BNPP

De Vrije Fries

Ondertitel:
Antirevolutionair weekblad voor het kiesdistrict Tietjerksteradeel
Categorie:
V/pol/partij
Verschenen:
31 aug. 1898- 27 sep. 1940 (1, nr. 1-43, nr. 2992)
Eigenaar:
Pervereeniging `De Vrije Fries', Drachten
30 jan. 1915 (17, nr. 861*): -
Uitgever:
Pervereeniging `De Vrije Fries', Drachten
1 jan. 1910 (12, nr. 594): NV Drukkerij `De Vrije Fries', Drachten
30 jan. 1915* (17, nr. 861*): Naaml. Venn. Drukkerij `De Vrije Fries', Drachten
22 feb. 1935 (37, nr. 2482): S.E. Bergsma, Drachten
Drukker:
Drukkerij G. Amsing, Leeuwarden
10 okt. 1903 (6, nr. 267): Boek-Courant- en Handelsdrukkerij `De Motor', Bergum
15 okt. 1904 (7, nr. 320): Stoomdrukkerij `De motor', Bergum
30 jan. 1915* (17, nr. 861*): Stoomsnelpersdrukkerij `De Vrije Fries', Drachten
Plaats van Uitgave:
Leeuwarden/Drachten
Frequentie:
1x p/w
22 feb. 1935 (37, nr. 2432) (maar waarschijnlijk al eerder): 2x p/w
Omvang:
III
Formaat:
E
Oplage:
1898: 2500-2700 ex.
Prijzen:
gratis verspreid in gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland en Nieuw Kruisland, Smallingerland en Tietjerksteradeel, of door contributie aan de Persvereeniging en advertentieinkomsten, elders: 1,25, bij vooruitbetaling: 1,00 p/j
6 jan. 1900 (2, nr. 71): 1,50 p/j, losse nummers 0,05
7 juli 1900: ook losse nummers verkrijgbaar voor 0,05
5 juli 1902: 1,60 p/j, buitenland: 1,35, losse nummers: 0,05
okt. 1903 (6, nr. 268): 1,60 p/j
buitenland 2,70 p/j
1 apr. 1916 (8, nr. 922): 1,60 p/j, buitenland: 2,70 p/j, losse nummers: 0,04
1 juli 1916 (18, nr. 935): 1,80 p/j, buitenland 3,00 p/j, losse nummers 0,04
4 jan. 1919 (21, nr. 1066): 2,00 p/j, buitenland: 3,10 p/j, losse nummers 0,04
feb. 1935 (37, nr. 2482): 3,20 p/j, buitenland 8,00 p/j
Foto's:
-
Tekeningen:
ja
Redactie:
P.N. Kruyswijk (hoofdredacteur): 31 aug. 1898-29 dec. 1899 (1, nr. 1-2, nr. 70)
J.D. de Vries: 31 aug. 1898-11 jan. 1902* (1, nr. 1-4, nr. 176)
? Siertsema: 31 aug. 1898-11 jan. 1902* (1, nr. 1-4, nr. 176)
H. Woudsma (secretaris): 6 jan. 1900-11 jan. 1902* (2, nr. 71-4, nr. 176)
H. Jonkhof: 31 aug. 1898-11 jan. 1902* (1, nr. 1-4, nr. 176)
A. Bergsma (directeur): 30 jan. 1915-1 feb. 1919 (17, nr. 861-21, nr. 1070)
H. Dijkstra: 29 nov. 1929* (32, nr. 1910*)
J. Bruins Slot: 29 nov. 1929* (32, nr. 1910*)
A. Hoekstra (eindredacteur): 29 nov. 1929* (32, nr. 1910*)
Medewerkers:
A.S. Talma: 21 sep. 1901-
C. van der Voort van Zijp: 25 sep. 1909*-1 feb. 1919 (12, nr. 580*-21, nr. 1070)
Speciale nummers:
-
Bibliografische gegevens:
mogelijk is het periodiek tegelijk in Drachten en in Leeuwarden uitgegeven
Autopsie:
HDC: 31 aug. 1898-24 aug. 1901 (1, nr. 1-3, nr. 156)
10 okt. 1903-31 aug. 1918 (6, nr. 267-20, nr. 1048)
losse nummers: 22 feb. 1935 (37, nr. 2432)
1 mrt. 1935 (37, nr. 2434)
22 nov. 1935 (38, nr. 2507)
29 nov. 1935 (38, nr. 2509)
28 aug. 1936 (38, nr. 2588)
ontbreekt: 11 jan. 1913 (15, nr. 752)
27 jan. 1917 (19, nr. 966)
19 mei 1917 (19, nr. 981)
PBF: 31 aug. 1898-23 aug. 1902 (1, nr. 1-4, nr. 208)
ontbreekt: 23 dec. 1898 (1, nr. 17)
1 sep. 1899 (2, nr. 35)
11 jan. 1902 (4, nr. 176)
KB: 30 jan. 1915-1 feb. 1919 (17, nr. 861-21, nr. 1070)
ontbreekt: 6 feb. 1915 (17, nr. 863)
13 feb. 1915 (17, nr. 864)
18 sep. 1915-30 okt. 1915 (18, nr. 894-18, nr. 900)
13 nov. 1915 (18, nr. 902)
27 nov. 1915 (18, nr. 904)
4 dec. 1915 (18, nr. 1905)
18 dec. 1915 (18, nr. 907)
25 dec. 1915 (18, nr. 908)
PM: 31 aug. 1898 (1, nr. 1)
21 juli 1900 (2, nr. 99)
25 sep. 1909 (12, nr. 580)
2 mei 1994 (16, nr. 822)
4 jan. 1919 (21, nr. 1066)
12 sep. 1925 (28, nr. 1484)
29 nov. 1929 (32, nr. 1910)
22 sep. 1933 (36, nr. 2290)
Achtergrond:
ARP
Literatuur:
-
Vindplaats:
-