BNPP

de Vriend van oud en jong

Ondertitel:
Christelijk Weekblad
Categorie:
II/familieblad
Verschenen:
okt. 1879-heden= sep. 1990 (1, nr. 1-108, nr. 26)
niet verschenen 15 jan. 1942-8 aug. 1945
Eigenaar:
R. Fuik en J.J. Groen, Leiden
16 juni 1897 (18, nr. 40): J.J. Groen en Zoon, Leiden
3 apr. 1929 (50, nr. 35): NV, v/h J.J. Groen en Zoon, Leiden
8 aug. 1945 (64, nr. 1): J.J. Groen en Zoon, NV te Leiden
2 nov. 1955 (74, nr. 5): J.J. Groen en Zoon NV, Leiden
2 feb. 1978 (96, nr. 9): J.J. Groen en Zoon BV, Leiden
Uitgever:
R. Fuik, Leiden
16 juni 1897 (18, nr. 40): J.J. Groen en Zoon, Leiden
3 apr. 1929 (50, nr. 35): NV, v/h J.J. Groen en Zoon, Leiden
8 aug. 1945 (64, nr. 1): J.J. Groen en Zoon, NV te Leiden
2 nov. 1955 (74, nr. 5): J.J. Groen en Zoon NV, Leiden
2 feb. 1978 (96, nr. 9): J.J. Groen en Zoon BV, Leiden
Drukker:
16 juni 1897 (18, nr. 40): J.J. Groen en Zoon, Leiden
3 apr. 1929 (50, nr. 35): NV, v/h J.J. Groen en Zoon, Leiden
8 aug. 1945 (64, nr. 1): J.J. Groen en Zoon, NV te Leiden
2 nov. 1955 (74, nr. 5): J.J. Groen en Zoon NV, Leiden
2 feb. 1978 (96, nr. 9): J.J. Groen en Zoon BV, Leiden
Plaats van Uitgave:
Leiden
Frequentie:
1 x p/w
2 okt. 1975 (94, nr. 1): 1 x p/2w
Omvang:
III
2 okt. 1975 (94, nr. 1): II
13 okt. 1977 (96, nr. 1): III
Formaat:
D
2 sep. 1908* (30, nr. 1): E
7 mrt. 1917-30 jan. 1918 (38, nr. 29-39, nr. 24): 2 x p/m afwisselend C en E
6 feb. 1918 (39, nr. 25): E
8 aug. 1945 (64, nr. 1): C
27 apr. 1955 (73, nr. 30): D
Oplage:
-
Prijzen:
9 okt. 1880 (2, nr. 1): 1,00 p/j, fpp 1,40 p/j, losse nummers 0,02
29 mei 1885 (6, nr. 35: fpp 1,40 p/j
20 feb. 1918 (39, nr. 27): fpp 1,80 p/j
8 aug. 1945 (64, nr. 1): fpp 3,00 p/j
6 okt. 1954 (73, nr. 1): 3,00 p/j, losse nummers 0,10
2 jan. 1964 (82, nr. 14): 6,00 p/j, USA en Canada $ 3,00 p/j, losse nummers 0,15
9 jan. 1969 (87, nr. 14/15): 10,00 p/j, USA en Canada $ 4,00 p/j, losse nummers 0,25
24 okt. 1974 (93, nr. 4): 20,00 p/j, USA en Canada 40,00 p/j
31 jan. 1980 (98, nr. 9): 26,00 p/j, USA en Canada 45,00 p/j
10 jan. 1985 (103, nr. 8): 36,00 p/j, USA en Canada 65,00 p/j
1 feb. 1990 (108, nr. 9): 42,00 p/j, USA en Canada 72,50 p/j (zeepost), 77,50 p/j (luchtpost)
Foto's:
-
Tekeningen:
incidenteel vanaf 1905
Redactie:
D.H. de Liefde (hoofdredacteur): 25 juni 1941-10 juli 1946 (62, nr. 49-64, nr. 41)
J.W. v.d. Horst (hoofdredacteur): 17 juli 1946-27 feb. 1964 (64, nr. 42-82, nr. 22)
geen andere redacteuren vermeld
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
16 sep. 1881 (2, nr. 50): Rouwnummer t.g.v. overlijden Prins Frederik
23 sep. 1881 (2, nr. 51): Rouwnummer t.g.v. moord op president Garfield van de Verenigde Staten
26 nov. 1890 (12, nr. 10): Rouwnummer t.g.v. overlijden Koning Willem III
7 sep. 1898 (19, nr. 52): Speciaal nummer t.g.v. troonsbestijging van Koningin Wilhelmina
Bibliografische gegevens:
-
Autopsie:
VUA: 9 okt. 1880-27 sep. 1990 (2, nr. 1-108, nr. 26)
ontbreekt: 5 okt. 1883-26 sep. 1884 (5, nr. 1-5, nr. 52)
2 okt. 1885 (7, nr. 1)
29 sep. 1886-21 sep. 1887 (8, nr. 1-8, nr. 52)
8 jan. 1890 (11, nr. 16)
7 mei 1890 (11, nr. 33)
12 dec. 1894 (16, nr. 13)
26 dec. 1894 (16, nr. 15)
5 feb. 1896 (17, nr. 21)
14 mrt. 1906 (27, nr. 28)
4 sep. 1907-26 aug. 1908 (29, nr. 1- 29, nr. 52)
25 juni 1913 (34, nr. 44)
8 dec. 1915 (37, nr. 16)
6 okt. 1952-28 sep. 1954 (71, nr. 1-72, nr. 52)
7 okt. 1971-28 sep. 1972 (90, nr. 1-90, nr. 52)
3 juli 1974 (93, nr. 40)
6 okt. 1983-20 sep. 1984 (102, nr. 1-102, nr. 26)
2 okt. 1986-17 sep. 1987 (105, nr. 1-105, nr. 26)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-