BNPP

De Suriname-zending

Ondertitel:
Maandblad van het Zeister Zendingsgenootschap der Evangelische Broedergemeente
november 1956 (122, nr. 11): Maandblad van het Zendingsgenootschap der Evangelische Broedergemeente te Zeist
april 1971(137, nr. 1): Kwartaalblad van het Zendingsgenootschap der Evangelische Broedergemeente-Zeist
mrt. 1987 (153, nr.1): Kwartaalblad Zeister Zendingsgenootschap.
Categorie:
III/zending
Verschenen:
jan. 1950-dec. 2000 (116, nr. 1- 166, nr. 4)
Eigenaar:
Zendingsgenootschap der Evangelische Broedergemeente, Zeist
Uitgever:
Zendingsgenootschap der Evangelische Broedergemeente, Zeist
Drukker:
jan. 1971 (137, nr. 1): Grafische bedrijven van Bosch en Keuning NV, Baarn
apr. 1976 (142, nr. 2): -
zd 1978 (144, nr. 1): Bosch & Keuning, Baarn
zd 1986 (152, nr. 1): -
mrt. 1992* (158, nr. 1): Bosch & Keuning, Baarn
mrt. 1995 (161, nr. 1): Grafische Bedrijven Bosch & Keuning, Baarn
mrt. 1997 (163, nr. 1): Bosch & Keuning Grafische Bedrijven Baarn
juni 1998 (164, nr. 2): Hoonte Bosch & Keuning, Utrecht
mrt. 1999 (165, nr. 1): Brouwer Digitaal en Hoonte Bosch & Keuning, Utrecht
sep. 1999 (165, nr. 3): Brouwer Digitaal, Utrecht
sep. 2000 (166, nr. 3): Hoonte Bosch & Keuning, Utrecht
Plaats van Uitgave:
Zeist
Frequentie:
1 x p/m
1971: 4 x p/j
Omvang:
III
jan 1954: II
jan 1956: I
jan 1958: II
1959: I
jan 1969: II
jan 1970: I
Formaat:
B
1976: C
1987: B
diverse wisselingen van lay-out
Oplage:
jan. 1952: 10.000
Prijzen:
leden en begunstigers van het Z.Z.G. gratis
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
P.M. Legêne: jan. 1950-okt. 1953 (116, nr. 1- 119, nr. 9) en jan. 1954 (120, nr. 1)
H.M. Brielke: okt. 1953 - mrt. 1955(119 nr. 10-121, nr. 3)
J.M. van der Linde (eindredacteur): jan. 1954*mei 1954 (120 nr. 1-120, nr. 5) en apr. 1958- juli/aug 1959 (124, nr. 4- 125, nr. 7/8)
J.M. van der Linde: apr. 1955-mrt. 1958 (121 nr. 4- 124 nr. 3)
sep. 1959-mrt. 1964 (125 nr. 9-130 nr. 3)
J.W. van Lynden: jan. 1954-mei 1955 (120, nr. 1-121 nr. 5)
W. Lutjeharms (eindredacteur): juni 1954-mrt. 1955 (120, nr. 6-121, nr. 3)
W. Lutjeharms: apr. 1955- mrt. 1958 (121 nr.4-124 nr. 3)
J.J. Legêne: nov. 1960 (126, nr. 11) en sep. 1982-apr. 1985 (148, 3-151,nr.1)
Th.J. Rijks: jan. 1966- sep. 1971 (132, nr. 1-137, nr.3)
S.O. Meeuwes: sep. 1959-juni 1982 (125, nr. 9-148, nr. 2)
G. de Leeuw: apr. 1964- apr. 1969 (130, nr. 4-135, nr. 4)
S. van der Land: feb. 1969-apr. 1973 (135, nr. 2-139, nr. 1)
R. Baudert: juni 1972-juni 1977 (138, nr. 1-143, nr. 2)
Joh.J. van der Veer: juni 1973-sep. 1990 (139,nr. 2-156, nr.3
P. ter Veen: dec. 1990-juni 1992 (156, 4-158, nr. 2)
J. Overduin: dec. 1985-sep. 1993 (151 nr. 4-159, nr. 3)
J. Overduin (eindredacteur): dec. 1993-dec. 2000 (159, nr. 4-166, nr. 4)
W. Geerds: sep. 1992 (158, nr. 3), sep. 1993 (159, nr. 3)
W. Geerds (eindredactie): sep. 1994 (160, nr. 3)
Medewerkers:
S.Jones: sep. 1989-dec. 1989 (155,nr. 3- 4)
W. Geerds: dec. 1989 (155, nr. 4)
S.O. Meeuwes: dec. 1989 (155, nr. 4)
J.J. van der Veer: mrt. 1993-sep. 1993 (44, nr. 1- 3)
Speciale nummers:
nov. 1960 (11, nr. 11): Herdenkingsnummer 225 jaar Suriname-zending
dec. 1981 (147, nr. 4): 250 jaar Hernhutter Zending
juni 1985 (151, nr. 2): Projecten
juni 1986 (152, nr. 2): Projecten juni 1991 (157, nr.2): Projecten 1991-1992
juni 1992 (158, nr. 2): Geloven in de grote stad
sep. 1992 (158, nr. 3): Jubileumprojecten 1992-1993
mrt. 1993 (159, nr. 1): Jubileumnummer 1793-1993
sep. 1999 (50, nr. 3): Geloof aan het werk (Projecten 1999-2000)
juni 2000 (51, nr. 2): Geloof aan het werk (Projecten 2000-2001)
sep. 2000 (51, nr. 3): 300ste geboortedag Zinzendorf
Bibliografische gegevens:
vv. Berichten uit de Heidenwereld,1835-1928 en Ons Suriname, 1929-1949
de jaargangnummering loopt door, maar wordt in 1956 gestaakt
de titel varieert: mrt. 1976-dec. 1986 (142, nr. 1-152, nr. 4): Hernhutter Suriname Zending/Suriname Zending
mrt. 1987-juni 1988 (153, nr. 1-154, nr. 2): Hernhutter Suriname Zending
sep. 1988-dec. 2000 (154, nr. 3-166, nr. 4): Suriname Zending
hier niet als titelwijziging gezien
Autopsie:
HKI: jan. 1950-dec. 1959 (1, nr. 1-10, nr. 12)
VUA: jan. 1951-sep. 1989 (117, nr. 1-nr. 3)
ontbreekt: 1970-1983
1984, nr. 1, 2
1985, nr. 2
1986, nr. 1, 2
1989, nr. 4
RUL: jan. 1950-dec. 1950 (116, nr. 1-116, nr. 12)
mrt. 1992-dec. 2000 (158, nr. 1-166, nr. 4)
KITLV: jan. 1950-dec. 1998 (116, nr.1 -164, nr. 4)
ontbreekt: 1958, nr. 12
1961, nr. 12
1968, nr. 9
1970, nr. 2
1978, nr.2
1990, nr. 1
resumerend: jan. 1950-dec. 2000 (116, nr. 1-166, nr. 4)
ontbreekt: 1970, nr. 2
Achtergrond:
Broeder
Literatuur:
-
Vindplaats:
-