BNPP

Maandblad van de Gereformeerde Vereeniging voor Drankbestrijding

Ondertitel:
-
Categorie:
VI/zorg
Verschenen:
okt. 1910-dec. 1945 (1, nr. 1-32, nr. 12) + slotnummer (32, zn)
Eigenaar:
Gereformeerde Vereeniging voor Drankbestrijding, Amsterdam
Uitgever:
Uitgeverij “De Vrije Fries”, Drachten
mrt. 1925 (16, nr. 3): Drukkerij Holland, Amsterdam
jan. 1933 (24, nr. 1): NV de Graafschap, Aalten
Drukker:
Uitgeverij “De Vrije Fries”, Drachten
mrt. 1925 (16, nr. 3): Drukkerij Holland, Amsterdam
jan. 1933 (24, nr. 1): NV De Graafschap, Aalten
Plaats van Uitgave:
Drachten
mrt. 1925 (16, nr. 3): Amsterdam
jan. 1933 (24, nr. 1): Aalten
Frequentie:
1 x p/m
Omvang:
I
Formaat:
C
aug/sep. 1922 (13, nr. 8/9): D
jan. 1940 (31, nr.1): C
Oplage:
-
1923: 7500
jan. 1933 (24, nr. 1): 8000
jan. 1941 (25, nr. 1): 6000
Kerst- en jubileumnummers hebben een hogere oplage
deze varieert van 35000 (1933) tot 25000 (1938)
de oplage van een speciaal jeugdnummer in okt. 1941 was 12500
Prijzen:
ƒ 0,55 p/j, bij getalen ter verspreiding ƒ 0,01
okt. 1917 (8, nr. 9): ƒ 0,80 p/j, bij getalen ter verspreiding ƒ 0,02
mei/juni 1920 (12, nr. 5/6): ƒ 0,80 p/j, bij getalen ter verspreiding
dec. 1939 (30, nr. 12) geen prijzen meer vermeld Foto’s -
aug. 1925 (16, nr. 8): ja
Tekeningen:
-
mei 1930 (21, nr. 5): ja
Redactie:
J. Minderaa: nov. 1910-juli/aug. 1923 (1, nr. 2-14, nr. 7/8)
W.H. Gispen: sep. 1923-apr. 1934 (14, nr. 9-25, nr. 4)
C. Buitendijk: juni 1934-dec. 1945 (25, nr. 6-32, nr. 12)
C.J. Hakman: juni 1934-dec. 1945 (25, nr. 6-32, nr. 12)
W.C.F. Scheps: feb. 1929-aug. 1941 (20, nr. 2-32, nr. 8)
W.C.F. Scheps (wnd hoofdredacteur): sep. 1941-dec. 1945 (32, nr. 9-32, nr. 12)
D. van Dijk: nov. 1934-juli/aug. 1941 (25, nr. 11-32, nr. 7/8)
J.O. Elshout: nov. 1934-juli/aug. 1941 (25, nr. 11-32, nr. 7/8)
J. van Herksen (hoofdredacteur): nov. 1934-juli/aug. 1941 (25, nr. 11-32, nr. 7/8)
J. Smelik: nov. 1934-dec. 1945 (25, nr. 11-32, nr. 12)
Medewerkers:
W.H.Gispen: nov. 1910-juli/aug. 1923 (1, nr. 2-14, nr. 7/8)
J.C. de Moor: nov. 1910-jan. 1926 (1, nr. 2-17, nr. 1)
A. Dupont: nov. 1910-juli/aug. 1923 (1, nr. 2-14, nr. 7/8)
R.W.J. Rudolph: nov. 1910-mei 1914 (1, nr. 2-5, nr. 5)
A. Dijksterhuis: nov. 1910-sep. 1917 (1, nr. 2-8, nr. 8)
J. Strating: nov. 1910-okt. 1934 (1, nr. 2-25, nr. 10)
Johs. Land: nov. 1910-sep. 1917 (1, nr. 2-8, nr. 8)
C. Buitendijk: jan. 1916-mei 1934 (7, nr. 1-25, nr. 5)
H.H. Simonides: jan. 1916-juli/aug. 1924* (7, nr. 1-15, nr. 7/8*)
C.J. Hakman: jan. 1922-mei 1934 (13, nr. 1-25, nr. 5)
A.M. Berkhoff: jan. 1922-mei 1934 (13, nr. 1-25, nr. 5)
M.M.Havelaar: jan. 1922-okt. 1934 (13, nr. 1-25, nr. 10)
J. van Herksen: sep. 1923-okt. 1934 (14, nr. 9-25, nr. 10)
W. Bech: feb. 1929-mei 1934* (20, nr. 2-25, nr. 5)
J. Minderaa: sep. 1923-okt. 1934 (14, nr. 9-25, nr. 10)
P. Loof: feb. 1929-mei 1934 (20, nr. 2-25, nr. 5)
J.Smelik: dec. 1929-okt. 1934 (20, nr. 12-25, nr. 10)
D.van Dijk: juni 1934-okt. 1934 (25, nr. 6-25, nr. 10)
Speciale nummers:
aug. 1925 (16, nr. 8): Jubileumnummer 1900-1925 tgv 25-jarig verenigingsbestaan
mrt. 1940 (31, nr. 3): Jubileumnummer 1900-1940 tgv 40-jarig verenigingsbestaan
okt. 1941 (32, nr. 10): Jeugdnummer
Bibliografische gegevens:
vv Correspondentie-orgaan van de Gereformeerde Vereeniging voor Drankbestrijding
va Ons Maandblad
in juli 1918 verspringt de jaargangnummering van 9 naar 10
1919 en 1920 hebben als jaargangnummer resp. 11 en 12
in 1921 komt vanaf februari het jaargangnummer 12 voor de tweede maal voor
jaargang 32 begint in jan. 1941 en eindigt in dec. 1945
in de periode nov/dec. 1941 tot okt. 1945 is er geen nummer verschenen
Autopsie:
KDC: jan. 1923-dec. 1935 (14, nr. 1-26, nr. 12)
ontbreekt: 21, nr. 10
UvA: 1 okt. 1910-juli/aug. 1924 (1, nr. 1-15, nr. 7/8)
HDC: 1938
1939
1940 (feb.,mrt.,juni/aug.)
1941
TUKBW: okt. 1910-dec. 1945 (1, nr. 1-32, nr. 12) plus een slotnummer (32, zn)
ontbreekt: 1913 (4, nr. 6, 7)
1916 (7, nr. 5)
1917 (8, nr. 11)
1918 (9/10, nr. 1)
1924 (15, nr. 3)
1926 (17, nr. 5-12)
1929 (20, nr. 9)
1931 (22, nr. 3, 5, 11, 12)
1932 (23, nr. 2, 3)
1934 (25, nr. 2, 3, 4)
1940 (31, nr. 2)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-