreekt
36, nr.38 en 39 (1984) vermelden beiden als datum 14 dec. 1984
37, nr. 13-19 (1985) vermeldt abusievelijk jaargang 38
37, nr. 20 en 21 (1085) vermeldt abusievelijk jaargang 39
Autopsie:
RUU: 22 sep. 1970-23 dec. 1992 (22, nr. 24-44, nr. 12)
VUA: 16 juli 1948-21 aug. 1973 (1, nr. 1-25, nr. 23) en 21 jan. 1993-12 dec. 1996 (45, nr. 1-48, nr. 9)
ontbreekt: 30 mrt. 1962 (14, nr. 13), 28 nov. 1972 (25, nr. 5);
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-