BNPP

Kerk en Israël

Ondertitel:
orgaan van de Hervormde raad voor Kerk en Israël
juli 1948: maandelijks orgaan van de Hervormde raad voor Kerk en Israël
jan. 1951: maandblad uitgaande van de Hervormde raad voor Kerk en Israël
dec. 1951: maandblad uitgegeven door de hervormde raad voor de verhouding van kerk en Israël
mei 1965: -
Categorie:
III/zending
Verschenen:
dec. 1946-dec.1972 (1, nr. 1-26, nr. 12 )
Eigenaar:
Hervormde raad voor Kerk en Israël
Uitgever:
Boekencentrum NV, 's-Gravenhage
Drukker:
jan. 1948: H.J. Smits, Utrecht
jan.1953: -
mrt. 1955: NV drukkerij v.h. La Rivière & Voorhoeve, 's-Gravenhage.
Plaats van Uitgave:
's-Gravenhage
Frequentie:
1 x p/m
Omvang:
II
Formaat:
A
Oplage:
-
Prijzen:
3,00 p/j
jan. 1957: 4,00 p/j
jan. 1964: 6,00 p/j
jan. 1967: 7,00 p/j
jan. 1969: 8,00 p/j
dec. 1970: 9,00 p/j
jan. 1972: 10,00 p/j
Foto's:
vanaf 1950
Tekeningen:
-
Redactie:
W. ten Boom: dec. 1946 (1, nr. 1)
K. van Dijk: dec. 1946-dec. 1947 (1, nr. 1-1, nr. 13)
W.P. van den Bos: apr. 1957-apr. 1958 (11, nr. 4-12, nr. 4)
H. Dekker: dec. 1946-apr. 1967 (1, nr. 1-21, nr. 4)
L. de Geer: sep. 1958-dec. 1972 (12, nr. 9-26, nr. 12)
J.C. van Gelderen: mei 1958-dec. 1972 (12, nr. 5-26, nr. 12)
S. Gerssen (eindredacteur): mei 1965-dec. 1972 (19, nr. 5-26, nr. 12)
J.H. Grolle (eindredacteur): jan. 1948-apr. 1965 (2, nr. 1-19, nr. 4)
C. Kijne: juli 1947-okt. 1954 (1, nr. 8-8, nr. 10)
P. Moerenhout: jan. 1952-mrt. 1957 (6, nr. 1-11, nr. 3)
J. Schoneveld: dec. 1948-sep. 1950 (2, nr. 12-4, nr. 9)
L.A. Snijders: mei 1967-dec. 1972 (21, nr. 5-26, nr. 12)
Medewerkers:
H. Berkhof: jan. 1948-dec. 1956
L. de Graaf-van Gelder: jan. 1948-dec. 1956
Ph. Kohnstamm: jan. 1948-jan. 1952
K.H. Kroon: jan. 1948-jan. 1952
H. v.d. Linde: jan. 1948-jan. 1952
F. Meima: jan. 1948-jan. 1952
K.H. Miskotte: jan. 1948-jan. 1952
A.A. van Ruler: jan. 1948-jan. 1952
A.R. Zalman-Marda: jan. 1948-jan. 1952
vanaf jan. 1957 worden de namen van medewerkers niet meer vermeld.
Speciale nummers:
mei 1965: ds J.H. Grolle
nov. 1967: Luther en diens antisemitisme
sept. 1969: de kibboets
sept. 1972: het loofhuttenfeest
Bibliografische gegevens:
vv De Hope Israëls en de Elimbode
va Ter Herkenning jaargang 1 loopt van december 1946 tot dec. 1947 (13 nummers)
van jan. 1966 tot dec. 1967 (20, nr. 1-21, nr. 12) ontbreekt de datering
Autopsie:
RUU: dec. 1946 (1, nr. 1)
jan. 1947 (1, nr. 2)
juli 1947 (1, nr. 8)
jan. 1948-dec.1972 (2, nr. 1-26, nr. 12)
ontbreekt feb.1948-apr. 1948, juni 1948, sep. 1948-nov. 1948, jan. 1949-feb. 1949, apr. 1949;
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-