BNPP

de Banier

Ondertitel:
weekblad voor Friesland
26 juni 1878* (5, nr. 51*): Nieuws- en advertentieblad voor Friesland
1 sep. 1883* (10, nr. 70*): -
4 jan. 1893* (20, nr. 2*): Nieuws- en advertentieblad voor Friesland
28 jan. 1903* (30, nr. 9*): orgaan van den Bond van kiesvereenigingen op Christelijk-historischen grondslag in Friesland
7 mrt. 1914* (41, nr. 20*): Nieuws- en advertentieblad voor Friesland, tevens orgaan ter verbreiding van de Christelijk-historische beginselen in Friesland
26 okt. 1921* (43, nr. 84*): orgaan van den kieskring Leeuwarden van de Christelijk-historische Unie
2 feb. 1922 (49, nr. 9): orgaan ter verspreiding van de Christelijk-historische beginselen in Friesland
23 feb. 1922 (49, nr. 12): orgaan van den kieskring Leeuwarden van de Christelijk-Historische Unie
9 mrt. 1922 (49, nr. 14): officieel orgaan van den Kamerkring Leeuwarden der Christelijk-historische Unie onder redactie van het Kamerkringbestuur
Categorie:
V/pol/partij
Verschenen:
1874-27 dec. 1928 (1-55, nr. 52)
Eigenaar:
Uitgever:
Simon Brandenburgh, Workum
26 juni 1878* (5, nr. 51*): Simon Brandenburgh, Workum en J.J. Wiarda, Sneek
22 mei 1880* (7, nr. 41*): Simon Brandenburgh, Workum
7 mrt. 1914* (44, nr. 20*): L.S. Brandenburgh, Workum
2 feb. 1918* (45, nr. 10*): A.J. Osinga, Sneek
1920: A.J. Osinga, Bolsward
Drukker:
Simon Brandenburgh, Workum
26 juni 1878* (5, nr. 51*): Boek- en Courantdrukkerij J.J. Wiarda, Sneek
22 mei 1880* (7, nr. 41*): Snelpersdrukkerij Simon Brandenburgh, Workum
7 mrt. 1914* (41, nr. 20*): Snelpersdruk L.S. Brandenburgh, Workum
2 feb. 1918* (45, nr. 10*): A.J. Osinga, Sneek
1920: A.J. Osinga, Bolsward
Plaats van Uitgave:
Workum
2 feb. 1918* (45, nr. 10*): Sneek
1920: Bolsward
Frequentie:
1 x p/w
26 juni 1878* (5, nr. 51*): 2 x p/w
2 feb. 1922 (49, nr. 9): 1 x p/w
Omvang:
III
26 juni 1878* (5, nr. 51*): V
3 jan. 1924* (51, nr. 1*): VI
Formaat:
D
10 mrt. 1906* (23, nr. 20*): E
Oplage:
Prijzen:
ƒ 2,80 p/j, losse nummers ƒ 0,10
26 juni 1878* (5, nr. 51*): ƒ 3,60 p/j
7 mrt. 1914* (41, nr. 20*): ƒ 2,00 p/j, losse nummers ƒ 0,03
2 feb. 1918* (45, nr. 10): ƒ 3,00 p/j
26 okt. 1921* (43, nr. 84*): ƒ 5,00 p/j, losse nummers ƒ 0,05
3 jan. 1924* (51, nr. 1*): ƒ 2,50 p/j
Foto's:
Tekeningen:
Redactie:
L. Tinholt: 26 juni 1878*-22 feb. 1886† (5, nr. 51*-)
J.G. Verhoeff: 26 juni 1878*-19 mei 1880* (5, nr. 51*-7, nr. 40*)
F.J.P. Moquette: 5 nov. 1887*-5 nov. 1887* (14, nr. 89*-14, nr. 89*)
S.D. van Veen:5 nov. 1887*-5 nov. 1887* (14, nr. 89*-14, nr. 89*)
J. Schokking: 28 jan. 1903*-28 jan. 1903* (30, nr. 9*-30, nr. 9)
H. van Eyck van Heslinga: 12 dec. 1903*-19 nov. 1904* (30, nr. 100*-31, nr. 93*)
J.L. Oosterhoff: 2 feb. 1918*-27 dec. 1928 (45, nr. 10*-55, nr. 52)
E. Weinberg: 3 aug. 1918-1 feb. 1923 (45, nr. 60-50, nr. 5)
Bestuur van de kieskring: 26 okt. 1921-27 dec. 1928 (43, nr. 84-55, nr. 52)
Medewerkers:
J. Bakker: 3 jan. 1924*-27 dec. 1928 (51, nr. 1*-55, nr. 52)
J. Hoekstra: 3 jan. 1924*-27 dec. 1928 (51, nr. 1*-55, nr. 52)
E. Janzen: 3 jan. 1924*-27 dec. 1928 (51, nr. 1*-55, nr. 52)
J.L. Oosterhoff: 3 jan. 1924*-27 dec. 1928 (51, nr. 1*-55, nr. 52)
R. Pollema: 3 jan. 1924*-27 dec. 1928 (51, nr. 1*-55, nr. 52)
O.W.C. van de Veer: 3 jan. 1924*-8 jan. 1925* (51, nr. 1*-52, nr. 1)
Speciale nummers:
3 jan. 1924 (51, nr. 1): jubileumnummer
Bibliografische gegevens:
va Christelijk-historisch weekblad De Banier en vervolgens va Land en volk
Autopsie:
PBF: 13 aug. 1904-19 nov. 1904 (31, nr. 65-31, nr. 93)
18 okt. 1911 (38, nr. 81);2 feb. 1918-27 dec. 1928 (45, nr. 10-55, nr. 52)
PM: 4 aug. 1875 (2, nr. 31)
5 apr. 1876 (3, nr. 14)
21 juni 1876 (3, nr. 25)
26 juni 1878 (5, nr. 51)
22 mei 1880 (7, nr. 41)
9 juni 1881 (8, nr. 46)
1 sep. 1883 (10, nr. 70)
14 juni 1884 (11, nr. 48)
25 juni 1884 (11, nr. 51)
6 okt. 1886 (13, nr. 80)
5 nov. 1887 (14, nr. 89)
1 feb. 1888 (15, nr. 10)
3 mei 1890 (17, nr. 36)
1 jan. 1892 (19, nr. 1)
4 jan. 1893 (20, nr. 2)
2 jan. 1899 (26, nr. 1)
7 okt. 1899 (26, nr. 81)
28 jan. 1903 (30, nr. 9)
12 dec. 1903 (30, nr. 100)
23 mrt. 1904 (31, nr. 24)
10 mrt. 1906 (33, nr. 20)
7 mrt. 1914 (41, nr. 20)
4 aug. 1915 (42, nr. 60)
3 jan. 1924 (51, nr. 1)
8 jan. 1925 (52, nr. 1)
18 feb. 1926 (53, nr. 7)
5 jan. 1928 (55, nr. 1)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
CHU
Literatuur:
-
Vindplaats:
-