BNPP

de Vrije Natie

Ondertitel:
Protestants blad voor Nederland van de Protestantse Unie
dec. 1952 (6, nr. 1): Protestants blad voor Nederland, uitgegeven door de Protestantse Unie
feb. 1968 (17, nr. 2): orgaan van de Protestantse Unie
dec. 1978 (27, nr. 4): orgaan van de Protestantse Unie. In Cruce Clavis Gladiusque ad Gloriam
Categorie:
V/opinie
Verschenen:
okt. 1947-mei 1964 (1, nr. 1-17, nr. 2) en feb. 1968-sep. 1988 (17, nr. 2-35, nr. 6)
Eigenaar:
Protestantse Unie
Uitgever:
-
Drukker:
-
feb. 1968 (17, nr. 2): stencil
juli 1986 (34, nr. 1): kopie
Plaats van Uitgave:
-
feb. 1968 (17, nr. 2): Voorburg
sep. 1974 (23, nr. 3): Leiderdorp
Frequentie:
1 x p/m
feb. 1968 (17, nr. 2): 4 x p/j
Omvang:
I
dec. 1952 (6): II
dec. 1956 (10): I
Formaat:
D
jan. 1950 (3, nr. 4): E
nov. 1951 (5, nr. 2): C
dec. 1952 (6, nr. 1): B
mrt. 1957 (10, nr. 5): C
juli 1986 (34, nr. 1): A
Oplage:
-
Prijzen:
3,00 p/j
dec. 1952 (6, nr. 1): 3,00 p/j, losse nummers 0,25
mrt. 1976 (25, nr. 1): 10,00 p/j
apr. 1984 (33, nr. 1): 15,00 p/j
Foto's:
vanaf feb. 1968 (17, nr. 2): incidenteel
Tekeningen:
-
Redactie:
A.A. van Ruler (hoofdredacteur): okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
H.E. Gravemeyer (eindredacteur): okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
H.E. Gravemeyer: dec. 1952-aug./ sep. 1962 (6, nr. 1-15, nr. 8/9)
A.A. Koolhaas: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
P.J. Somer: okt. 1947-okt. 1947 (1, nr. 1-1, nr. 1)
H. Snoep: okt. 1947-mrt. 1950 (1,nr. 1-3, nr. 6)
L. Boer: okt. 1947-sep. 1957 (1, nr. 1-10, nr. 11)
Ph. Loggers: mei 1949-aug. 1952 (2, nr. 8-5, nr. 8)
H.B. Meyboom: mei 1949-aug. 1952 (2, nr. 8-5, nr. 8)
J.A. van Nie: mei 1949- aug. 1952 (2, nr. 8-5, nr. 8)
F.D. Emous: dec. 1952-aug./sep. 1962 (6, nr. 1-15, nr. 8/9)
J. Swijnenburg: dec. 1952-aug./sep. 1962 (6, nr. 1-15, nr. 8/9)
P.J. de Bruijn (secretaris): mrt. 1951-aug./sep. 1962 (4, nr. 6-15, nr. 8/9)
K. Eelderink: dec. 1954-aug./sep. 1962 (8, nr. 1-15, nr. 8/9)
H.A. de Bruyn: dec. 1963-mei 1964 (17, nr. 1-17, nr. 2)
M. Vrolijk: dec. 1963-mei 1964 (17, nr. 1-17, nr. 2) en sep. 1978-okt. 1984 (27, nr. 3-33, nr. 2)
W. van Zaanen: dec. 1963-mei 1964 (17, nr. 1-17, nr. 2)
H.F. van Zuylen (eindredacteur): dec. 1963-mei 1964 (17, nr. 1-17, nr. 2)
H.R. de Boer: dec. 1963-mei 1964 (17, nr. 1-17, nr. 2)
P.F.Th. Aalders: sep. 1978-sep. 1988 (27, nr. 3-35, nr. 6)
J.D. Wuister: sep. 1978-sep. 1988 (27, nr. 3-35, nr. 6)
H.R. de Boer (secretaris): sep. 1978-apr. 1984 (27, nr. 3-33, nr. 1)
S. de Boer-Schotanus (secretaris): juli 1986-sep. 1988 (34, nr. 1-35, nr. 6)
L. Korevaar: juli 1986-sep. 1988 (34, nr. 1-35, nr. 6)
Medewerkers:
J.P. de Bie: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
C.W.Th. van Boetselaar van Asperen en Dubbeldam: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
J. Bronsgeest: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
F.D. Emous: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
W.K. Feenstra: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
L. de Geer: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
P.H. Huisman: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
A.J. de Jong: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
J. de Jong: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
J.M. Krijger: okt. 1947-feb. 1951 1, nr. 1-4, nr. 5)
W.H.A. Nelck: okt. 1947-aug. 1951 (1, nr. 1-4, nr. 10)
H.J. van Schuppen: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
H. Stolk: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
Th. G. Tonnon: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr. 1-5, nr. 8)
J.R. Wolfensberger: okt. 1947-aug. 1952 (1, nr.1-5, nr. 8)
J. Swijnenburg: jan. 1948-aug. 1952 (1, nr. 2-5, nr. 8)
H. Snoep: apr. 1950-aug. 1952 (3, nr. 7-5, nr. 8)
Speciale nummers:
okt. 1949 (3, nr. 1): Hervormingsnummer
nov. 1949 (3, nr. 2): Leeuwarden-nummer
okt. 1950 (4, nr. 1): Zuiden-nummer 1
nov. 1950 (4, nr. 2): Zuiden-nummer 2
mei 1976 (25, nr. 2): Guillaume Groen van Prinsterer 1801-1876
sep./okt. 1981 (30, nr. 3): Israël, toetssteen voor theocratie
Bibliografische gegevens:
verschijning is onregelmatig
nummering is rommelig
van juni 1965 tot jan. 1968 verscheen Mededelingenblad van De Protestantse Unie
Autopsie:
HDC: okt. 1947-mei 1964 (1, nr. 1-17, nr. 2) en feb. 1968-sep. 1988 (17, nr. 2-35, nr. 6)
ontbreekt: jan.1952-feb. 1952 (5, nr. 4-5, nr. 5)
sep. 1952-nov. 1952 (5, nr. 9-5, nr. 11)
okt. 1962-mrt. 1963 (15, nr. 10-16, nr. 1)
sep. 1963-nov. 1963 (16, nr. 7-16, nr. 11)
33, nr. 3-33, nr. 4
35, nr. 1-35, nr. 4
Achtergrond:
-
Literatuur:
H. van Spanning, In dienst van de theocratie, Zoetermeer, 1994, pagina 44 e.v.
Vindplaats:
-