BNPP

Evangelisch Zondagsblad

Ondertitel:
3 jan. 1915 (30, nr. 1984): orgaan van de Nederlandsche Evangelische Vereeniging
27 dec. 1925 (49, nr. 2400): -
Categorie:
II/familieblad
Verschenen:
24 dec. 1876- 1940 (1, nr. 1-65, nr. )
Eigenaar:
Nederlandsche Evangelische Vereeniging
Uitgever:
Nederlandsche Evangelische Vereeniging
Drukker:
H.W. Wilmerink, Kampen
1896 (20, nr. 993): Stoomdrukkerij Boom en Zn, Meppel
1898 (22, nr. 1097): F.L. ten Cate, Hengelo
1899 (23, nr. 1097): Drukkerij J.S. Bouman, Leeuwarden
1905 (29, nr. 1462): C. v.d. Vlerk, Leeuwarden
1915 (39, nr. 1984): C.C. Hoekstein, Leeuwarden
Plaats van Uitgave:
2 jan. 1899 (23, nr. 1097): Leeuwarden
Frequentie:
1 x p/w
4 jan. 1920 (44, nr. 2245): 1 x per 2 weken
1926: 1 x p/w
Omvang:
III
4 jan. 1914 (38, nr. 1932): II
7 jan. 1923 (47, nr. 2324): I
Formaat:
C
2 aug. 1936 (61, nr. 2931): B
Oplage:
-
Prijzen:
0,05 per ex, 2,60 per /j
13 dec. 1925 (49, nr. 2401): 0,05 per ex, 2,00 p/j
Foto's:
-
Tekeningen:
-
Redactie:
H.M. Bruna (hoofdredacteur): 17 nov. 1878*-26 dec. 1897 (2, nr. 99*-21, nr. 1096)
R.H. Drijber (hoofdredacteur): 2 jan. 1898-6 dec. 1925 (22, nr. 1097-49, nr. 2400)
P.J.B.K. Simon v.d. Aa: 2 jan. 1898-2 jan. 1910 (22, nr. 1097-34, nr. 1703)
A.F.H. Blaauw: 2 jan. 1898-6 juni 1915 (22, nr. 1097-39, nr. 2006)
N. Jolles: 2 jan. 1898-3 juli 1904 (22, nr. 1097-28, nr. 1436)
W.F.K. Klinkenberg: 2 jan. 1898-29 dec. 1918 (22, nr. 1097-42, nr. 2193)
G. Aalbers: 3 juli 1898-9 jan. 1905 (22, nr. 1123-29, nr. 1498)
B. Klein Wassink: 3 juli 1904-2 juni 1910 (28, nr. 1436-34, nr. 1723)
H. Hulstra: 9 juli 1905-29 dec. 1918 (29, nr. 1498-42, nr. 2193)
M. Hefting: 13 juni 1915-6 dec. 1925 (39, nr. 2007-49, nr. 2400)
P. de Buck: 5 jan. 1919-6 juni 1920 (43, nr. 2194-44, nr. 2257)
G.W. Heesen: 5 jan. 1919-24 apr. 1921 (43, nr. 2194-45, nr. 2279)
J. Henzel: 5 jan. 1919- 23 apr. 1922 (43, nr. 2194-46, nr. 2305)
B. Klein Wassink: 5 jan. 1919-1 jan. 1922 (43, nr. 2194-46, nr. 2297)
W. Pothoven: 5 jan. 1919-1 jan. 1922 (43, nr. 2194-46, nr. 2297)
G.H. Steijn: 5 jan. 1919-6 dec. 1925 (43, nr. 2194-49, nr. 2400)
C.G. Wagenaar: 9 jan. 1921-28 jan. 1940 (45, nr. 2272-65, nr. 3105)
Medewerkers:
P.J.B.K. Simon v.d. Aa: 3 jan. 1892-27 dec. 1914 (16, nr. 784-38, nr. 1983)
A.F.H. Blaauw: 3 jan. 1892-26 dec. 1897 (16, nr. 784-21, nr. 1096)
R.H. Drijber: 3 jan. 1892-26 dec. 1897 (16, nr. 784-21, nr. 1096)
W. Francken Azn: 3 jan. 1892-21 jan. 1894 (16, nr. 784-18, nr. 891)
G.W. Heesen: 3 jan. 1892-12 feb. 1893 (16, nr. 784-17, nr. 842)
N. Jolles: 3 jan. 1892-27 dec. 1914 (16, nr. 784-38, nr. 1983)
W.F.K. Klinkenberg: 3 jan. 1892-26 dec. 1897 (16, nr. 784-21, nr. 1096)
P.J. Bakker: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
M. Hefting: 2 jan. 1910- 20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
B. Klein Wassink: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
D. Klein Wassink: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
W. Pothoven: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
J.A. Hoek: 2 jan. 1910-31 mrt. 1913 (34, nr. 1723-37, nr. 1892)
W.G. Planten: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
W.J. Leenderts: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
P.A. Jas: 2 jan. 1910-21 apr. 1912 (34, nr. 1723-36, nr. 1843)
C.F.M. Deeleman: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
G. Aalbers: 2 jan. 1910-4 okt . 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1965)
W. van Dooren: 2 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1723-38, nr. 1983)
P.J.B.K. Simon v.d. Aa: 9 jan. 1910-20 dec. 1914 (34, nr. 1724-38, nr. 1983)
H.J. Andre Douwes: 9 jan. 1910- 20 dec. 1914 (34, nr. 1724-38, nr. 1983)
W. Ellens: 9 jan. 1910-1 juni 1913 (34, nr. 1724-37, nr. 1901)
1898-1909 (22-33) geen medewerkers vermeld
van hen die zowel vóór 1898 als na 1909 medewerker waren wordt verondersteld dat ze dat in de periode 1898- 1909 gebleven zijn
per 3 jan. 1915 (39, nr. 1984) geen vaste medewerkers meer vermeld
Speciale nummers:
-
Bibliografische gegevens:
1920: sgm Evangelische Courant in Leeuwarden
de eerste twee nummers waren proefnummers
Autopsie:
KB
17 nov. 1878-26 dec. 1926 (2, nr. 99-50, nr. 2452)
ontbrekende nummers: 30 jan. 1916-23 apr. 1916 (40, nr. 2041-40, nr. 2053)
2 feb. 1924 (48, nr. 2354)
3 jan. 1926 (50, nr. 2402)
14 mrt. 1926 (50, nr. 2412)
HDC: 2 aug. 1936 (61, nr. 2931), 28 jan. 1940 (65, nr. 3105)
de drie in PM aanwezige nummers - 21 sep. 1930 (54, nr. 2637)
22 jan. 1933 (58, nr. 2754)
21 juli 1935 (60, nr. 2879) - zijn niet geraadpleegd
andere nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-