BNPP

de Bries

Ondertitel:
Colportage- en propagandakrant van de Christen-Democratische Jongeren Groepen in Nederland
zd 1937 (zj, nr. 2: Nederlandsch Christelijk Jongeren Gilde
2 juni 1945 (10, nr. 2): Orgaan van het Nederlands Christelijk Jongeren Gilde
juni 1947 (12, nr. 6): Maandblad van het Nederlands Christelijk Jongeren Gilde
Categorie:
V/pol/partij
Verschenen:
± 1935-dec. 1952 (serie 1, nr. 1-17, nr. 12)
Eigenaar:
Nederlands Christelijk Jongeren Gilde
Uitgever:
-
Drukker:
sep./okt. 1945 (10, nr. 4/5): R.C.B. (Rotterdam Copieer Bureau), Rotterdam
dec. 1947 (12, nr. 12): Grafisch Service Bedrijf Weeber en Verstoep, Rotterdam
feb. 1949 (14, nr. 2): Excelsior, Den Haag
okt. 1950 (15, nr. 10): stencildruk Haco, Haarlem
Plaats van Uitgave:
1937 (2): Amsterdam
feb. 1946 (11, nr. 2): Haarlem
aug. 1948 (13, nr. 8): Driehuis
okt. 1948 (13, nr. 10): Amsterdam
mei 1950 (15, nr. 5): Haarlem
sep./okt. 1951 (16, nr. 8): Hilversum
Frequentie:
1x p/m
Omvang:
I
juni 1945 (10, nr. 2): II
Formaat:
C
juni 1945 (10, nr. 2): B
Oplage:
-
Prijzen:
0,50 p/j
juni 1945 (10, nr. 2): 1,50 p/j, los nr. 0,15
sep. 1946 (11, nr. 9): 2,00 p/j, los nr. 0,20
Foto's:
-
Tekeningen:
-
Redactie:
H.J. Lankhorst: juni 1945*-aug. 1946 (10, nr. 2*-11, nr. 8) en feb. 1950-dec. 1952* (15, nr. 2-17, nr. 2*)
G. Bergman: sep. 1946-dec. 1948 (11, nr. 9-13, nr. 12)
W. v.d. Hoeven: sep. 1946-dec. 1948 (11, nr. 9-13, nr. 12)
A.B. Lam: sep. 1946-dec. 1946 (11, nr. 9-11, nr. 12)
D. van Zanten: sep. 1946- nov. 1947 (11, nr. 9-12, nr. 11)
A. van Zon: sep. 1946-dec. 1948 (11, nr. 9-13, nr. 12)
A. Hartveld-van Zon: jan. 1949-sep. 1949 (14, nr. 1-14, nr. 9)
J.J.H. Koopman: jan. 1949- jan. 1950 (14, nr. 1-15, nr. 1)
J. Koopman: jan. 1949-jan. 1950 (14, nr. 1-15, nr. 1)
H. Das: okt. 1949-dec. 1952* (14, nr. 10-17, nr. 12*)
J. Roest: feb. 1950-dec. 1952* (15, nr. 2-17, nr. 2*)
A. Teeuw: feb. 1950-dec. 1952* (15, nr. 2-17, nr. 12*)
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
-
Bibliografische gegevens:
van jan. 1942 tot mei 1945 wordt De Bries op grond van haar anti-Nationaal-Socialistische inhoud verboden
Autopsie:
IISG: 1937 (nr. 2)
1939 (nr. 8-10)
1939-1940 (nr. 12-nr. 1)
2 juni 1945-juni 1946 (10, nr. 2-11, nr. 6)
aug. 1946-dec. 1952 (11, nr. 8-17, nr. 12)
andere nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
ChrSoc
Literatuur:
-
Vindplaats:
-