BNPP

de Kindervriend

Ondertitel:
geïllustreerd christelijk tijdschrift voor de jeugd
1892: geïllustreerd tijdschrift voor de jeugd
1899: geïllustreerd christelijk tijdschrift voor de jeugd
Categorie:
II/jeugdblad
Verschenen:
1888-1905 (1, nr. 1-18, nr. 12)
Eigenaar:
-
Uitgever:
Z.J. Koning Gzn, Oostwolde
1896 (6, nr. 1): T. Slagter, Kollum
1897 (10, nr. 1): B.T. Blenken, Hengelo (O)
1899 (12, nr. 1) T. Slagter, Kollum
1903 (16, nr. 1): Le Cointre, Middelburg
Drukker:
Jan Haan, Groningen
1892 (5, nr. 1): -
1896 (9, nr. 1) T. Slagter, Kollum
1897 (10, nr. 1): B.T. Blenken te Hengelo (O)
1899 (12, nr. 1) T. Slagter te Kollum
1903 (16, nr. 1): Le Cointre, Middelburg
Plaats van Uitgave:
Oostwolde
1896 (9, nr. 1): Kollum
1897 (10, nr. 1): Hengelo (O)
1899 (12, nr. 1): Kollum
1903 (16, nr. 1): Middelburg
Frequentie:
1 x p/m
Omvang:
II
1900* (13*): III
Formaat:
A
1903 (16): B
Oplage:
-
Prijzen:
1,00 p/j
1899: 1,50 p/j
Foto's:
-
Tekeningen:
ja
Redactie:
G.W. Aldershoff: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
N.A. de Gaay Fortman: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
J. Hulsebos: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
T. Kokmeijer: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
Z.J. Koning: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
B.H. Korfker: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
P. de Mol Moncourt: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
E.J. Veenendaal: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
A. Venhorst: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
L. Wagenaar: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
P.J. Westerhof: jan. 1889*-dec. 1891 (2, nr. 1*-4, nr. 12)
J. Verhagen: jan. 1891*-dec. 1891 (4, nr. 1*-4, nr. 12)
J. Horn: 1897 (10)
Z.J. Koning (hoofdredacteur): jan. 1892-dec. 1901 (5, nr. 1-14, nr. 12)
K. Wielemaker (hoofdredacteur): jan. 1902-dec. 1905 (15, nr. 1-18, nr. 12)
vanaf 1892 (5) wordt alleen de hoofdredacteur in het colofon vermeld
Medewerkers:
`Met medewerking van vele bekwame schrijvers'
Speciale nummers:
-
Bibliografische gegevens:
-
Autopsie:
VUA: 1889 (2)
1891-1894 (4-7)
HDC: 1900 (13)
KB: 1897 (10), 1899 (12), 1900 (13)
TUKOS: 1896 (9)
jaargang 4 in PBFis niet geraadpleegd
andere nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
Rietveld, pag. 119
Vindplaats:
-