BNPP

Jeugd en Evangelie

Ondertitel:
maandblad van de werkgemeenschap ‘Jeugd en Evangelie’
mei 1948 (3, nr. 6): Maandblad voor de Nederlandse Jeugd, verzorgd door de werkgemeenschap ‘Jeugd en Evangelie’
feb./mrt. 1950 (5): Maandblad voor de Nederlandse Jeugd
apr. 1958 (13, nr. 5: Maandblad voor jonge mensen
dec. 1962 (18, nr. 1): -
Categorie:
III/jeugdblad
Verschenen:
dec. 1945-nov. 1963 (1, nr. 1-18, nr. 12)
Eigenaar:
Landelijke werkgemeenschap Jeugd en Evangelie, Amsterdam
jan. 1958 (13, nr. 2): adm. Centraal Bureau Jeugd en Evangelie, Apeldoorn
Uitgever:
dec. 1947 (3, nr. 1): A.W. Hoogendorp, Amsterdam
mei 1957 (12, nr. 6): -
Drukker:
juni 1959 (zj, nr. 7): W. Stempher en Zn. C.V., Deventer
dec.1961 (17, nr. 1): Druk en layout, Stempher, Deventer
Plaats van Uitgave:
Amsterdam
jan 1958 (13, nr. 2): Apeldoorn
Frequentie:
dec. 1947 (3): 1x p/m, in feite 10 x p/j door dubbelnummers 3/4 en 7/8 (soms ook 10/11)
Omvang:
dec. 1947 (3): II
Formaat:
C
dec. 1947 (3): B
Oplage:
nov. 1947 (3): actie tot verdubbeling abonnementen tot minstens 20.000
nov. 1948 (3): 100.000 kerstnummers
Prijzen:
ƒ 2,40 p/j, losse nummers ƒ 0,30
dec. 1947 (3): ƒ 1,50 p/j, losse nummers ƒ 0,15
okt./nov. 1955 (10, nr. 11/12): ƒ 2,40 p/j, losse nummers ƒ 0,30
okt. 1958 (zj, nr. 11): ƒ 2,70 p/j, losse nummers ƒ 0,30
nov. 1961 (zj, nr. 11): ƒ 3,40 p/j, losse nummers ƒ 0,40
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
J.H. Baas (eindredacteur): dec. 1945-jan/feb. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 2/3)
J.H. Baas: mrt. 1956-dec. 1959 (11, nr. 4-15, nr. 1)
Leen van Ginkel: feb. 1949-okt. 1959 (4, nr. 3-14, nr. 11)
A. B. Lam (ook: A. Lam): mei 1951-juli/aug. 1958 (12, nr. 6-13, nr. 8/9) en mrt. 1960-juni 1962 (15, nr. 4-17, nr. 5)
A. Lam (eindredacteur): sep. 1958-feb. 1960 (13, nr. 10-15, nr. 3)
Okke Jager: mei 1951-apr. 1957 (6, nr. 6-12, nr. 5)
H. Dercksen : mei/juni 1953-mrt. 1959 (8, nr. 5/6-14, nr. 4)
Emil van Gils: mrt. 1955-mei 1963 (10, nr. 4-18, nr. 6)
Emil van Gils (eindredacteur): mei 1963-nov. 1963 (18, nr. 6-18, nr. 12)
B.H. Ligteringen (eindredacteur): apr. 1956-apr. 1957 (11, nr. 5-12, nr. 5)
Wim Gispen: mrt. 1955-dec. 1960 (10, nr. 4-16, nr. 1)
C. Ouboter: mei 1953-feb. 1959 (8, nr. 5/6-14, nr. 3)
Okke H. Reussien: mei 1953-dec. 1953 (8, nr. 5/6-9, nr. 1)
A. Helmers: jan. 1954-feb. 1955 (9, nr. 2-10, nr. 3)
W. Struys: jan. 1954-feb. 1955 (9, nr. 2-10, nr. 3)
Jop Querido: mrt. 1955-nov. 1963 (10, nr. 4-18, nr. 12)
B. Broeren: jan. 1958-nov. 1963 (13, nr. 1-18, nr. 12)
A.H. van den Heuvel: mrt. 1959-juli/aug. 1960 (14, nr. 4-1960, nr. 8)
Henk Biersteker (eindredacteur): mrt. 1960-nov. 1963 (15, nr. 4-18, nr. 12)
Huib de Ruyter: okt. 1960-nov. 1963 (15, nr. 10-18, nr. 12)
Aldert Schipper: mrt. 1961-nov. 1963 (16, nr. 4-18, nr. 12)
H. Fluri: dec. 1961-mei 1963 (17, nr. 1-18, nr. 6)
H. Fluri (eindredacteur): mei 1963-nov. 1963 (18, nr. 6-18, nr. 12)
Tineke Keman: dec. 1961-jan. 1962 (17, nr. 1-17, nr. 2)
Hans Ratsma: juni 1963-nov. 1963 (18, nr. 7-18, nr. 12)
Niek Schuman: juni 1963-nov. 1963 (18, nr. 7-18, nr. 12)
M. Vegter: juni 1963-nov. 1963 (18, nr. 7-18, nr. 12)
Medewerkers:
J.H. Bavinck (adviseur): nov. 1956-nov. 1959 (11, nr. 12-14, nr. 12)
G.C. Berkouwer (adviseur): nov. 1956-nov. 1959 (11, nr. 12-14, nr. 12)
J. Fokkema (adviseur): nov. 1956-nov. 1959 (11, nr. 12-14, nr. 12)
N.D. Steenbeek (adviseur): nov. 1956-nov. 1959 (11, nr. 12-14, nr. 12)
J. Waterink (adviseur): nov. 1956-nov. 1959 (11, nr. 12-14, nr. 12)
namen van medewerkers worden vanaf dec. 1959 (15, nr. 1) vermeld: Joh. Baas: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Bert Bouman: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Ab Dijk: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Leen van Ginkel: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Riet van der Hoek: dec. 1959-mei 1963 (15, nr. 1-18, nr. 6)
Tijmen Knecht: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Jur Liefferink: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Okke Jager: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Bouke Krijger: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Harm Mobach: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Auke Jelsma: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Sipke van der Land: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Herman Romer: dec. 1959-mei 1963 (15, nr. 1-18, nr. 6)
G.Th. Rothuizen: dec. 1959-okt. 1960 (15, nr. 1-15, nr. 10)
Herman Wallenburg: dec. 1959-apr. 1962 (15, nr. 1-17, nr. 5)
Aart Verdoorn: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Kees van Zweden: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Jaap Zijlstra: dec. 1959-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Huib de Ruijter: juli/aug. 1960-nov. 1963 (15, nr. 8-18, nr. 12)
K. Bisschop: dec. 1961-nov. 1963 (17, nr. 1-18, nr. 12)
A.H. van den Heuvel: sep. 1960-nov. 1963 (15, nr. 9-18, nr. 12)
W. Gispen: okt. 1961-nov. 1963 (16, nr. 10-18, nr. 12)
S. van der Meer: mei 1962-nov. 1963 (17, nr. 6-18, nr. 12)
M. Vegter: mei 1962-mei 1963 (17, nr. 6-18, nr. 6)
A. Lam: apr. 1961-nov. 1963 (15, nr. 1-18, nr. 12)
Speciale nummers:
nov. 1959 (14, nr. 12): tgv 3e lustrum Jeugd en Evangelie: over Nieuwe vormen van het jeugdwerk
juli/aug. 1960 (15, nr. 8): Olympische spelen in Rome
jan./feb. 1961 (16, nr. 2/3): De Kerk van morgen
Bibliografische gegevens:
va Kivive, ontmoetingsblad voor jongeren
Autopsie:
VUA: dec. 1957-juni 1962 (13, nr. 1-17, nr. 7)
TUKOS: 1947-nov. 1963 (3, nr. 1-18, nr. 12)
HDC: juni/juli 1949-sep. 1963 (4, nr. 7/8-18, nr. 12)
ontbreekt: aug. 1949-okt. 1956 (4, nr. 9-11, nr. 11)
jaargang 1 en 2 (1945-1947) zijn niet gevonden
het in PM aanwezige eerste nummer van dec. 1945 is niet geraadpleegd
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-