BNPP

De Vrije Westfries

Ondertitel:
nieuws-en advertentieblad. Orgaan der Anti-Revolutionaire kiesverenigingen in de districten Enkhuizen en Hoorn
apr. 1905: nieuws-en advertentieblad voor Enkhuizen en Hollands Noorderkwartier
1921: orgaan van de Anti-Revolutionaire Persvereniging de Vrije Westfries
1921: Nieuws-en advertentieblad voor Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar en Omstreken
1938: Anti-Revolutionair orgaan voor West-Friesland
Categorie:
V/pol/partij
Verschenen:
mei 1898-28 mrt. 1941* (1, nr. 1-44, nr. 24*)
Eigenaar:
Anti-Revolutionaire Persvereniging `De Vrije Westfries', Enkhuizen
Uitgever:
W.H. Oosten, Enkhuizen
1 jan. 1906: F.C. v. Dorp, Andijk
1 juli 1906: Anti-Revolutionaire Persvereniging `De Vrije Westfries' , Enkhuizen
Drukker:
K.H. Idema, Medemblik
14 dec. 1912* (15, nr. 1152*): J.W. de Graaf, Enkhuizen
Plaats van Uitgave:
Enkhuizen
1 jan. 1906: Andijk
1 juli 1906: Enkhuizen
Frequentie:
1 x p/w
2 mei 1905: 2 x p/w
apr. 1920: 1 x p/w
juli 1926: 2 x p/w
Omvang:
III
1905: V
1920: III
1926: V
Formaat:
E
27 aug. 1898* (1, nr. 17*): C
Oplage:
-
Prijzen:
1,60 p/j
1 jan. 1907: 2,40 p/j
14 dec. 1912* (15, nr. 1152*): 2,40 p/j
1 jan. 1918: 3,40 p/j
1 jan. 1920: 5,40 p/j
1 apr. 1920: 3,00 p/j
1 juli 1926: 4,40 p/j
1935: ook weekabonnement: 5,20 p/j
Foto's:
ja
Tekeningen:
-
Redactie:
W.H. Oosten (hoofdredacteur): 28 sep. 1901*-dec. 1905 (4, nr. 178- )
1 jan. 1906- 1 mei 1906
C.S. Smeenk (hoofdredacteur/administrateur): 1 mei 1906-1 juli 1912
R. Zuidema (redacteur/administrateur): 1 juli 1912-1921
J. Lenters (hoofdredacteur): 1921-juli 1937
K. Norel (redacteur): juli 1937-1940 (?)
Medewerkers:
namen van andere medewerkers dan die vermeld in rubriek 16 komen alleen voor in het jubileumnummer van 6 mei 1938 waarin bijdragen staan van: J. Schouten, H.H. Kuyper, C.v.d. Heuvel en C.S. Smeenk
Speciale nummers:
6 mei 1938: 40-jarig bestaan van het blad
Bibliografische gegevens:
verschijningsverbod in juni 1940
Autopsie:
KB: 28 sep. 1901-28 mrt. 1941 (4, nr. 178-44, nr. 24)
ontbreekt: 1902 (4, nr. 205)
1904 (6, nr. 316, 325, 327)
1906 (8, nr. 521, 530)
1907 (9, nr. 604)
1908 (10, nr. 652, 717, 718, 742, 744)
1909 (11, nr. 763, 766, 769, 772, 814, 825, 841)
1910 (12, nr. 861, 896, 909, 925, 932, 934, 935, 939, 940)
1911 (13, nr. 1028)
1914 (16, nr. 1299)
21 juni 1916-21 feb. 1917 (nr. 1506-nr. 1573)
1918 (20, nr. 1750, 1758, 1762)
1919 (21, nr. 1798)
1920 (22, nr. 1227)
1922 (kan wegens slechte staat niet worden ingezien)
1923 geheel
1924 (26, nr. 18)
1925 (27, nr. 19, 24, 26)
1926 (28, nr. 68)
1927 (29, nr. 22, 24, 63)
1928 (30, nr. 14, 18)
1930 (32, nr. 15, 83)
1932 (34, nr. 7, 38 en 98)
PM: 27 aug. 1898 (1, nr. 17)
10 sep. 1898 (1, nr. 19)
andere nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
ARP/CHU
Literatuur:
-
Vindplaats:
-