BNPP

Jeugd

Ondertitel:
orgaan voor Gereformeerde Jongensclubs in Nederland
jan. 1957 (44, nr. 1): -: feb. 1957 (44, nr. 2): G.J.O., jeugdblad voor de Jongens-clubs van 12-16-jarigen, aangesloten bij de Bond voor Gereformeerde Jeugdorganisatie
dec. 1957 (44, nr. 12): G.J.O., maandelijks clubblad voor jongens van 12 tot 17 jaar
jan. 1959 (46, nr. 1): clubblad voor jongens van 12 tot 17 jaar
jan. 1961 (48, nr. 1): maandblad voor jongens
sep. 1966 (54, nr. 9): maandblad
dec. 1968/jan.1969 (56, nr. 12): maandkrant
apr. 1972 (60, nr. 3): maandblad
mei 1972 (60, nr. 4): -
Categorie:
IV/jeugdwerk
Verschenen:
jan. 1948-1984 (35, nr. 1-72, nr. 4/5)
Eigenaar:
Bond voor Gereformeerde Jeugdorganisatie, 's-Gravenhage
mei 1956 (43, nr. 5): Bond voor Gereformeerde Jeugdorganisatie, Utrecht
sep. 1969 (57, nr. 5): Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk, Utrecht
feb. 1971 (59, nr. 2): Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk, Driebergen
Uitgever:
Bond voor Gereformeerde Jeugdorganisatie, 's-Gravenhage
mei 1956 (43, nr. 5): Bond voor Gereformeerde Jeugdorganisatie, Utrecht
sep. 1969 (57, nr. 5): Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk, Utrecht
feb. 1971 (59, nr. 2): Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk, Driebergen
Drukker:
sep. 1974 (62, nr. 7): Libertas, Utrecht
okt. 1980 (68, nr. 6): Tijl Libertas, Utrecht
sep. 1981 (69, nr. 5): Drukwerkservice Libertas, Utrecht
jan. 1982 (70, nr. 1): Avanti, Zaltbommel
Plaats van Uitgave:
's-Gravenhage
mei 1956 (43, nr. 5): Utrecht
feb. 1971 (59, nr. 2): Driebergen
Frequentie:
12 x p/j
1964 (51): onregelmatig, 9-12 x p/j
1972 (60): 8 x p/j
Omvang:
1948 (35): II
1951 (38): III
1958 (45): II
1959 (46): III
1960 (47): II
1968 (56): I
1972 (60): II
1982 (70): I
Formaat:
B
1959 (46): A
1960 (47): B
1968 (56): C
1972 (60): B
1982 (70): C
Oplage:
mrt. 1949 (36, nr. 3): ± 80.000
Prijzen:
gratis voor leden
mrt. 1975 (63, nr. 3): 7,50 p/j
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
P. Koelmans: jan. 1948-feb. 1953 (35, nr. 1-40, nr.2)
P. Koelmans(eindredacteur): mrt. 1953- dec.1957 ( 40, nr. 3-44, nr. 12)
Commissie voor het jeugdwerk voor de jongens van 12-17 jaar: mrt. 1953-dec.1957 ( 40, nr. 3-44, nr. 12)
vanaf jan. 1958-sep. 1974 (45, nr. 1-62, nr. 7) worden in het colofon geen mededelingen over de redactie gedaan
A. Rigtering: sep.1974- mei 1975 (62, nr. 7-63, nr. 5)
G. de Jong-Bakker: sep.1974-mrt.1977 (62, nr. 7-65, nr. 3)
J. Pruim: sep.1974-mrt.1977 (62, nr. 7-65, nr. 3)
Joost de Graaf: sep.1974 (62, nr. 7)
Helen IJzerman: sep.1974-okt. 1974 (62, nr. 7-62, nr. 8)
N. Schouten(eindredacteur): sep.1974- mrt.1977 (62, nr. 7-65, nr. 3)
Ad de Graaf: okt.1974-mrt.1977 (62, nr. 8-65, nr. 3)
J. de Jong: jan.1975-jan. 1976 (63, nr. 1-64, nr. 1)
Helen v.d. Veldt: nov.1974-mrt. 1977 (62, nr. 8-65, nr. 3) en sep. 1981-apr/mei 1984 (69, nr. 5-72, nr. 4/5)
Agnes Vera: mrt. 1975-jan. 1976 (63, nr. 3-64, nr. 1)
G. Verpalen: mrt. 1975-mrt.1977 (63, nr. 3-65, nr. 3) en jan. 1980- okt. 1980 (68, nr. 1-68, nr. 6)
G. van Rijn: nov. 1975-mrt.1977 (63, nr. 8-65, nr. 3) en jan. 1980-okt. 1980 (68, nr. 1-68, nr. 6)
G. Lodder: feb. 1976-mrt.1977 (64, nr. 2-65, nr. 3)
A. Hertsenberg: feb. 1976-mrt.1977 (64, nr.2-65, nr. 3) en jan. 1980-okt. 1980 (68, nr. 1-68, nr. 6)
A. van Rijn: sep. 1976-mrt.1977 (64, nr. 7-65, nr. 3)
A. Siegers: sep.1976-mrt.1977 (64, nr.7-65, nr. 3) en jan. 1980-okt. 1980 (68, nr. 1-68, nr. 6)
U. Stolp: jan. 1980-sep. 1980 (68, nr. 1-68, nr. 5)
S. Smit(eindredacteur): jan. 1980-mrt. 1981 (68, nr. 1-69, nr. 3)
Mathilde Kuyper (secretaris): jan. 1980-okt. 1980 (68, nr. 1-68, nr. 6)
F. Klaver: okt. 1980-mei 1982 (68, nr. 6-72, nr. 4/5)
F. Blom-Goedknecht: okt. 1980-dec. 1981 (68, nr. 6-69, nr. 7/8)
J. Klooster: okt. 1980-mei 1982 (68, nr. 6-72, nr. 4/5)
H. Nap: okt. 1980-dec. 1981 (68, nr. 6-69, nr. 7/8)
Martha Buikema: okt. 1980-aug. 1981 (68, nr. 6-69, nr. 5)
A. de Graaf: feb. 1980-okt. 1980 (68, nr. 2-68, nr. 6)
A. Mak (eindredacteur): mrt. 1981-jan. 1984 (69, nr. 3-72, nr. 1)
A. Looijen: okt. 1981-jan. 1984 (69, nr. 6-72, nr. 1)
I. van Nijen: jan. 1982-apr/ mei 1984 (70, nr. 1-72, nr. 4/5)
A. Bezemer: dec. 1982-apr/mei 1984 (70, nr.8-72, nr. 4/5)
B. Melenberg: dec. 1982-apr/mei 1984 (70, nr.8-72, nr. 4/5)
M. Heijerman (secretaris): dec. 1982-apr/mei 1984 (70, nr. 8-72, nr. 4/5)
A. van Vulpen (eindredacteur): dec. 1982-apr/mei 1984 (70, nr. 8-72, nr. 4/5)
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
mei 1952 (39, nr.5): 40 jaar bestaan Bond voor G.J.O.
nov. 1952 (39, nr. 11a): Kampnummer 1952
Pasen 1959 (46, zn): extra nummer
sep 1962 (49, nr.9): 50 jaar bestaan Bond voor G.J.O.
Bibliografische gegevens:
vv Gereformeerd Knapenblad, 1912-1941 met doorlopende jaargangtelling
Autopsie:
HDC: jan. 1948-dec. 1958 (35, nr. 1-45, nr. 12)
feb.1972 en mei 1972 (60, nr. 2, 5) ontbreekt: aug. 1948-juni 1949 (35, nr. 8-36, nr. 6)
nov. 1949-dec. 1949 (36, nr. 11-36, nr. 12)
feb. 1950-jan. 1953 (37, nr. 2-40, nr. 1)
aug. 1953-dec. 1955 (40, nr. 8-42, nr. 12)
nov. 1957-jan. 1958 (44, nr. 11-45, nr. 1) RAU: jan. 1949-apr/mei 1984 (36, nr. 1-72, nr. 4/5) ontbreekt: 1950 (37)
1955 (42, nr. 3, 7)
1961 (48, nr. 6)
1964 (51, nr. 7/8)
1965 (53)
1967 (55, nr. 7-9)
1968 (56, nr. 1-8,10,11)
1972 (60, nr. 1,2,5,8)
1973 (61, nr. 6,7)
1974 (62, nr. 4)
1977 (65, nr. 4,5)
1978 (66, nr. 5)
1980 (68, nr. 5)
1981 (69, nr. 1,2)
1982 (70, nr. 6-8)
1983 (71)
1984 (72, 1,2,3,6-8)
in totaal ontbreekt: 1948 (35, nr. 8-35, nr. 12)
1950 (37, nr. 2-37, nr. 12)
1955 (42, nr. 3, 7)
1961 (48, nr. 6)
1964 (51, nr. 7/8)
1965 (53)
1967 (55, nr. 7-9)
1968 (56, nr. 1-8,10,11)
1972 (60, nr. 1,8)
1973 (61, nr. 6,7)
1974 (62, nr. 4)
1977 (65, nr. 4,5)
1978 (66, nr. 5)
1980 (68, nr. 5)
1981 (69, nr. 1,2)
1982 (70, nr. 6-8)
1983 (71)
1984 (72, 1,2,3,6-8): andere vindplaatsen voegen weinig toe
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-