BNPP

Trouw

Ondertitel:
Categorie:
I/dagblad
Verschenen:
30 jan. 1943-heden= 29 aug. 1998 (nr. 1-56, nr. 16523)
Eigenaar:
Uitgever:
16 mei 1945 (3, nr. 15): Organisatie Trouw, Amsterdam
29 jan. 1946 (4, nr. 246): N.V. Dagblad Trouw
19 feb. 1963 (11, nr. 2394): geen vermelding uitgever, wel directie: C.A. Keuning en K. van Houten
2 jan. 1956 (14, nr. 3271): Directeur H. de Ruig
2 jan. 1963 (22, nr. 5411): Directeur H. de Ruig, Amsterdam
1 juni 1964-30 aug. 1980 (23, nr. 5847-38, nr. 11031): Directeur N.V. Dagblad Trouw: O. Postma
18 feb. 1971-1 feb. 1975 (29, nr. 8219-33, nr. 9435): toegevoegd aan de directie: F. Diemer
28 feb. 1972 (30, nr. 8535): N.V. De Christelijke Pers, Amsterdam
3 feb. 1975 (33, nr. 9436): Trouw/Kwartet B.V., Amsterdam
1 mei 1981-31 aug. 1987 (39, nr. 11236-45, nr. 13156): H.P. Spruyt
1 sep. 1987 (45, nr. 13156): Trouw B.V.
Drukker:
Plaats van Uitgave:
Amsterdam
Frequentie:
6 x p/w
Omvang:
VI
Formaat:
7 mei 1945 (3, nr. 8): D
18 dec. 1946 (4, nr. 505): E
Oplage:
Prijzen:
17 mei 1945 (3, nr. 16): ƒ 16,00 p/j, losse nummers ƒ 0,10
2 jan. 1951 (9, nr. 1738): ƒ 22,20 p/j, losse nummers ƒ 0,08
21 sep. 1956 (14, nr. 3492): ƒ 29,60 p/j, losse nummers ƒ 0,15
15 sep. 1962 (21, nr. 5320): ƒ 33,60 p/j, losse nummers: ƒ 0,15
20 dec. 1967 (26, nr. 6945): ƒ 57,72 p/j, losse nummers ƒ 0,15
19 dec. 1972 (30, nr. 8788): ƒ 112,20 p/j
1 sep. 1977 (35, nr. 10232): ƒ 178,20 p/j, losse nummers ƒ 0,60
1 juli 1982 (40, nr. 11586): ƒ 243,40 p/j, losse nummers ƒ 0,80
23 dec. 1987 (45, nr. 13252): ƒ 323,40 p/j, losse nummers ƒ 1,00
4 jan. 1993 (51, nr. 14783): ƒ 376,p/j, losse nummers ƒ 2,00
3 aug. 1998 (56, nr. 16500): ƒ 432,50 p/j, losse nummers ƒ 2,50
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
J.A.J.H.S. Bruins Slot (hoofdredacteur): 16 mei 1945-17 feb. 1971 (3, nr. 15-29, nr. 8218)
commissie van hoofdredactie van Trouw-Kwartet: J. de Berg (voorzitter): 18 feb. 1971-26 feb. 1972 (29, nr. 8219-30, nr. 8534)
J.C. Francken (secretaris): 18 feb. 1971-26 feb. 1972 (29, nr. 8219-30, nr. 8534)
G.J. Brinkman: 18 feb. 1971-26 feb. 1972 (29, nr. 8219-30, nr. 8534)
H.P. Ester: 18 feb. 1971-26 feb. 1972 (29, nr. 8219-30, nr. 8534)
J. van Hofwegen: 18 feb. 1971-26 feb. 1972 (29, nr. 8219-30, nr. 8534)
J. de Berg (waarnemend voorzitter/ hoofdredacteur): 28 feb. 1972-4 dec. 1972 (30, nr. 8535-30, nr. 8775)
J. Tamminga (hoofdredacteur): 5 dec. 1972-28 feb. 1984 (30, nr. 8776-42, nr. 12098)
J. Kuijk (waarnemend hoofdredacteur): 29 feb. 1984-28 feb. 1985 (42, nr. 12099-43, nr. 12398)
J. Greven (hoofdredacteur): 1 mrt. 1985-31 dec. 1997 (43, nr. 12399-55, nr. 16320)
J. de Berg (hoofdredacteur): 31 dec. 1997-heden (55, nr. 16320-56, nr. 16523)
F. van Exter (hoofdredacteur): 31 dec. 1997-heden (55, nr. 16320-56, nr. 16523)
W. Jansen (adjunct-hoofdredacteur): 31 dec. 1997-heden (55, nr. 16320-56, nr. 16523)
H. Salm (adjunct-hoofdredacteur): 31 dec. 1997-heden (55, nr. 16320-56, nr. 16523)
bijlage Media: W. de Hair (eindredacteur): 16 apr. 1994-29 aug. 1998 (52, nr. 15179-56, nr.16523)
R. Verdonck (eindredacteur): 23 apr. 1994-29 aug. 1998 (52, nr. 15185-56, nr.16523)
R. Zoutberg (eindredacteur): 30 juli 1994-5 aug. 1995 (52, nr. 15267-53, nr. 15581)
R. Abels (eindredacteur): 22 juli 1995-22 juli 1995 (53, nr. 15569-53, nr. 15569) eenmalig
D. Pels (eindredacteur): 19 juli 1997 (55, nr. 16181) eenmalig
A. Botman (eindredacteur): 15 aug. 1998 (56, nr. 16511) eenmalig
M. Visscher (eindredacteur): 1 aug. 1998-22 aug. 1998 (56, nr. 16499-56, nr. 16517)
bijlage Etcetera: H. Bonarius (eindredacteur): 26 juni 1993-9 apr. 1994 (51, nr. 14930-52, nr. 15173) en 22 juli 1995-15 aug. 1995 (53, nr. 15569-53, nr. 15583) en 12 okt. 1996-aug. 1998 (54, nr. 15947-56, nr. 165)
H. Hielkema (eindredacteur): 28 juni 1997-19 juli 1997 (55, nr. 16163-55, nr. 16181)
K. de Vré (eindredacteur): 28 mrt. 1998-5 sep. 1998 (56, nr. 16394-56, nr. 16529)
S. Claus (eindredacteur): 22 aug. 1998-29 aug. 1998 (56, nr. 16517-56, nr. 16523)
bijlage Letter en Geest: G. Groot (eindredacteur): 29 feb. 1992-13 mrt. 1993 (50, nr. 14528-51, nr. 14844)
J. Vink (eindredacteur): 29 feb. 1992-5 sep. 1998 (50, nr. 14528-56, nr. 16529)
J. de Berg (eindredacteur): 20 mrt. 1993-7 jan. 1995 (51, nr. 14850-53, nr. 15404)
P.H. Steenhuis (eindredacteur): 14 jan. 1995-5 sep. 1998 (53, nr. 15410-56, nr. 16529)
P. van den Bunk (eindredacteur): 1 nov. 1997-5 sep. 1998 (55, nr 16271-56, nr. 529)
Bijlage Boeken: C.G. van Zweden: 3 dec. 1987-30 juni 1990 (45, nr. 13241-48, nr. 14015)
M. Slingerland: 30 juni 1990-21 nov. 1992 (48, nr. 14015-50, nr. 14750)
H. Wijgh: 28 nov. 1992-27 mrt. 1993 (50, nr. 14756-51, nr. 14856)
J. de Berg: 15 mei 1993-26 mrt. 1994 (51, nr. 14896-52, nr. 15161)
Bijlage Zanzibar: J. Leestemaker: 30 mrt. 1983-3 juli 1985 (41, nr. 11817-43, nr. 12501)
M. Goedhart: 30 mrt. 1983-22 aug. 1984 (41, nr. 11817-42, nr. 12243)
J. Douwes: 3 okt. 1984-21 dec. 1988 (42, nr. 12278-46, nr. 13553): H. Marijnissen: 14 aug. 1985-5 okt. 1988 (43, nr. 12537-46, nr. 13489)
E. Bootsma: 31 aug. 1988-27 juni 1990 (46, nr. 13460-48, nr. 14012)
F. Siddiqui: 11 jan. 1989-29 nov. 1989 (47, nr. 13570-47, nr. 13840)
D. Biersteker: 15 nov. 1989-16 okt. 1991 (47, nr. 13828-49, nr. 14414)
M. Elings: 22 aug. 1990-30 juni 1993 (48, nr. 14060-51, nr. 14993)
H. Marijnissen: 28 aug. 1991 (49, nr. 14372)
Goossens: 30 okt. 1991-25 juni 1994 (49, nr. 14426-52, nr. 15237)
R. Abels: 21 aug. 1993-6 mei 1995 (51, nr. 14984-53, nr. 15505)
H. Tokgöz: 18 juni 1994-16 dec. 1995 (52, nr. 15231-53, nr. 15695)
A. Bosman: 29 apr. 1995-12 okt. 1996 (53, nr. 15499-54, nr. 15947)
E. Hageman: 13 mei 1995 (53, nr. 15511)
D. Pels: 23 dec. 1995-29 aug. 1998 (53, nr. 15701-56, nr. 16523)
M. Kieft: 28 sep. 1996-27 sep. 1997 (54, nr. 15935-55, nr. 16241)
J. Hoogerwaard: 15 nov. 1997 (55, nr. 16283)
Bijlage Zaterdag en Zondag: W. Jansen (eindredacteur): 10 jan. 1987-12 mei 1990 (45, nr. 12965-48, nr. 13974)
J. Bezemer (eindredacteur): 24 dec. 1987-20 feb. 1988 (45, nr. 13253-46, nr. 13298)
F. Dijkstra (eindredacteur): 19 jan. 1989-15 mei 193 (47, nr. 13577-57, nr. 14896)
L. Klumper (eindredacteur): 17 juni 1989-26 aug. 1989 (47, nr. 13701-47, nr. 13759)
H. Goslinga (eindredacteur): 16 sep. 1989-14 okt. 1989 (47, nr. 13777-47, nr. 13801)
H. Nietsch (eindredacteur): 9 sep. 1989-24 juli 1993 (47, nr. 13771-51, nr. 14954)
L. Hoogerwerf (eindredacteur): 6 okt. 1989-28 dec. 1991 (48, nr. 14098-49, nr. 14475)
J. Bouma (eindredacteur): 11 jan. 1992 (50, nr. 14486)
J. Bezemer (eindredacteur): 24 okt. 1992-24 sep. 1994 (50, nr. 14726-52, nr. 15315)
D. Bosscher (eindredacteur): 31 juli 1993-30 mei 1998 (51, nr. 14960-56, nr. 16446)
J. Polak (eindredacteur): 4 sep. 1993 (51, nr. 14990)
Fr. van Exter (eindredacteur): 14 mei 1994-16 sep. 1995 (52, nr. 15201-53, nr. 15617)
J. Divendal (eindredacteur): 31 dec. 1994 (52, nr. 15398)
K. de Vré (eindredacteur): 23 sep. 1995-5 sep. 1998 (53, nr. 15623-56, nr. 16529)
L. Oomens (eindredacteur): 2 dec. 1995 (53, nr. 15683)
W. Schoonen (eindredacteur): 27 juni 1998-5 sep. 1998 (56, nr. 16469-56, nr. 16529)
Bijlage Kunst en Kultuur (vanaf 22 aug. 1991 (49, nr. 14367) alleen Kunst: H. Wijgh (eindredacteur): 10 sep. 1987-20 juni 1991 (45, nr. 13165-49, nr. 14373)
F. Dijkstra (eindredacteur): 19 nov. 1987-29 dec. 1988 (45, nr. 13223-46, nr. 13559)
A. Löwenhardt (eindredacteur): 6 okt. 1988 (46, nr. 13490)
J. Divendal (eindredacteur): 9 feb. 1989-31 mrt. 1994 (47, nr. 13595-52, nr. 15166)
D. van Ooij (eindredacteur): 9 aug. 1990-31 okt. 1991 (48, nr. 14049-49, nr. 14427)
H. van der Harst (eindredacteur): 6 juni 1991 (49, nr. 14301)
A. Evenhuis (eindredacteur): 9 jan. 1992-6 nov. 1997 (50, nr. 14484-55, nr. 16275)
J. Douwes (eindredacteur): 25 juni 1992 (50, nr. 14622)
N. van Rossen (eindredacteur): 7 apr. 1994-3 sep. 1998 (52, nr. 15171-56, nr. 16527)
F. Straatman (eindredacteur): 19 sep. 1996-7 mei 1998 (54, nr. 15927-56, nr. 16427)
Bijlage Onderwijs Opvoeding en Wetenschap (m.i.v. 30 mrt. 1994 (52, nr. 15165): Wetenschap, onderwijs en opvoeding): C. van Limpt (eindredacteur): 24 aug. 1988-13 feb. 1991 (46, nr. 13454-49, nr. 14207)
W. Schoonen (eindredacteur): 31 aug. 1988-22 jan. 1992 (46, nr. 13460-50, nr. 14495)
N. van Dam (eindredacteur): 21 dec. 1988-30 mrt. 1994 (46, nr. 13553-52, nr. 15165)
J. Douwes (eindredacteur): 9 mei 1990-6 juni 1990 (48, nr. 13971-48, nr. 13994)
M. van der Laan (eindredacteur): 20 juni 1990 (48, nr. 14006)
E. Bootsma (eindredacteur): 27 mrt. 1991-26 juni 1991 (49, nr. 14243-49, nr. 14318)
B. den Hond (eindredacteur): 13 mrt. 1991-1 mei 1996 (49, nr. 14390-56, nr. 16367)
M. Agerbeek (eindredacteur): 18 sep. 1991-25 feb. 1998 (49, nr. 14390-56, nr. 16367)
R. Pols (redacteur): 24 juni 1992-26 aug. 1998 (50, nr. 14621-56, nr. 16520)
M. van Houten (redacteur): 10 nov. 1993-8 mei 1996 (51, nr. 15047-54, nr. 15814)
E. Hageman (redacteur): 5 okt. 1994-11 mrt. 1998 (52, nr. 15324-56, nr. 16379)
A. Dwarkasing (redacteur): 6 dec. 1995-1 juli 1998 (53, nr. 15686-56, nr. 16472)
F. de Vries (redacteur): 15 nov. 1995-13 dec. 1995 (53, nr. 15668-53, nr. 15692)
J. Engels (redacteur): 4 sep. 1996-17 dec. 1997 (54, nr. 15914-55, nr. 16310)
E. Kreulen (redacteur): 18 dec. 1996-26 aug. 1998 (54, nr. 16004-56, nr. 16520)
H. Lakmaker (redacteur): 2 apr. 1997-12 nov. 1997 (55, nr. 16090-55, nr. 16280)
Rubriek Media: W. de Hair (eindredacteur): 16 apr. 1994-29 aug. 1998 (52, nr. 15179-56, nr. 16523)
R. Verdonck (eindredacteur): 23 apr. 1994-29 aug. 1998 (52, nr. 15185-56, nr. 16523)
R. Zoutberg (eindredacteur): 30 juli 1994-5 aug. 1995 (52, nr. 15267-53, nr. 15581)
R. Abels (eindredacteur): 22 juli 1995 (53, nr. 15569)
D. Pels (eindredacteur): 19 juli 1997 (55, nr. 16181)
A. Botman (eindredacteur): 15 aug. 1998 (56, nr. 16511)
M. Visscher (eindredacteur): 1 aug. 1998-22 aug. 1998 (56, nr. 16499-56, nr. 16517)
Bijlage Etcetera: H. Bonarius (eindredacteur): 26 juni 1993-9 apr. 1994 (57, nr. 14930-52, nr. 15173), 22 juli 1995-15 aug. 1995 (53, nr. 15569-53, nr. 15583), 12 okt. 1996-aug. 1998 (54, nr. 15947-56, nr. 165)
H. Hielkema (eindredacteur): 28 juni 1998-19 juli 1997 (55, nr. 16163-55, nr. 16181)
K. de Vré (eindredacteur): 28 mrt. 1998-5 sep. 1998 (56, nr. 16394-56, nr. 16529)
S. Claus (eindredacteur): 22 aug. 1998-29 aug. 1998 (56, nr. 16517-56, nr. 16523)
Medewerkers:
Speciale nummers:
ca. juni 1945: Onze politiek in de toekomst
mrt. 1945: speciale landelijke uitgave
5 mei 1945: bevrijdingsnummer
1968 (25, nr. 6975): Trouw 25-jarig jubileum
ca. 20 jan. 1943 (nr. 1): Oranje-bode ter gelegenheid van de geboorte van HKH Margriet Francisca
31 aug. 1943 (nr. 10) [31 aug. 1943] odt: Oranje-bode ter gelegenheid van de verjaardag van HM Koningin Wilhelmina
12-14 apr. 1949: Indië-nummer odt Nooduitgave Trouw
Bibliografische gegevens:
vv: Vrij Nederland
Autopsie:
KB: 7 mei 1945-29 aug. 1998 (3, nr. 8-56, nr. 16523)
ontbreekt (maar wel aanwezig als origineel): 19 mei 1945 (3, nr. 18)
23 mei 1945 (3, nr. 20)
29 mei 1945 (3, nr. 25)
9 juni 1945 (3, nr. 35)
11 juni 1945 (3, nr. 36)
19 juni 1945-27 juni 1945 (3, nr. 43-3, nr. 50)
29 juni-9 juli 1945 (3, nr. 52-3, nr. 60)
12 en 13 juli 1945 (3, nrs. 63 en 64)
16 juli 1945 (3, nr. 66)
20 juli 1945 (3, nr. 70)
26 juli 1945 (3, nr. 75)
1 en 2 okt. 1945 (3, nrs. 145 en 146)
17 okt. 1945 (3, nr. 159) titelblad
6 nov. 1945-10 nov. 1945 (3, nr. 174-3, nr. 180)
23 nov. 1945 (3, nr. 191)
17 dec. 1945 (3, nr. 212)
27 dec. 1945-31 dec. 1945 (3, nr. 219-3, nr. 222)
1 apr. 1946 (4, nr. 295)
3 en 4 apr. 1946 (4, nrs. 297 en 298)
11 apr. 1946 (4, nr. 304)
29 mei 1946 (4, nr. 342)
1 juni 1946 (4, nr. 345)
7 juni 1946 (4, nr. 349)
24 juni 1946 (4, nr. 362)
26 juni 1946 (4, nr. 364)
22 juli 1946 (4, nr. 385) titelblad
24 juli 1946 (4, nr. 387) titelblad
27 juli 1946 (4, nr. 390)
14 aug. 1946 (4, nr. 405) titelblad
19 aug. 1946 (4, nr. 413)
24 aug. 1946 (4, nr. 413)
26 aug. 1946 (4, nr. 414) titelblad
8 okt. 1946 (4, nr. 451) titelblad
28 okt. 1946 (4, nr. 468) titelblad
23 nov. 1946 (4, nr. 486)
18 feb. 1947 (5, nr. 555)
7 mrt. 1947 (5, nr. 570)
18 juli 1947 (5, nr. 680)
9 aug. 1947 (5, nr. 698)
1 sep. 1947 (5, nr. 716)
27 sep. 1947 (5, nr. 739)
22 nov. 1947 (5, nr. 787)
6 jan. 1948 (6, nr. 822)
27 mrt. 1948 (6, nr. 891)
12 apr. 1949-20 apr. 1949 (7, nr. 1211-7, nr. 1216)
23 juni 1949 (7, nr. 1269)
27 juni 1949 (7, nr. 1272): 19 aug. 1950 (8, nr. 1625)
4 okt. 1951 (9, nr. 1970) titelblad
20 okt. 1951 (9, nr. 1984) titelblad
9 okt. 1952 (10, nr. 2282) titelblad
20 okt. 1952 (10, nr. 2291)
24 nov. 1952 (10, nr. 2321)
16 mrt. 1953 (11, nr. 2415)
14 mei 1953 (11, nr. 2464)
12 juni 1953 (11, nr. 2488) titelblad
20 juni 1953 (11, nr. 2495) titelblad
14 nov. 1953 (11, nr. 2621)
30 nov. 1953 (11, nr. 2634)
30 aug. 1954 (12, nr. 2861)
3 mei 1955 (13, nr. 3066)
2 juli 1955 (13, nr. 3115)
22 sep. 1956 (14, nr. 3493)
24 sep. 1956 (14, nr. 3494)
7 nov. 1956 (14, nr. 3532)
12 nov. 1956 (14, nr. 3536)
8 feb. 1957 (15, nr. 3609)
23 feb. 1957 (15, nr. 3622)
23 sep. 1957 (15, nr. 3798) titelblad
18 nov. 1957 (15, nr. 3846)
21 dec. 1957 (15, nr. 3874)
4 jan. 1958 (16, nr. 3883) titelblad
6 jan. 1958 (16, nr. 3884) titelblad
7 jan. 1958 (16, nr. 3885) titelblad
22 jan. 1958 (16, nr. 3898) titelblad
20 feb. 1958 (16, nr. 3923) titelblad
24 mrt. 1958 (16, nr. 3950)
31 mrt. 1958 (16, nr. 3956)
23 juni 1958-27 juni 1958 (16, nr. 4023-16, nr. 4027) [een gehele fichekaart ontbreekt]
13 mrt. 1959 (17, nr. 4245)
18 mrt. 1959 (17, nr. 4249)
1 apr. 1959 (17, nr. 4257) titelblad
1 juli 1959 (17, nr. 4334)
14 dec. 1959 (17, nr. 4475)
8 mrt. 1960 (19, nr. 4545) titelblad
[hier wordt nr. 19 vermeld, had 18 moeten zijn]
25 okt. 1960-28 okt. 1960 (19, nr. 4738-19, nr. 4741) [een gehele fichekaart nr. 53 ontbreekt]
1 mei 1961 (20, nr. 4896)
8 juli 1961 (20, nr. 4953)
10 juli 1961 (20, nr. 4954)
8 aug. 1961 (20, nr. 4979)
31 aug. 1961 (20, nr. 4999)
13 nov. 1961 (20, nr. 5062)
12 okt. 1963 (22, nr. 5652)
26 okt. 1963 (22, nr. 5664)
19 nov. 1963 (22, nr. 5684)
31 dec. 1963 (22, nr. 5719)
20 apr. 1964-24 apr. 1964 (23, nr. 5813-23, nr. 5817) (fiche nr. 20)
12 apr. 1965 (24, nr. 6116)
19 jan. 1966-23 jan. 1966 (25, nr. 6357-25, nr. 6354) (fiche 4)
18 mei 1966 (25, nr. 6451) titelblad
4 okt. 1966-7 okt. 1966 (25, nr. 6568-25, nr. 6571) (fiche 63)
18 jan. 1967-21 jan. 1967 (26, nr. 6659-26, nr. 6662) (fiche 4)
27 jan. 1967 (26, nr. 6666)
21 okt. 1967-24 okt. 1967 (26, nr. 6893-26, nr. 6895) (fiche 64)
8 jan. 1968 (25, nr. 6958) [hier wordt jaargang 25 vermeld, had 27 moeten zijn]
8 feb. 1968 (26, nr. 6986) titelblad
24 mrt. 1969 (27, nr. 7634) [de dagnummering is op 28 jan. 1969 van 7286 naar 7586 gegaan, dus plotseling 300 nummers lager]
24 apr. 1969 (27, nr. 7659)
26 juni 1969 (27, nr. 7711)
14 juli 1969 (27, nr. 7726)
23 juli 1969 (27, nr. 7734)
28 juli 1969 (27, nr. 7738)
14 mrt. 1970 (28, nr. 7932)
16 mrt. 1970 (28, nr. 7933)
17 juli 1971 (29, nr. 8344)
6 jan. 1975 (32, nr. 9412)
22 nov. 1978 (36, nr. 10613) en 23 nov. 1978 (36, nr. 10614) (fiche nr. 106)
1 aug. 1979 (37, nr. 10912)
2 aug. 1979 (37, nr. 10913)
30 juli 1998 (56, nr. 16497) (fiche 199) [de ontbrekende nummers hebben geen of nagenoeg geen invloed op de mutaties]
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-