BNPP

Westhillblad

Ondertitel:
maandblad voor kinderdienst, zondagsschool en huisgezin en dagschool, uitgave van de Vereniging voor godsdienstige opvoeding, een interkerkelijke organisatie
mei 1942* (28, nr. 5*): maandblad voor kinderdienst, zondagsschool, huisgezin, dagschool en vertelkring
Categorie:
IV/godsdienstig
Verschenen:
mei 1942-okt/nov. 1995 (28, nr. 5-81, nr. 10/11)
Eigenaar:
Vereniging voor godsdienstige opvoeding (VGO)
Uitgever:
Vereniging voor godsdienstige opvoeding (VGO), Maarssen
juli 1942 (28, nr. 7): Van Gorcum en Comp. NV (G.A. Hak en H.J. Prakke), Assen
aug/sep. 1942 (28, nr. 8/9): -
Drukker:
Van Gorcum en Comp. NV, Assen
juli 1942 (28, nr. 7): Van Gorcum en Comp. NV (G.A. Hak en H.J. Prakke), Assen
aug/sep. 1942 (28, nr. 8/9): -
jan/feb. 1990 (76, nr. 1): Narratio, Hardinxveld-Giessendan
jan. 1991 (77, nr. 1): Narratio, Gorinchem
Plaats van Uitgave:
Assen
Frequentie:
1 x p/m
1969 (55): 9 à 10 x p/j, nogal wisselend
Omvang:
III
Formaat:
B
Oplage:
Prijzen:
mei 1942 (28, nr. 5): ƒ2,90 p/j
nov. 1946: ƒ3,90 p/j, voor Ned. Oost-Indië per luchtpost ƒ10,00 p/j, per zeepost ƒ3,85 p/j, ƒ5,00 p/j incl. lidmaatschap VGO, voor Indonesië ƒ5,45 p/j
jan. 1957 (43, nr. 1): ƒ6,00 incl. lidmaatschap VGO
jan. 1963 (49, nr. 1): ƒ7,00 incl. lidmaatschap VGO
apr. 1971 (57, nr. 3): ƒ15,00 incl. lidmaatschap VGO
jan. 1977 (63, nr. 1): ƒ25,00 incl. lidmaatschap VGO
jan. 1981 (67, nr. 1): ƒ35,00 incl. lidmaatschap VGO
jan/feb. 1989 (75, nr. 1): ƒ50,00 incl. lidmaatschap VGO
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
M. van Voorst van Beest: mei 1942-jan. 1951* 28, nr. 5-37, nr. 1*)
V. Witte Eeckhout: mei 1942-dec. 1947* (28, nr. 5-33, nr. 12*)
J.A. van Kuipers (later: J.A. van Mierlo-van Kuipers): jan. 1947-aug. 1964 (33, nr. 1-50, nr. 8)
C.W. Bartlema-van Ginkel: jan. 1946-juni 1946 (32, nr. 1-32, zn)
R. Brandenburg: jan. 1956-dec. 1994 (42, nr. 1-80, nr. 10/11)
L. Cannegieter: jan. 1956-sep. 1957 (42, nr. 1-43, nr. 9)
P.A. Belger: jan. 1956-dec. 1957 (42, nr. 1-43, nr. 12)
Dagelijks bestuur (eindredactie): jan. 1957-dec. 1957 (43, nr. 1-43, nr. 12)
J.W. von Hertzberg: okt. 1957-aug. 1964 (43, nr. 10-50, nr. 8)
J.W. von Hertzberg (eindredacteur): sep. 1964-dec. 1984 (50, nr. 9-70, nr. 10)
T. Schot: jan. 1959-sep. 1961 (45, nr. 1-47, nr. 9)
S. Tigchelaar: jan. 1958-dec. 1958 (44, nr. 1-44, nr. 12)
J.L.J. v.d. Geest: okt. 1961-dec. 1962 (47, nr. 10-48, nr. 12)
M.L.W. Schoch: feb. 1963-aug. 1964 (49, nr. 2-50, nr. 8)
L.G.Chr. Grabandt: sep. 1964-dec. 1967* (50, nr. 9-53, nr. 12*)
M. Steenmeyer-van Rij: sep. 1964-dec. 1967* (50, nr. 9-53, nr. 12*)
B. Baljon (later: B.E. Baljon-van Houten): sep. 1964-okt. 1966 (50, nr. 9-52, nr. 12)
D.J. Spijkerboer: nov. 1966-aug. 1968 (52, nr. 11-54, nr. 7)
H. de Bruin-Grim: nov. 1966-okt. 1970 (52, nr. 11-56, nr. 7)
A.J. van der Linden: jan. 1968*-okt. 1970 (54, nr. 1-56, nr. 7)
S. Wonink: jan. 1968*-okt. 1970 (54, nr. 1-56, nr. 7)
B.J. Robbers: dec. 1968-okt. 1970 (54, nr. 11-56, nr. 7)
vanaf nov. 1970 (56, nr. 8) worden – behoudens de eindredacteur – geen namen van redactieleden meer vermeld
Medewerkers:
vanaf jan. 1985 worden medewerkers vermeld: W. Barnard: jan. 1985-dec. 1994 (71, nr. 1-80, nr. 10/11)
T. Bordewijk-Val: jan. 1985-nov/dec. 1988 (71, nr. 1-74, nr. 9)
R. den Braber-Lagerwerf: jan. 1985-dec. 1994 (71, nr. 1-80, nr. 10/11)
I. Davids-Finkensieper: jan. 1985-juli/aug. 1986 (71, nr. 1-72, nr. 4)
G. de Lange-Meijer: jan. 1985-dec. 1994 (71, nr. 1-80, nr. 10/11)
Steensma-van der Werven: jan. 1985-dec. 1994 (71, nr. 1-80, nr. 10/11)
Dreeft-Visscher: jan. 1988-dec. 1994 (74, nr. 1-80, nr. 10/11)
E.A. van der Dussen-van Iersel: feb/mrt. 1987-nov/dec. 1988 (73, nr. 1-74, nr. 9)
W. Kok-Weggemans: feb/mrt. 1987-dec. 1994 (73, nr. 1-80, nr. 10/11)
T.J. van der Meer-de Bruijn: feb/mrt. 1987-dec. 1994 (73, nr. 1-80, nr. 10/11)
T. de Windt: jan/feb. 1990-dec. 1994 (76, nr. 1-80, nr. 10/11)
Speciale nummers:
apr. 1988: jubileumnummer
Bibliografische gegevens:
vv Jeugd en godsdienst, Westhill-blad
sgm Ozewiezewoze en va Bonnefooi
Autopsie:
UvA: jan. 1951 (37, nr. 1)
jan. 1956-dec. 1994 (42, nr. 1-80, nr. 1)
ontbreekt: feb. 1956 (42, nr. 2)
aug. 1961 (47, nr. 8)
sep. 1962 (48, nr. 9)
juli 1965 (51, nr. 7)
KB: 1974-1995 (60, nr. 1-81, nr. 10/11)
RUU: een groot aantal losse nummers van sep. 1959-okt/nov. 1994
HDC: mei 1942-aug/sep. 1942 (28, nr. 5-28, nr. 8/9) ‘voorlopig het laatste nummer!’
21 sep. 1942-kerst 1944 (blaadjes van 4 kleine pagina’s zonder datum, redactie en titel 1 x p/m
jan. 1946-dec. 1947 (32, zn-33, nr. 12)
ontbreekt: okt. 1946 (32, zn)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-