BNPP

Ons vrije bedrijf

Ondertitel:
officieel orgaan van de Christelijke Middenstandsbond in Nederland
Categorie:
V/vakblad
Verschenen:
15 jan. 1949- dec. 1960 (zj, zn-38, nr. 11)
Eigenaar:
Christelijke Middenstandsbond
Uitgever:
Drukkerij-uitgeverij A.J. Oranje, 's- Gravenhage
jan. 1957 (35, nr. 1): Drukkerijuitgeverij T. van der Weij, Leeuwarden
Drukker:
Drukkerij-uitgeverij A.J. Oranje, 's- Gravenhage
jan. 1957 (35, nr. 1): Drukkerijuitgeverij T. van der Weij, Leeuwarden
Plaats van Uitgave:
's-Gravenhage
jan. 1957 (35, nr. 1): Leeuwarden
Frequentie:
12 x p/j
Omvang:
II
15 dec. 1952: I
Formaat:
B
15 dec. 1952: C
Oplage:
Jan. 1949: 13.000
jan. 1950: 15.000
jan. 1951: 17.500
jan. 1952: 18.500
mrt. 1953: 20.500
Prijzen:
gratis voor leden, overigen 2,50 p/j
Foto's:
-
Tekeningen:
-
Redactie:
H. van Eijsden: 15 jan. 1949-15 nov. 1952
W.P. Hollebrands: 15 jan. 1949- 15 juni 1952
J. de Jong: 15 jan. 1949-15 nov. 1952
W.S. de Jong: 15 okt. 1949-15 nov. 1952
J. van Keulen (eindredacteur): 15 okt. 1949-15 juni 1952
W.P. Hollebrands (eindredacteur): 15 juli 1952-15 nov. 1952
F.F. van der Weij: 15 aug. 1950-15 nov. 1952
P. Dondorp (eindredacteur): 15 feb. 1955-dec. 1960 (zj, zn-38, nr. 11)
J.P.J. van der Wilde: 15 feb. 1955-dec. 1960 (zj, zn-38, nr. 11)
M.G. v.d. Kaa: 15 feb. 1955-dec. 1960 (zj, zn-38, nr. 11)
van sep. 1952-15 feb. 1955 worden geen redacteuren vermeld
Medewerkers:
-
Speciale nummers:
juni 1953: Lustrumnummer 35 jaar CMB
sep. 1958 (36, nr. 8): jubileumnummer: 40 jaar CMB
Bibliografische gegevens:
va De Ondernemer in het Midden- en Kleinbedrijf
eerst vanaf 1957 is er een jaargangnummering
deze suggereert een begin van het periodiek in de twintiger jaren
het is niet gelukt eerdere nummers dan wel een voorganger te ontdekken
Autopsie:
HDC: 15 jan. 1950-dec. 1960
ontbreekt: 15 juni 1950
15 juli 1950
15 sep. 1950
15 nov. 1952
jan. 1957 (35, nr. 1)
feb. 1957 (35, nr. 2)
okt. 1960 (38, nr. 9)
IISG: jan. 1949-dec. 1956 (zj, zn-zj, zn) en jan. 1957-juli 1957 (35, nr. 1-35, nr. 7) en sep. 1957-nov. 1957 (35, nr. 38-35, nr. 40) en jan. 1958-dec. 1958 (36, nr. 1-36, nr. 11) en nov. 1959-dec.1960 (37, nr. 10-38, nr. 11)
ontbreekt: mei 1949
mei 1950
jan. 1952
feb. 1953
aug/sep. 1955
aug/sep. 1958 (36, nr. 8)
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
NCOV
Literatuur:
-
Vindplaats:
-