BNPP

Onze Gids

Ondertitel:
Maandblad voor Vrouwen en Meisjes uitgegeven door de Nederlandse Ver- eniging ter Behartiging van de Belangen van Jonge Meisjes en door den Nederlandse Meisjesbond (Ver.van Chr. Jonge Vrouwen)
okt. 1924 (31, nr. 1): Maandblad voor Vrouwen en Meisjes uitgegeven door de Nederlandse Vereniging ter Behartiging van de Belangen van Jonge Meisjes en door den Chr. Jonge Vrouwen Bond
okt. 1934 (41, nr. 1): Christelijk Maandblad voor vrouwen en meisjes
Categorie:
II/vrouwenblad
Verschenen:
okt. 1919-sep 1941 (26, nr. 1-47, nr. 12)
Eigenaar:
Nederlandse Vereniging ter behartiging van de Belangen van jonge meisjes en de Nederlandse Meisjesbond (Ver.van Chr. Jonge Vrouwen)
Uitgever:
Van Lonkhuyzen, Zeist
okt. 1935 (42, nr. 1): H.A. van Bottenburg, Amsterdam
Drukker:
Electrische Boek-en Kunstdrukkerij Van Lonkhuyzen, Zeist
Plaats van Uitgave:
Zeist
okt. 1935 (42, nr. 1): Amsterdam
Frequentie:
1x p/m
Omvang:
III
Formaat:
B
Oplage:
mrt. 1920 (26, nr. 6): 3500 ex.
Prijzen:
1,50 p/j, buitenland 1,75 p/j, losse nummers 0,15
juni 1922 * (28, nr. 9*): 2,00 p/j, buitenland 2,25 p/j, losse nummers 0,20
okt. 1940 (47, nr. 1): 2,12 p/j, losse nummers 0,22
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
A. van Hoogstraten-Schoch (eindredacteur): okt. 1919-dec. 1941 (26, nr. 1-48, nr. 3)
A.van de Muelen-van Lelyveld: okt. 1919-sep. 1929 (26, nr. 1-35, nr. 12)
C. Visser-Hoefer: okt. 1919-apr. 1941 (26, nr. 1-47, nr. 7)
S.E. de Savornin-Lohman: okt. 1919-sep. 1935 (26, nr. 1-41, nr. 12)
J. Engelberts: okt. 1919-apr. 1941 (26, nr. 1-47, nr. 7)
M.D.v. Hoogstraten: nov. 1929-sep. 1935 (36, nr. 2-41, nr. 12)
Ph. Quarles van Ufford: okt. 1935 (42, nr. 1)
J.A. Wttewaal v. Stoetwegen: juni 1938*-apr. 1941 (44, nr. 9-47, nr. 7)
Medewerkers:
F. van der Borch van Verwol de: okt. 1919-sep. 1920 (26, nr. 1-26, nr. 12)
J.B. Martens van Sevenhoven: okt. 1919-1 dec. 1924 (26, nr. 1-31, nr. 3)
C.M. van Asch van Wijck: nov. 1920-jan. 1930 (27, nr. 2-36, nr. 4)
Speciale nummers:
-
Bibliografische gegevens:
vv Onze Jonge Meisjes, 1894-1919 met doorlopende jaargangtelling
het is mogelijk dat in 1942 nog enkele nummers zijn verschenen
Autopsie:
HDC: okt. 1919-jan. 1941 (26, nr. 1-47, nr. 4)
ontbreekt: feb. 1928-apr. 1928 (34, nr. 5, 6, 7)
jan. 1929 (35, nr. 4)
okt. 1929 (36, nr. 1)
feb. 1930 (36, nr. 5)
aug. 1930-okt. 1931 (36, nr. 11-38, nr. 1)
nov. 1932-sep. 1934 (39, nr. 2-40, nr. 12)
nov. 1934-sep. 1940 (41, nr. 2-46, nr. 12)
dec. 1940 (47, nr. 3)
IIAV: okt. 1927-sep. 1928 (34, nr. 1-34, nr. 12)
mrt. 1930-feb. 1936 (36, nr. 5-42, nr. 5)
nov. 1936 (43, nr. 2)
juni 1938 (44, nr. 9)
okt. 1938-dec. 1941 (45, nr. 1-48, nr. 3)
ontbreekt: 34, nr. 11
37, nr. 1, 2, 3
45, nr. 3
46, nr. 3
47, nr. 8
de ontbrekende nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
-
Literatuur:
Rietveld, pag. 212
Vindplaats:
-