BNPP

Zwingli

Ondertitel:
tweewekelijks blad in principieel-vrijzinnige Christelijke geest
18 aug. 1951 (6, nr. 17): tweewekelijks blad in principieel-vrijzinnige Christelijke geest, tevens orgaan der Nederlandse Unitariërs
11 jan. 1964 (19, nr. 1): driewekelijks blad in principieel-vrijzinnige Christelijke geest, tevens orgaan der Nederlandse Unitariërs
19 feb. 1965 (20, nr. 2): vierwekelijks blad in principieel-vrijzinnige Christelijke geest, tevens orgaan der Nederlandse Unitariërs
jan. 1970 (25, nr. 1): maandblad in principieel-vrijzinnige Christelijke geest, tevens orgaan der Nederlandse Unitariërs
juni/juli 1975 (30, nr. 6): principieel-vrijzinnig en unitaristisch maandblad, opgericht door ds. H. van Lunzen en ds. Joh. P. van Mullem
Categorie:
III/opinie
Verschenen:
2 feb. 1946-heden = dec. 2001 (1, nr. 1-56, nr. 6)
Eigenaar:
Zwingli-groep, loyaal verzet tegen de nieuwe kerkregering
1948: Zwingli-Bond
1954: Stichting blad ‘Zwingli’, Odoorn
Uitgever:
Zwingli-groep, loyaal verzet tegen de nieuwe kerkregering, Odoorn
1948: Zwingli-Bond, Odoorn
1954: Stichting blad ‘Zwingli’, Odoorn
Drukker:
Drukkerij Mercuur, Hilversum
16 mei 1946 (1, nr. 10): Drukkerij J.A. Boom&Zoon, Meppel
jan. 1993 (48, nr. 1): Bremer drukkerijen, Assen
Plaats van Uitgave:
Odoorn
jan. 1973 (28, nr. 1): Assen
feb. 1997 (52, nr. 2): Wijde Wormer
Frequentie:
1 x p/2w
11 jan. 1964 (19, nr. 1): 1 x p/3w
30 jan. 1969 (24, nr. 1): 1 x p/4w
jan. 1970 (25, nr. 1): 1 x p/m
jan. 1988 (43, nr. 1): 8 x p/j
jan. 2000 (55, nr. 1): 4 x p/j
Omvang:
I
Formaat:
C
1993 (48): B
1996 (51): A
Oplage:
21 feb. 1946: 347
4 mei 1946: 592
12 okt. 1946: 1.036
nov. 1946: 1.118
Prijzen:
ƒ5,00 p/j
losse nummers ƒ0,25
26 okt. 1957 (12, nr. 22): ƒ5,00 p/j
losse nummers ƒ0,35
19 feb. 1965 (20, nr. 2): ƒ6,50 p/j
losse nummers ƒ0,70
feb. 1970 (25, nr. 2): ƒ7,50 p/j
losse nummers ƒ1,00
jan. 1974 (29, nr. 1): ƒ10,00 p/j
losse nummers ƒ1,50
jan. 1975 (30, nr. 1): ƒ15,00 p/j
jan. 1979 (34, nr. 1): ƒ20,00 p/j
jan. 1993 (48, nr. 1): ƒ25,00 p/j, losse nummers ƒ4,00
jan. 2000 (55, nr. 1): ƒ15,00 p/j,
Foto's:
14 jan. 1949 (4, nr. 1): incidenteel
Tekeningen:
Redactie:
H. van Lunzen: 2 feb. 1946-jan. 1970 (1, nr. 1-25, nr. 1)
Joh. P. van Mullem: 18 jan. 1947-31 dec. 1948 (2, nr. 2-3, nr. 26)
M.W.A. Bartstra: jan. 1970-jan. 1972 (25, nr. 1-27, nr. 1) en juni/juli 1975-jan. 1980 (30, nr. 6-35, nr. 1)
J. Buitkamp: feb. 1970-juli 1975 (25, nr. 2-30, nr. 7)
A.J. Roodzant: feb. 1970-apr. 1991 (25, nr. 2-46, nr. 3)
P.D. van Roijen (secretaris): feb. 1970-dec. 2000 (25, nr. 1-55, nr. 12)
A. de Groot: mrt. 1971-dec. 1980 (26, nr. 3-35, nr. 12)
J. Olgers: mei 1972-dec. 1980 (27, nr. 5-35, nr. 12)
R. Kremer: mei 1991-jan. 1996 (46, nr. 4-51, nr. 1)
H.J. van Dijk: apr. 1976-jan. 1980 (31, nr. 4-35, nr. 1)
A.D.H. Huysman: juni/juli 1975-jan. 1991 (30, nr. 6-46, nr. 1)
J.H. Ritzema Bos: juni/juli 1975-dec. 1997 (30, nr. 6-52, nr. 8)
J. van Rossum: feb. 1977-apr. 1984 (32, nr. 2-39, nr. 4)
F.J. Brinkman: mei 1991-dec. 2001 (46, nr. 4-56, nr. 6)
A. Marinus: jan. 1996-dec. 2001 (51, nr. 1-56, nr. 6)
Medewerkers:
G.A. van den Bergh van Eysinga: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
H.W. Bloemhoff: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
R. Boeke: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
H.E. Buurma: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
E.J. van der Brugh: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
A.W. Bos: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
A. Boele: 2 feb. 1946-4 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
J.P. Cannegieter: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
W.A.F. van Dijk: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
J.M. Doorenbos: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
J. Eikema: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
H. Eisma: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
P. Eldering: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
G. Hulsman: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
F.S. Knipscheer: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
G. Kruizinga: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
J.F.A. Labrie: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
A. Mankes-Zernike: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
G.W. Melchers: 2 feb. 1946-14 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
D. Mulder: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
J. Naarding: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
C. van ´t Riet: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
H.A. Riepma: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
W. Chr. Smits: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
G.H. van Senden: 2 feb. 1946-8 jan. 1955 (1, nr. 1-10, nr. 1)
J.A.R. Terlet: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
H. van der Veer: 2 feb. 1946-14 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
A.J. Verduyn: 2 feb. 1946-14 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
G. de Vries: 2 feb. 1946-14 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
S. van der Woude: 2 feb. 1946-14 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
J. Volkers: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
Zeevalking: 2 feb. 1946-14 jan. 1949 (1, nr. 1-4, nr. 1)
E. Platzzhoff: 2 feb. 1946-8 sep. 1956 (1, nr. 1-11, nr. 18)
P.E. Boele: 14 jan. 1949-8 sep. 1956 (4, nr. 1-11, nr. 18)
C. Eggeraat: 14 jan. 1949-8 sep. 1956 (4, nr. 1-11, nr. 18)
H. de Nie: 14 jan. 1949-8 jan. 1955 (4, nr. 1-10, nr. 1)
F.W.J. van de Poel: 14 jan. 1949-8 jan. 1955 (4, nr. 1-10, nr. 1)
B.H. Rethmeier: 14 jan. 1949-8 sep. 1956 (4, nr. 1-11, nr. 18)
P.D. van Rooyen: 14 jan. 1949-8 sep. 1956 (4, nr. 1-11, nr. 18)
J.F. Schönfeld: 14 jan. 1949-8 jan. 1955 (4, nr. 1-10, nr. 1)
J. Visser: 14 jan. 1949-8 jan. 1955 (4, nr. 1-10, nr. 1)
G. de Vries: 14 jan. 1949-8 jan. 1955 (4, nr. 1-10, nr. 1)
G. Meyer Drees: 14 jan. 1949-8 jan. 1955 (4, nr. 1-10, nr. 1)
A. Wolfer: 14 jan. 1949-8 sep. 1956 (4, nr. 1-11, nr. 18)
J.A.C. Fagginger Auer: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
G.J. Nolst Trenité: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
H.G. Westenbrink: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
R.W. Broekman: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
H.A. de Jongh: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
C. Schavezande: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J. Eisses: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
E. Frater Smid: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
F. Hartman: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J.A. Haumersen: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J.G. de Jong: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
A.L. Loeven: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
F.D.A. Porte-Wit: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J.H. Ritzema Bos: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
W.B. Rombouts: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
W.G. Reddingius: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
A.A.J. Rijksen: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
O. Stolp: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J. Schorer: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J. Wolff: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
A.M. van Akerlaken: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
J.P. van Pelt: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
A. Glotzbach: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
W.H. van Loon: 8 jan. 1955-8 sep. 1956 (10, nr. 1-11, nr. 8)
deze namen van hen die medewerkers van dit blad waren worden in het nummer van 14 juni 1958 (13, nr. 12) genoemd
hierin komen overigens ook de elders niet genoemde namen voor van G. Westmijze en W. Westmijze-Schmitz
Speciale nummers:
18 okt. 1952 (7, nr. 167): Jubileumnummer ‘Zwingli’ en ambtjubileum ds. H. van Lunzen (1922-1952)
28 jan. 1956 (11, nr. 2): Tienjarig bestaan van ‘Zwingli’
dec. 1999 (54, nr. 11): Vijftig jaar Zwinglibond, 1948-1998
dec. 2001 (56, nr. 6): Themanummer Religieus-humanistische verkenningen
Bibliografische gegevens:
vv Mededelingen (19 nov. 1945-jan. 1946)
vanaf 1993 werd opgenomen Mededelingenblad van de Zwingli-Bond
Autopsie:
RUU: 2 feb. 1946-dec. 1987 (1, nr. 1-42, nr. 11)
TUCGK: jan. 1996-dec. 1998 (51, nr. 1-53, nr. 8)
ontbreekt 51, nr. 5, 6
53, nr. 2
PBF: 2 feb. 1946-dec. 2001 (1, nr. 1-56, nr. 6)
ontbreekt: jan. 1995-dec. 1995 (50, nr. 1-50, nr. 12)
Achtergrond:
Zwingli
Literatuur:
-
Vindplaats:
-