BNPP

Staat en Kerk

Ondertitel:
Officieel orgaan van de Hervormde Gereformeerde Staatspartij
Categorie:
V/pol/partij
Verschenen:
21 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
Eigenaar:
Hervormde Gereformeerde Staatspartij
Uitgever:
8 feb. 1924 (2, nr. 45): Drukkers- en uitgeversbedrijf Calff & Meischke, Amsterdam
2 apr. 1926 (5, nr. 1): Drukkerij J.R. Vrolijk, Amsterdam
2 apr. 1937 (16, nr. 1): Buyten & Schipperheyn, Amsterdam-
Drukker:
8 feb. 1924 (2, nr. 45): Drukkers- en uitgeversbedrijf Calff & Meischke, Amsterdam
2 apr. 1926 (5, nr. 1): Drukkerij J.R. Vrolijk, Amsterdam
2 apr. 1937 (16, nr. 1): Buyten & Schipperheyn, Amsterdam-
Plaats van Uitgave:
Amsterdam
Frequentie:
1 x p/w (vrijdag)
Omvang:
III
Formaat:
E
Oplage:
-
Prijzen:
leden 5,00 p/j, niet-leden 6,00 p/j, losse nummers 0,05
28 apr. 1922 (1, nr. 2): 5,00 p/j, buitenland 7,00 p/j, losse nummers 0,10
2 apr. 1937 (16. nr. 1): 4,00 p/j, losse nummers 0,10
Foto's:
sporadisch 18 sep. 1936 (15, nr. 25)
Tekeningen:
-
Redactie:
aanvankelijk geen vermelding
H.E. Gravemeyer (hoofdredacteur): 22 feb. 1924-4 okt. 1940 (2, nr. 47-19, nr. 28)
C.A. Lingbeek: 20 feb. 1931-9 juni 1939 (9, nr. 47-18, nr. 11)
G. Nieuwenhuijsen(eindredacteur): 29 mrt. 1929-13 feb. 1931 (7, nr. 50-9, nr. 46)
Medewerkers:
aanvankelijk aangekondigd als `met aanbeveling en medewerking van', vanaf 22 feb. 1924 (2, nr. 47) medewerker
vaak is het einde van het medewerkerschap niet vermeld
H.O. Roscam Abbing: 21 apr. 1922 -24 mrt. 1939 (1, nr. 1-17, nr. 52)
P.J. Roscam Abbing: 21 apr. 1922-20 mrt. 1936 (1, nr. 1-14, nr. 51)
J. Buenk: 21 apr. 1922-15 feb. 1924 (1, nr. 1-2, nr. 46)
C.J. Six Dijkstra: 21 apr. 1922-3 okt. 1924* (1, nr. 1- 3, nr. 27*)
A.J. Eykman: 21 apr. 1922-3 okt. 1924* (1, nr. 1-3, nr. 27*)
H.E. Gravemeyer: 21 apr. 1922-15 feb. 1924 (1, nr. 1-2, nr. 46) en 31 mrt. 1939-16 juni 1939 (18, nr. 1-18, nr. 12)
K.H.E. Gravemeyer: 21 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
T.A. Hagen: 21 apr. 1922-17 aug. 1923 (1, nr. 1-2, nr. 20)
A.C.G. den Hertog: 21 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
G.A. den Hertog: 21 apr. 1922-11 feb. 1927 (1, nr. 1-5, nr. 46)
E.J.H. van Leeuwen: 21 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
J.C.V. Meischke: 21 apr. 1922-28 apr. 1922 (1, nr. 1-1, nr. 2) en 4 jan. 1924-9 juli 1926 (2, nr. 40-5, nr. 15)
C.H. Nolke: 21 apr. 1922-17 aug. 1923 (1, nr. 1-2, nr. 20)
L.J.C. Spoorman: 21 apr. 1922-15 dec. 1922 (1, nr. 1-1, nr. 35)
T. Stigter: 21 apr. 1922-7 dec. 1923 (1, nr. 1-2, nr. 36)
Joh. E. Tillema: 21 apr. 1922-28 apr. 1922 (1, nr. 1-1, nr. 2)
J. Willemze: 21 apr. 1922-2 aug. 1935 (1, nr. 1-14, nr. 18)
J.J. Woldendorp: 21 apr. 1922-3 okt. 1924* (1, nr. 1-3, nr. 27*)
Jac. J. Woldendorp: 21 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
J.F. Wachter: 21 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
M. Woudstra: 21 apr. 1922-3 okt. 1924* (1, nr. 1-3, nr. 27*)
G.A. Bruins: 28 apr. 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 2-19, nr. 28)
H.J. de Groot: 19 mei 1922-4 okt. 1940 (1, nr. 5-19, nr. 28)
J.M. Martens jr: 18 aug. 1922-12 okt. 1923 (1, nr. 18-2, nr. 28)
G. Nieuwenhuijsen: 18 aug. 1922-22 mrt. 1929 (1, nr. 18-7, nr. 49)
W.G.G. Beerenkamp: 9 nov. 1923-4 okt. 1940 (2, nr. 32-19, nr. 28)
Tj. Tak: 4 jan. 1924-4 okt. 1940 (2, nr. 40-19, nr. 28)
W.A. Boers: 1 feb. 1924-3 okt. 1924* (2, nr. 44-3, nr. 27*)
J.W. v.d. Does: 15 aug. 1924-2 okt. 1925 (3, nr. 20-4, nr. 27)
J. Kooy: 15 aug. 1924-19 nov. 1926 (3, nr. 20-5, nr. 34)
C.A. Lingbeek: 27 mrt. 1925-13 feb. 1931 (3, nr. 52-9, nr. 46)
L.C.W. Ekering: 17 apr. 1925-29 nov. 1935 (4, nr. 3-14, nr. 35)
P.C. van Doorn: 19 juni 1925-1930 (4, nr. 12-9, nr. ?)
N.C. Bakker: 11 sep. 1925-26 mrt. 1926 (4, nr. 24-4, nr. 52)
L. Boer: 1929-4 okt. 1940 (7, nr. ?-19, nr. 28)
K. Eelderink: 1929-4 okt. 1940 (7, nr. ?- 14, nr. 10-19, nr. 28)
B. Gijzel: 1929-11 juni 1937 (7, nr. ?-16, nr. 11)
F.C. Willekes: 1929-16 aug. 1940 (7, nr. ?-19, nr. 21)
J.W. Roobol: 14 juli 1933-4 okt. 1940 (12, nr. 15-19, nr. 28)
B.G. Peereboom: 7 apr. 1933-27 nov. 1936 (12, nr. 1-15, nr. 35)
C. Hooijkaas: 14 juli 1933-7 feb. 1936 (12, nr. 15-14, nr. 45)
W.B.A. van Linschoten: 4 aug. 1933-4 okt. 1940 (12, nr. 18-19, nr. 28)
Speciale nummers:
23 juni 1939 (18, nr. 13): Speciaal nummer gewijd aan Ds. Casper Andries Lingbeek
Bibliografische gegevens:
niet verder verschenen
Autopsie:
PBF: 1923 (3)
TUKBW: 21 apr. 1922-3 okt. 1924 (1, nr. 1-3, nr. 27)
5 jan. 1934-7 okt. 1940 (12, nr. 40-19, nr. 28)
ontbreekt: 1922/23 ( 1, nr. 38)
1923/24 ( 2, nr. 2-6)
1924/25 (3, nr. 21, 24-25, 26)
1933/34 (12, nr. 48)
1934/35 (13, nr. 19, 21, 23, 31)
HDC: 21 apr. 1922-7 okt. 1940 (1, nr. 1-19, nr. 28)
ontbreekt: 1927/28: 6, nr. 1-6, 52
1928/29: 7, nr. 1-16, 18-21, 31-37, 39-41, 43-46, 48-51
1929/30: 8, nr. 1-2, 4, 7, 11-13, 21, 27, 35-43, 45-52
1930/31: 9, nr. 1-12, 14-21, 23-40, 49, 51
1931/32: 10, nr. 13, 16, 20, 24-52
1932/33: 11, nr. 1-18, 21-29, 42
1933/34: 12, nr. 11, 34
Achtergrond:
Conf
Literatuur:
B. Timmerman, `De Hervormde (Gereformeerde) Staatspartij', doctoraalscriptie, 1968
H. van Spanning, In dienst van de theocratie, 1994, Zoetermeer, pg. 25-34
Vindplaats:
-