BNPP

In dienst der genezing

Ondertitel:
Contactblad van de PCAO( Protestant Christelijke Artsen Organisatie)
apr. 2002 (31, nr. 1): Tijdschrift van de CMF NL, Christian Medical Fellowship Nederland
Categorie:
V/vakblad
Verschenen:
jan/feb. 1979-heden=dec. 2007 (8, nr. 1-36, nr. 4)
Eigenaar:
Protestant Christelijke Artsen Organisatie, Heerenveen
Uitgever:
Protestant Christelijke Artsen Organisatie, Heerenveen
Drukker:
mrt. 1996 (25, nr. 1): Noach, evangelische drukkerij VOF, Eindhoven
dec. 1997 (26, nr. 4): Noach, evangelische drukkerij VOF, Krimpen aan de Lek
okt. 2000 (29, nr. 4): Lines, evangelische drukkerij
dec. 2001 (30, nr. 5): Lines Communicatie en Design
Plaats van Uitgave:
Heerenveen
Frequentie:
1 x p/2m
mrt. 1983* (12, nr. 1*): 4 x p/j
Omvang:
II
1987 (16): I
1988 (17): II
Formaat:
B
Oplage:
okt. 1995 (24, nr. 3): 475
dec. 1996 (25, nr. 4): 600
apr. 2002 (31, nr. 1): 500
dec. 2007 (36, nr. 4): 700
Prijzen:
ƒ 30,00 p/j voor niet-leden, losse nummers ƒ 4,00
mrt. 1983 (12, nr. 1): ƒ 30,00 p/j voor niet-leden, losse nummers ƒ 5,00
mrt/apr. 1990 (19, nr. 1): ƒ 35,00 p/j, losse nummers ƒ 10,00
mrt. 1996 (25, nr. 1): ƒ 37,50 p/j, losse nummers ƒ 10,00
apr. 2002 (31, nr. 1): € 25,00 p/j, losse nummers € 5,00
mrt. 2005 (34, nr. 1): € 30,00 p/j, losse nummers € 7,50
Foto's:
ja
Tekeningen:
incidenteel
Redactie:
J.R. Poelman (hoofdredacteur/secretaris): jan. 1979-mrt. 1987 (8, nr.1-16, nr. 1)
H.J. Amelink: mrt. 1983*-mrt. 1987 (12, nr. 1*-16, nr. 1)
K.C. Alblas-Wiersema: mrt. 1983*-mrt. 1985 (12, nr. 1*-14, nr. 1)
R.W.M. Croughs: mrt. 1983*-mrt. 1984 (12, nr. 1*-13, nr. 1)
J. Burggraaf: mrt. 1984-dec. 1990 (13, nr. 1-19, nr. 4)
F. Heule: mrt. 1983*-dec. 1991 (12, nr. 1*-20, nr. 4)
K. Zuidema: mrt. 1983*-mrt. 1987 (12, nr. 1*-16, nr. 1)
R. Wijmenga: sep. 1983-mrt. 1987 (12, nr. 3-16, nr. 1)
F. Visscher (hoofdredacteur): juni 1987-apr. 1989 (16, nr. 2-18, nr. 1)
W. Graafland (secretaris): juni 1987-apr. 1989 (16, nr. 2-18, nr. 1)
J. ter Maaten: juni 1987-dec. 1991 (16, nr. 2-20, nr. 4)
M. van de Heuvel-Eibrink:: juni 1987-dec. 1991 (16, nr. 2-20, nr. 4)
J. van ‘t Riet: juni 1987-dec. 1989 (16, nr. 2-18, nr. 4) en okt. 1993-dec. 1996 (22, nr. 3-25, nr. 4)
J. van ‘t Riet (eindredacteur): mrt/apr. 1990-okt. 1990 (19, nr. 1-19, nr. 3)
J. van ‘t Riet (secretaris): dec. 1990-juni 1993 (19, nr. 4-22, nr. 2)
P.A. Graafland-de Wilde: dec. 1990-juni 1993 (19, nr. 4-22, nr. 2)
P.A. Graafland-de Wilde (secretaris): okt. 1993-apr. 1995 (22, nr. 3-24, nr. 1)
J.R. Sybrandi: dec. 1990-dec. 1995 (19, nr. 4-24, nr. 4)
J.R. Sybrandi (hoofdredacteur): mrt. 1996-dec. 1998 (25, nr. 1-27, nr. 4)
P.E. Verwey: dec. 1990-juli 1996 (19, nr. 4-25, nr. 2)
F. Visscher: mrt/apr. 1990-mrt. 1993 (19, nr. 1-22, nr. 1)
D. de Bruin: mrt. 1992-mrt. 1994 (21, nr. 1-23, nr. 1)
N. Wolswinkel (eindredacteur): mrt. 1992-mrt. 1996 (21, nr. 1-25, nr. 1)
N. Wolswinkel: mrt. 2006-juni 2006 (35, nr. 1-35, nr. 2)
N. Wolswinkel (hoofdredacteur): sep. 2006-heden (35, nr. 3-36, nr. 4)
H. van Krimpen: juni 1994-dec. 1995 (23, nr. 2-24, nr. 4)
L. Bruintjes-Kolleman: apr. 1995 (24, nr. 1) en sep. 1998-dec. 2001 (27, nr. 3-30, nr. 5)
L. Bruintjes-Kolleman (secretaris): juni 1995-dec. 1995 (24, nr. 2-24, nr. 4)
L. Bruintjes-Kolleman (eindredacteur): mrt. 1996-juni 1998 (25, nr. 1-27, nr. 2)
J. van Krimpen: mrt. 1996-sep. 1997 (25, nr. 1-26, nr. 3)
J. van Krimpen (secretaris): dec. 1997-dec. 2001 (26, nr. 4-30, nr. 5)
Z.J. van Eijk: okt. 1996-dec. 1996 (25, nr. 3-25, nr. 4)
A. Solf-van ‘t Oever: mrt. 1997-dec. 1998 (26, nr. 1-27, nr. 4) en sep. 2006-heden (35, nr. 3-36, nr. 4)
A. Solf-van ‘t Oever (hoofdredacteur): mrt. 1999-juni 2006 (28, nr. 1-35, nr. 2)
D. van Driel: dec. 1997-juni 1998 (26, nr. 4-27, nr. 2)
D. van Driel (eindredacteur): sep. 1998-juni 2003 (27, nr. 3-32, nr. 2)
H. Dannenberg: dec. 1997-juni 1998 (26, nr. 4-27, nr. 2) en apr. 2002-juni 2003 (31, nr. 1-32, nr. 2)
H. Dannenberg (eindredacteur): sep. 1998-dec. 2001 (27, nr. 3-30, nr. 5) en sep. 2003-mei 2004 (32, nr. 3-33, nr. 1)
A.M Harteveld: dec. 1997-mrt. 2001 (26, nr. 4-30, nr. 2)
R. den Boer: dec. 1999-dec. 2001 (28, nr. 4-30, nr. 5)
N. Vink: mrt. 2003-mei 2004 (32, nr. 1-33, nr. 1)
N. de Jonge-Vink (eindredacteur): juni 2004-dec. 2006 (33, nr. 2-35, nr. 4)
J.H. Hoving: mei 2004-heden (33, nr. 1-36, nr. 4)
M. Plezier: mei 2004-heden (33, nr. 1-36, nr. 4)
H. de Kool (eindredacteur): juni 2004-dec. 2004 (33, nr. 2-33, nr. 4)
E.H. Bac: dec. 2004 (33, nr. 4)
E.H. Bac (eindredacteur): mrt. 2005-heden (34, nr. 1-36, nr. 4)
C. Horjus: dec. 2004-dec. 2005 (33, nr. 4-34, nr. 3)
M. Gerritsen: mrt. 2007-heden (36, nr. 1-36, nr. 4)
H. Gerritsen: mrt. 2007-heden (36, nr. 1-36, nr. 4)
J. van den Dool: mrt. 2007-heden (36, nr. 1-36, nr. 4)
A. Bos-van de Beek: sep. 2007-heden (36, nr. 3-36, nr. 4)
A. van der Wal: sep. 2007-heden (36, nr. 3-36, nr. 4)
Medewerkers:
C. Vroom: mrt. 1999-dec. 2006 (28, nr. 1-35, nr. 4)
A.D. Mul: sep. 1999-heden (28, nr. 3-36, nr. 4)
M. van den Berg: sep. 2005-heden (34, nr. 3-36, nr. 4)
D. Post: sep. 2005-heden (34, nr. 3-36, nr. 4)
R. ten Broek: mrt. 2007-heden (36, nr. 1-36, nr. 4)
N. Wolswinkel: apr. 2002-juni 2005 (31, nr. 1-34, nr. 2)
J. van den Dool: sep. 2005-dec. 2006 (34, nr. 3-35, nr. 4)
A. ten Have: sep. 2005-dec. 2006 (34, nr. 3-35, nr. 4)
Speciale nummers:
Pinksternummer 1979: Abortus provocatus
juni 1983 (12, nr. 2): Christen-zijn in de vertechniseerde geneeskunde
dec. 1983 (12, nr. 4): Vrede op recept? Christen-artsen over kernzaken
mrt. 1984 (13, nr. 1): Agressie
juni 1984 (13, nr. 2): Medische zending in het perspectief van deze tijd
dec. 1984 (13, nr. 4): Geloven in de gezondheidszorg
sep. 1985 (14, nr. 3): Ethiek van de arbeid voor de Christen-arts
dec. 1985 (14, nr. 4): lustrum 30 jaar bestaan PCAO: Consensus in de medische ethiek
okt. 1987 (16, nr. 3): Moslim in de medische praktijk
dec. 1993 (22, nr. 4): Levensbeëindiging bij pasgeborenen
dec. 1994 (23, nr. 4): De dienst der genezing
vanaf mrt. 1996 heeft elk nummer een eigen thema
mrt. 2005 (34, nr. 1): 50 jarig bestaan PCAO
in de nummers 1-4 van 2005 zijn vier terugblikartikelen opgenomen
Bibliografische gegevens:
vv Dienst der genezing, 1972-1978, hetgeen vv Soteria, 1956-1971 is
Autopsie:
VUA: jan/feb.1979-nov/dec.1979 (8, nr. 1-8, nr. 6)
mrt. 1987-dec. 1992 (16, nr. 1-21, nr. 4)
KB: mrt. 1983-dec. 1987 (12, nr. 1-16, nr. 4) en mrt. 1993-dec. 2007 (22, nr. 1-36, nr. 4)
ontbreekt: sep. 2000 (29, nr. 3)
de jaargangen 1980-1982 konden niet worden geraadpleegd
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-