BNPP

Lezen en voordragen

Ondertitel:
maanduitgave ten dienste van het lezen en voordragen op Christelijke scholen, vereenigingen en clubs, onder leiding van Arie Post, met teekeningen van B.J. van Milgen
dec. 1926 (2, nr. 1): utgave ten dienste van het lezen en voordragen op Christelijke scholen, vereenigingen en clubs, onder leiding van Arie Post
okt. 1936* (1NS, nr. 10*): maandblad ter bevordering van de voordrachtskunst, onder redactie van Arie Post
Categorie:
IV/jeugdwerk
Verschenen:
dec. 1925-nov/dec. 1935 (1, nr. 1-10, nr. 6) en jan. 1936-mrt. 1937* (1NS, nr. 1-2NS, nr. 3)
Eigenaar:
Uitgever:
Uitgeverszaak Jachin, Zwolle
jan. 1936* (1NS, nr. 1*): Neerbosch’ Boekhandel en Uitgeverij, Neerbosch
Drukker:
Plaats van Uitgave:
Zwolle
jan. 1936* (1NS, nr. 1*): Neerbosch
Frequentie:
1 x p/m
dec. 1926 (2, nr. 1): 6 x p/j
okt. 1930 (6, nr. 1): 1 x p/m
Omvang:
II
Formaat:
B
Oplage:
dec. 1926 (2, nr. 1): meer dan 1.000
Prijzen:
ƒ2,40 p/j, losse nummers ƒ0,25
okt. 1930 (6, nr. 1): ƒ3,20 p/j, losse nummers ƒ0,30
jan. 1936 (1NS, nr. 1): ƒ2,00 p/j, losse nummers ƒ0,25
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
A. Post: dec. 1925-mrt. 1937* (1, nr. 1-2NS, nr. 3)
Medewerkers:
tot dec. 1927 (3, nr. 1) niet in het colofon, maar als mededeling van de uitgever vermeld: B.J. van Milgen: dec. 1925-okt/nov. 1926 (1, nr. 1-1, nr. 11/12)
P.A. Lansberg: juli 1926-mrt. 1937? (1, nr. 8-2NS, nr. 3?)
H. Smilde: juli 1926-mrt. 1937? (1, nr. 8-2NS, nr. 3?)
W. Kramer: juli 1926-okt. 1927 (1, nr. 8-2, nr. 6)
J.M.G. Evers: juli 1926 (1, nr. 8)
uitsluitend van dec. 1927-apr. 1928 (3, nr. 1-3, nr. 3) vermeld: H.W. Aalders, W. van Aardenne, M. Bakker, G. van der Beek, P. de Boer, G.W. Bouman, J.M.G. Evers, W. Evers, K. Fokkema, J. Goossen, J.H. de Groot, A.L. van Hulzen, J. Itjeshorst, T.L.E. Kagenaar-Wouters, J. Karsenmeijer, P. Kieft, C.W. Klomp, J.C. de Koning, W. Kramer, N. van der Laan, P.A. Lansberg, A. Luyendijk, K. Lantermans, M.J. Leendertse, J.D. Lock, A. Muntingh, P. Oosterlee, J.C. de Pater, P. van Renssen, C. Rijnsdorp, H. Smilde, H.J. Steensma, Albert Vogel, A. Wapenaar, J.A. Wortman
Speciale nummers:
Bibliografische gegevens:
in jan. 1936 begint een nieuwe jaargangtelling, hier aangeduid met 1NS etc.
Autopsie:
HDC: dec. 1925-juni 1927 (1, nr. 1-2, nr. 4)
okt. 1927-apr. 1928 (2, nr. 6-3, nr. 3)
dec. 1928 (4, nr. 1)
apr. 1929 (4, nr. 3)
aug. 1929 (4, nr. 5)
dec. 1929-juni 1930 (5, nr. 1-5, nr. 4)
okt. 1930 (6, nr. 1)
feb. 1931 (6, nr. 5)
juni 1931 (6, nr. 9)
okt. 1936 (1NS, nr. 10)
feb. 1937-mrt. 1937 (2NS, nr. 2-2NS, nr. 3)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-