BNPP

Daniël

Ondertitel:
Orgaan van het landelijk verband van Jongelings Vereenigingen der Gereformeerde Gemeenten in Nederland
17 juli 1964: Jeugdorgaan van de Gereformeerde Gemeenten
juli 1972 (27, nr. 1): Jeugdblad van de Gereformeerde Gemeenten
jan. 1988 (42, nr. 1): Jongerenblad van de Gereformeerde Gemeenten
6 jan. 2006 (60, nr. 1): actueel, aansprekend en bezinnend
Categorie:
IV/jeugdwerk
Verschenen:
21 juni 1946-heden = 20 okt. 2006 (1, nr. 1-60, nr. 19)
Eigenaar:
Landelijk verband van Jongelingsvereenigingen der Gereformeerde Gemeenten in Nederland
17 juli 1964 (19, nr 1): Bond van Jeugd- en Studieverenigingen der Gereformeerde Gemeenten
23 sep. 1966 (21, nr. 6): Bond van Jeugdverenigingen der Gereformeerde Gemeenten
okt. 1972 (27, nr. 8): Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten
aug. 1975 (29, nr. 15): Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten
Uitgever:
Landelijk verband van Jongelingsvereenigingen der Gereformeerde Gemeenten in Nederland
17 juli 1964 (19, nr 1): Bond van Jeugd- en Studieverenigingen der Gereformeerde Gemeenten, Gouda
23 sep. 1966 (21, nr. 6): Bond van Jeugdverenigingen der Gereformeerde Gemeenten, Amersfoort
okt. 1972 (27, nr. 8): Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten
aug. 1975 (29, nr. 15): Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten, Woerden
Drukker:
1953: sn, Middelharnis
jan. 1988 (42, nr. 2): Gebr. De Waal, Sommelsdijk
Plaats van Uitgave:
Gouda
23 sep. 1966 (21, nr. 6): Amersfoort
aug. 1975 (29, nr. 15): Woerden
Frequentie:
1x p/m
1x p/2w
7 jan. 2005 (59, nr. 1)
22 x p/j
Omvang:
III
16 juni 1950 (5, nr. 1): IV
15 juni 1951 (6, nr. 1): III
17 juli 1964 (19, nr. 1): V
1984 e. v. VI
Formaat:
B
Oplage:
juni 1972 (26, nr. 25): 450 abonnees
sep. 1972 (27, nr. 5): 555 abonnees
dec. 1981 (35, nr. 25): 7.000 abonnees
6 jan. 1989 (43, nr. 1): ruim 10.000 abonnees
het jubileumnummer van 7 jan. 1996 (50, nr. 12) meldt dat het aantal abonnementen van 1946 tot 1996 opgelopen is van 3.000 tot 11.000
Prijzen:
ƒ3,90 p/j, losse nummers ƒ0,20
26 juni 1950 (5, nr. 1): ƒ4,00 p/j
30 nov. 1956 (11, nr. 12): ƒ4,50 p/j
17 juli 1964 (19, nr. 1): ƒ6,50 p/j
dec. 1970: ƒ9,00 p/j
jan. 1975 (29, nr. 2): ƒ13,00 p/j
jan. 1980 (34, nr. 2): ƒ21,50 p/j
jan. 1985 (39, nr. 1): ƒ31,00 p/j
jan. 1988 (42, nr. 1): ƒ35,00 p/j
3 jan. 1992 (46, nr. 1): ƒ38,00 p/j
3 jan. 1997 (51, nr. 1): ƒ42,50 p/j
10 jan. 2003 (57, nr. 1): €23,00 p/j
23 sep. 2005 (59, nr. 16): €25,00 p/j
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
A. Verhagen (hoofdredacteur): 21 juni 1946-24 juli 1959 (1, nr. 1-14, nr. 2)
H. Rijksen (hoofdredacteur): 4 sep. 1959-feb. 1981 (4, nr. 5-35, nr. 4)
H. Hoogendoorn (eindredacteur): 17 juli 1964-9 sep. 1966 (19, nr. 1-21, nr. 5)
S.T. van Melkenhorst-Visser: apr. 1968-okt. 1969 (22, nr. 21-24, nr. 8)
C. Bregman: apr. 1968-nov. 1970 (22, nr. 21-25, nr. 10)
Z. de Graaf: apr. 1968-okt. 1969 (22, nr. 21-24, nr. 8)
M. Golverdingen: dec. 1968-aug. 1972 (23, nr. 12-27, nr. 2)
J.H. Mauritz: nov. 1969-dec. 1971 (24, nr. 10-26, nr. 12) en aug. 1974-heden (28, nr. 16-60, nr. 19)
H.J. Segers: dec. 1969-jan. 1973 (24, nr. 13-27, nr. 13)
P. Hogendoorn: dec. 1970-dec. 1987 (25, nr. 11-41, nr. 25)
H. Roepert: jan. 1972-jan. 1975 (26, nr. 13-29, nr. 2)
S. Sakko: jan. 1972 (26, nr. 13)
A.M. van Steensel: jan. 1972-feb. 1976 (26, nr. 13-30, nr. 4)
J. Bakker: aug. 1972-juli 1976 (27, nr. 3-30, nr. 14)
G.D. Pas: sep. 1972-sep. 1973 (27, nr. 5-27, nr. 30)
P.C. Moree: sep. 1972-juli 1978 (27, nr. 5-32, nr. 4)
G. van Buuren: sep. 1973-okt. 1974 (27, nr. 31-28, nr. 21)
S. Boogaard: okt. 1973-okt. 1974 (27, nr. 32-28, nr. 21)
R. Zoeteman: jan. 1975-okt. 1981 (29, nr. 1-35, nr. 20)
A. Karels: aug. 1975-2 juni 2000 (29, nr. 16-54, nr. 11)
J. Leune: aug. 1976-dec. 1987 (30, nr. 17-41, nr. 25)
P. Jansen: mei 1976-dec. 1987 (30, nr. 11-41, nr. 25)
Z. Crum-Nieuwland: apr. 1978-9 mei 1997 (32, nr. 8-51, nr. 10)
J. Driessen (waarnemend hoofdredacteur): mrt. 1981-feb. 1987 (35, nr. 5-36, nr. 4)
L.S.C. Visser: okt. 1981-juni 1984 (35, nr. 21-38, nr. 12)
D.J. Thysen: aug. 1978-22 dec. 1989 (32, nr. 21-43, nr. 24)
J. Driessen (hoofdredacteur): mrt. 1982-juli 1983 (36, nr. 5-37, nr. 14)
D. Rietdijk (hoofdredacteur): juli 1983-20 dec. 1991 (37, nr. 15-45, nr. 24)
L.S.C. v.d. Lede-Visser: juni 1984-nov. 1984 (38, nr. 13-38, nr. 22)
W. Polinder: nov. 1984-8 jan. 1993 (38, nr. 23-47, nr. 1)
M. Hasselaar: sep. 1985-12 apr. 1991 (39, nr. 18-45, nr. 8)
A. van Trigt: jan. 1988-26 nov. 1993 (42, nr. 1-47, nr. 22)
J. Leune (eindredacteur): jan. 1988-16 mei 2003 (42, nr. 1-57, nr. 10)
G. Dekker-van de Haar: jan. 1988-24 aug. 1990 (42, nr. 1-44, nr. 16)
J. de Wildt: 5 jan. 1990-27 juni 2003 (44, nr. 1-57, nr. 12)
B.S. van Groningen: 14 sep. 1990-23 okt. 1998 (44, nr. 17-52, nr. 20)
M.J.A. Ruit-van Dodeweert: 14 sep. 1990-2 sep. 1994 (44, nr. 17-48, nr. 16)
J. Verloop-Hasselaar: 26 apr. 1991-2 juni 2000 (45, nr. 9-53, nr. 11)
P. Mulder (hoofdredacteur): 3 jan 1992-23 sep. 2005 (46, nr. 1-59, nr. 16)
C.J. van Linden: 22 jan. 1993-27 aug. 1999 (47, nr. 2-53, nr. 15);P.A. Gunst: 10 dec. 1993-7 sep. 2001 (47, nr. 23-55, nr. 15)
A. Jansen: 9 dec. 1994-27 aug. 1999 (48, nr. 23-53, nr. 15)
M.J. den Hollander: 23 mei 1997-15 dec. 2000 (51, nr. 11-54, nr. 22)
M.J. Blok-den Hollander: 5 jan. 2001-heden (55, nr. 1-60, nr. 19)
C.W. Middelkoop: 6 nov. 1998-25 dec. 1998 (52, nr. 21-52, nr. 24)
C.W. Nederveen-Middelkoop: 8 jan. 1999-4 nov. 2005 (53, nr. 1-59, nr. 19)
A. de Jong: 14 mei 1999-27 juni 2003 (53, nr. 10-57, nr. 12)
P.A. Hooglander-Bijvank: 12 mei 2000-heden (54, nr. 10-60, nr. 19)
K.C. Hofman: 23 juni 2000-16 juni 2006 (54, nr. 12-60, nr. 12)
P.C. Kok: 2 feb. 2001-heden (55, nr. 3-60, nr. 19)
S.J. van Leeuwen: 18 okt. 2002-6 juni 2003 (56, nr. 18-57, nr. 11)
S.J. van Leeuwen (eindredacteur): 6 juni 2003-heden (57, nr. 11-60, nr. 19)
J. van Weelden: 18 juni 2003-26 jan. 2006 (57, nr. 13-60, nr. 2)
D.J. Diepenbroek: 17 okt. 2003-4 nov. 2005 (57, nr. 18-59, nr. 19)
C.A. Nieuwenhuyzen: 17 okt. 2003-heden (57, nr. 18-60, nr. 19)
L. Terlouw (hoofdredacteur): 7 okt. 2003-heden (59, nr. 17-60, nr. 19)
J. Kreijkes: 7 juli 2006-heden (60, nr. 13-60, nr. 19)
J.C. van der Meer: 7 juli 2006-heden (60, nr. 13-60, nr. 19)
J. Stolk: 7 juli 2006-heden (60, nr. 13-60, nr. 19)
H.J. Verloop: 7 juli 2006-heden (60, nr. 13-60, nr. 19)
J. ten Voorde: 7 juli 2006-heden (60, nr. 13-60, nr. 19)
Medewerkers:
Speciale nummers:
24 feb. 1956 (10, nr. 18): 1931-1956, 25 jaar Landelijk Verbond van Jongelingsverenigingen der Gereformeerde Gemeente
apr. 1968: themanummer over: Nat. Synode te Dordrecht (1618-1968, 350 jaar)
juni 1969 (23, nr. 26): (jaarlijkse) inhoudsopgave over de betreffende jaargang
juni 1972 (26, nr. 25): thema over de natuur
sep. 1972 (27, nr. 5): thema over Kerkbouw
sep. 1973 (27, nr. 31)
sep. 1973 (27, nr. 31): themanummer over: gezondheidszorg
nov. 1974 (28, nr. 23): themanummer over: mens en machine
mei 1975 (29, nr. 11): themanummer over: jeugd aan het werk
juni 1975 (29, nr. 12): themanummer over: ‘Tot een getuigenis’
mrt. 1975 (29, nr. 6): themanummer over: ‘In een wereld zonder God?!’
sep. 1975 (29, nr. 19): themanummer over: Jeugd en vrije tijd
nov. 1975 (29, nr. 23): themanummer over: Kunst
mei 1976 (30, nr. 10): themanummer over: De bijbel
sep. 1976 (30, nr. 19): themanummer over: apartheid Z. Afrika
nov. 1976 (30, nr. 23): bezit, gave en opdracht
feb. 1976 (30, nr. 4): themanummer over: Vervreemding en gemeenschap
mrt. 1977 (31, nr. 5): themanummer over: Natuur en milieu
mei 1977 (31, nr. 10): themanummer over: Signalen van de eindtijd
aug. 1977 (31, nr. 16): themanummer over: Verpleging
nov. 1977 (31, nr. 22): themanummer over: Sabbath-zondag
feb. 1978 (32, nr. 4): themanummer over: Jong zijn in deze tijd
juni 1978 (32, nr. 11): themanummer over:: wie zal ons bevrijden?
aug. 1978 (32, nr. 16): themanummer over: Geloof, hoop en liefde
mrt. 1979 (33, nr. 5): themanummer over: De Gemeente
juni 1979 (33, nr. 12): themanummer over: Natuur en cultuur
sep. 1979 (33, nr. 17): themanummer over: Dood en geboorte
nov. 1979 (33, nr. 23): themanummer over: Boeken
juni 1980 (34, nr. 1): bijlage: voor onze studenten
feb. 1980 (34, nr. 3): bijlage: Het ontstaan van de ambten
mrt. 1980 (34, nr. 6): bijlage: De Palestijnse kwestie
aug. 1980 (34, nr. 16): bijlage: voor onze studenten
jan. 1981 (35, nr. 1): bijlage: voor onze studenten
feb. 1981 (35, nr. 3)
bijlage: aandacht voor Ralph en Ebenezer Erskine
mrt. 1981 (35, nr. 5): bijlage: Misdaad en straf en daarna...
juni 1981 (35, nr. 13): bijlage: Aktie onderwijs aan vluchtelingen
aug. 1981 (35, nr. 15): bijlage: voor onze studenten
sep. 1981 (35, nr. 18): bijlage: Doemdenken
okt. 1981 (35, nr. 20): bijlage: Het Avondmaal
jan. 1982 (36, nr. 2): bijlage: voor onze studenten
feb. 1982 (36, nr. 3): bijlage: Medisch ethische problemen
mei 1982 (36, nr. 10): bijlage: Gemeenteraadsverkiezingen
aug. 1982 (36, nr. 16): bijlage: voor onze studenten
okt. 1982 (36, nr. 21): bijlage: Hoe moeten we omgaan met gastarbeiders?
jan. 1983 (37, nr. 1): bijlage: voor onze studenten
feb. 1983 (37, nr. 3): bijlage: jeugdactie: Voor alle volken te verstaan
mrt. 1983 (37, nr. 6): bijlage: jaarverslag 1982
apr. 1983 (37, nr. 8): bijlage: De Heilige oorlog
juli 1983 (37, nr. 14)
bijlage: Opening Centraal Bureau
sep. 1983 (37, nr. 17): bijlage:: Voor onze studenten
okt. 1983 (37, nr. 20): bijlage: De brief aan Titus
nov. 1983 (37, nr. 22): bijlage: zang voor onze naaste
mrt. 1984 (38, nr. 7): bijlage: wij en de evangelische beweging
mei 1984 (38, nr. 11): bijlage: Kernbewapening
aug. 1984 (38, nr. 16): bijlage: Voor onze studenten
dec. 1984 (38, nr. 24): bijlage: Restauratie en deportatie (bijbelstudie over Nehemia
feb. 1985 (39 nr. 3): bijlage: De hand aan de ploeg (actiebijlage:)
mrt. 1985 (39, nr. 6)
bijlage: Robert Murray M’Cheyne
aug. 1985 (39, nr. 16): bijlage: Voor onze studenten
okt. 1985 (39, nr. 20): bijlage: omgaan met jongeren
okt. 1985 (39, nr. 21): bijlage: Het leven van Theodorus van der Groe
dec. 1985 (39, nr. 24): bijlage: Huwelijk en gezin in bijbels perspectief
jan. 1987 (41, nr. 3): special: De Vluchtheuvel
feb. 1987 (41, nr. 4): zaait aan alle wateren
mrt. 1987 (41, nr. 6): special Verandert Zuid-Afrika?
mrt. 1987 (41, nr. 7): special Mensen met een handicap
aug. 1987 (41, nr. 16): special Voor onze studenten
okt. 1987 (41, nr. 19): special Militairen
jan. 1988 (42, nr. 1): special Winterthemadagen
jan. 1988 (42, nr. 2): special Het Hooglied
aug. 1988 (42, nr. 15): special: Voor onze studenten
okt. 1988 (42, nr. 19): special: Moderne literatuur
nov. 1988 (42, nr. 22): special: Barmhartigheid
Bondsdagnummers van 22 juni 1990 (44, nr. 13)
28 juni 1991 (45, nr. 13)
10 juli 1992 (46, nr. 13)
2 juli 1993 (47, nr. 13)
1 juli 1994 (48, nr. 13)
30 juni 1995 (49, nr. 13)
28 juni 1996 (50, nr. 13)
6 juni 1997 (51, nr. 12)
26 juni 1998 (52, nr. 13)
25 juni 1999 (53, nr. 12)
23 juni 2000 (54, nr. 12)
22 juni 2001 (55, nr. 12)
21 juni 2002 (56, nr. 12)
27 juni 2003 (57, nr. 12)
8 dec. 1989 (43, nr. 23): Oud-Indiëgangers
7 dec. 1990 (44, nr. 23): Ouderenzorg
mrt. 1991 (45, nr. 5): Depressiviteit
25 okt. 1991 (45, nr. 20): Openbaring
22 nov. 1991 (45, nr. 22): Europa ’92
6 dec. 1991 (45, nr. 23): 60 jaar Jeugdbond van de Gereformeerde gemeenten en 45 jaar ‘Daniel’
14 feb. 1992 (46, nr. 4): De Bergrede
11 dec. 1992 (46, nr. 23): Milieu-pseudo-religie?
5 mrt. 1993 (47, nr. 5) : Betwijfeld of ongetwijfeld 
14 mei 1993 (47, nr. 10): Kerkverlating
18 mrt. 1994 (48, nr. 13): Vreemdelingen in Nederland
13 mei 1994 (48, nr. 10): Verpleging
30 sep. 1994 (48, nr. 18): De tabernakel en de offerdienst
14 apr. 1995 (49, nr. 8): Herdenkingsnummer 50 jaar Vrijheid
7 juni 1996 (50, nr. 12): jubileumnummer 50 jaar ‘Daniël’
18 juli 2003 (57, nr. 13): Vakantienummer
29 apr. 2005 (59, nr. 9): Herdenkingsnummer
28 apr. 2006 (60, nr. 9): Speciaal nummer over muziek
17 mrt. 2006 (60, nr. 6): 60 jaar ‘Daniël’
20 okt. 2006 (60, nr. 19): 75 jaar Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten
Bibliografische gegevens:
misdruk: feb. 1983 (37, nr. 4), er staat nr. 43 i.p.v. nr. 3 en 2x jaargang 42 nr. 19
Autopsie:
VUA: 21 juni 1946-dec. 1988 (1, nr. 1-42, nr. 24)
ontbreekt: 1983 (37, nr. 23), 1988 (42, nr. 20)
KB: dec. 1983 (37, nr. 23)
28 okt. 1988 (42, nr. 20)
6 jan. 1989-20 okt. 2006 (43, nr. 1-60, nr. 19)
Achtergrond:
GRGM
Literatuur:
-
Vindplaats:
-