BNPP

Uitdaging

Ondertitel:
Een uitgave van het instituut voor Evangelisatie
jan. 1983* (10, nr. 1): Evangelische maandkrant
jan. 1999 (26, nr. 244): Krant over Christenen met visie
Categorie:
III/zending
Verschenen:
1970-1973 (zj, zn-zj, zn) en 1974-heden = dec. 2004 (1, nr. 1-31, nr. 309)
Eigenaar:
Sichting Campus Crusade for Christ, Driebergen
jan. 1983* (10, nr. 1*): Stichting Instituut voor Evangelisatie, Driebergen
aug. 1990 (17, nr. 8): Stichting Agapè, Doorn
sep. 2003 (30, nr. 295): Stichting EB Media, Ruurlo
jan. 2004 (31, nr. 299): Stichting EB Media, Deventer
Uitgever:
Sichting Campus Crusade for Christ, Driebergen
jan. 1983* (10, nr. 1*): Stichting Instituut voor Evangelisatie, Driebergen
aug. 1990 (17, nr. 8): Stichting Agapè, Doorn
sep. 2003 (30, nr. 295): Stichting EB Media, Ruurlo
jan. 2004 (31, nr. 299): Stichting EB Media, Deventer
Drukker:
Misset Grafische Bedrijven BV, Doetinchem
zomer 1979 (6, nr. 4): Zalsman Grafisch Bedrijf BV, Kampen
nov. 1979 (7, nr. 1): Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij BDU), Barneveld
mrt. 1997 (24, nr. 3): Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij BDU), Barneveld en Nedag Grafisch Bedrijf, Barneveld (grafische vormgeving)
feb. 2003 (30, nr. 289): Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij BDU), Barneveld en Novente promedia service, Barneveld (grafische vormgeving)
Plaats van Uitgave:
Driebergen
aug. 1990 (17, nr. 8): Doorn
sep. 2003 (30, nr. 295): Ruurlo
jan. 2004 (31, nr. 299): Deventer
Frequentie:
1974 (1): 4x p/j
nov. 1979 (7, nr. 1): 1 x p/m
Omvang:
I
1976 (3): II
jan. 1985 (12, nr. 1): III
jan. 1998 (25, nr. 1): IV
jan. 2001 (28, nr. 266): V
Formaat:
B
1979 (7): D
Oplage:
sep. 1989: ca. 25.000
Prijzen:
kosteloos voor geïnteresseerden
sep. 2002 (29, nr. 284): 29,50 p/j
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
J.Boekhout: dec. 1976-sep 1977 (4, nr. 3-5, nr. 1)
L. Habets: voorjaar 1976*-jan. 1984 (4, nr. 1*-11, nr. 1)
L. Habets (hoofdredacteur): feb. 1984-okt. 1985 (11, nr. 2-12, nr. 10)
T. Boer (later T. Veltman): voorjaar 1976-juli/aug. 1980 (4, nr. 1-7, nr. 9)
J. Kits: voorjaar. 1976-mrt. 1978 (4, nr. 1-5, nr. 3)
O. Ramaker: voorjaar 1976-sep. 1982 (4, nr. 1-9, nr. 9) en sep. 1984-sep. 1986 (11, nr. 9-13, nr. 9)
O. Ramaker (eindredacteur): feb. 1984-juli/aug. 1984 (11, nr. 2-11, nr. 7/8)
M. Ramaker: voorjaar 1976-jan. 1984 (4, nr. 1-11, nr. 1)
E. Poppe: juni 1977-dec. 1977(4, nr. 5-5, nr. 2)
H. Pruis: nov. 1983-juli/aug. 1984 (10, nr. 10-11, nr. 7/8)
H. Pruis (eindredacteur): sep. 1984-okt. 1985 (11, nr. 9-12, nr. 10)
H. Pruis (hoofdredacteur): nov. 1985- mei 2000 (12, nr. 11-27, nr. 259)
R. Harland: juni 1977- juni 1977 (4, nr. 5-4, nr. 5)
A. Harland: zomer 1979-zomer 1979 (6, nr. 4-6, nr. 4)
F. den Exter-Blokland: juni1977- dec. 1977(4, nr. 5-5, nr. 2)
J. Boom: juni 1977 (4, nr. 5)
D. Knies: juni 1977- dec.1977 (4, nr. 5-5, nr. 2)
G. Kiefje: dec. 1977-mrt. 1978 (5, nr. 2-5, nr. 3)
H. Dokter: voorjaar 1976-juli/aug. 1980 (4, nr. 1-7, nr. 9)
A. Snaterse: voorjaar 1976-nov. 1978 (4, nr. 1-6, nr. 2)
J. Schoonbeek: juni 1978-nov. 1978 (5, nr. 4-6, nr. 2)
R. Ottow: voorjaar 1979- herfst 1979 (6, nr. 3-6, nr. 5)
L. Doorduin: voorjaar 1979-juli/aug. 1980 (6, nr. 3-7, nr. 9)
J.Th.Bos: nov. 1979-heden (7, nr. 1-31, nr. 309)
H. Veltman: nov. 1979- (7, nr. 1-)
M.L. Roeleveld: sep. 1980-mrt. 1982 (7, nr. 10-9, nr. 3)
H. van Loon: nov. 1981-sep. 1983 (8, nr. 11-10, nr. 9)
H. Waagmeester: mrt. 1982-juli/aug. 1982 (9, nr. 3-9, nr. 7/8) en mrt. 1987-juni 1992 (14, nr. 3-19, nr. 6)
A. Meijer: juni 1982-juli/aug. 1983 (9, nr. 6-10, nr. 7/8)
J. Kooi: sep. 1983-jan. 1984 (10, nr. 9-11, nr. 1)
J. Kooi (secretaris): feb. 1984-juli/ aug. 1985 (11, nr. 2-12, nr. 7/8)
M. Jansen: zomer 1979-zomer 1979 (6, nr. 4-6, nr. 4)
H. de Ruijter: zomer 1979-zomer 1979 (6, nr. 4-6, nr. 4)
B. Krol: voorjaar 1979-voorjaar 1979 (6, nr. 3-6, nr. 3)
G.M.A. Hendricksen: dec.1977-dec. 1977(5, nr. 2-5, nr. 2)
A.J. Krol: sept 1977-sept 1977(5, nr. 1-5, nr. 1)
H.G. Hendricks: sept 1977-sept 1977(5, nr. 1- 5, nr. 1)
K. Hild: sept 1977-sept 1977(5, nr. 1-5, nr. 1)
J. McDowell: apr. 1977-apr. 1977 (4, nr. 4-4, nr. 4)
H.J. Carlier: apr. 1977-apr. 1977 (4, nr. 4-4, nr. 4)
B. Pol: apr. 1977-apr. 1977 (4, nr. 4-4, nr. 4)
P. Speelman (secretaris): sep. 1985-mei 1986 (12, nr. 9-13, nr. 5)
E. Slager (eindredacteur): nov. 1985-sep. 1992 (12, nr. 11-19, nr. 9)
E. Slager: jan. 1993-juli/aug. 1993 (20, nr. 1-20, nr. 7/8)
C. Eilander-Noordam: okt. 1986-aug. 1987 (13, nr. 10-14, nr. 8)
D. Kraaij: nov. 1986- apr. 1993 (13, nr. 11-20, nr. 4)
D. Kraaij (eindredacteur): mei 1993-dec. 1998 (20, nr. 5-25, nr. 12)
L. Plat: aug. 1990-mei 1993 (17, nr. 8-20, nr. 5) en jan. 1999-juli/aug. 2000 (26, nr. 244-27, nr. 261)
J. Slager: jan. 1993-juli/aug. 1995 (20, nr. 1-22, nr. 7/8)
J. Baan: mei 1993-juli/aug. 1997 (20, nr. 5-24, nr. 7/8)
J. Hendrikse: juli/aug. 1995-juli/aug. 1996 (22, nr. 7/8-23, nr. 7/8)
H. van Vuuren: mrt. 1997-sep. 1998 (24, nr. 3-25, nr. 9)
F. Stilleboer: sep. 1995-feb. 1997 (22, nr. 9-24, nr. 2)
A. van den Broek: sep. 1997-dec. 1998 (24, nr. 9-25, nr. 12)
E. Leijenaar (eindredacteur): jan. 1999-mei 2000 (26, nr. 244-27, nr. 259)
E. Leijenaar (hoofdredacteur): juni 2000-heden (27, nr. 260-31, nr. 309)
W. van den Berg (secretaris): jan. 1999-mei 2000 (26, nr. 244-27, nr. 259)
H. Keesmaat: sep. 1999- feb. 2000 (26, nr. 251-27, nr. 256)
J. Toenkkes: mrt. 2000-dec. 2002 (27, nr. 257-29, nr. 287)
M. Germeraad (secretaris): juli/aug. 2001-juli/aug. 2002 (28, nr. 272-29, nr. 283)
J. Tan: mrt. 2004-heden (31, nr. 301-31, nr. 309)
H.J. Kamsteeg: juni 2004-heden (31, nr. 304-31, nr. 309)
Medewerkers:
H. Dokter: apr. 1977-dec. 1977 (4, nr. 4-5, nr. 2) en sep. 1980-feb. 1981 (7, nr. 10-8, nr. 3)
B. Pol: apr. 1977 (4, nr. 4)
H.J. Carlier: apr. 1977 (4, nr. 4)
J.McDowell: apr. 1977 (4, nr. 4)
J. Kits sr: apr. 1977 (4, nr. 4)
M. Ramaker: juni 1977-jan. 1994 (4, nr. 5-21, nr. 1)
J.P. Borgonjon: juni 1977- juni 1978 (4, nr. 5-5, nr. 4)
J. Boekhout: sep. 1977 (5, nr. 1)
A.J. Krol: sep. 1977 (5, nr. 1)
H.G. Hendriks: sep. 1977 (5, nr. 1)
K. Hild: sep. 1977 (5, nr. 1)
F. den Exter-Blokland: dec. 1977 (5, nr. 2)
E. Poppe: dec. 1977 (5, nr. 2)
G.M.A. Hendriksen: dec. 1977 (5, nr. 2)
D. Knies: dec. 1977 (5, nr. 2)
N.v. Gendt: juni 1978 (5, nr. 4)
B. Krol: voorjaar 1979- heden(6, nr. 3-31, nr. 309)
M. Jansen: zomer 1979-juni 1980 (6, nr. 4-7, nr. 8)
A. Harland: zomer 1979 (6, nr. 4)
H. de Ruijter: zomer 1979 (6, nr. 4)
J. Kits: nov. 1979-apr. 1981 (7, nr. 1-8, nr. 5)
A. Snaterse: nov. 1979 (7, nr. 1)
J.M.G. Sijtsma: feb. 1980 (7, nr. 4)
J. Nabers: mrt. 1980 (7, nr. 5)
J. Sijtsma: apr. 1980-mei 1980 (7, nr. 6-7, nr. 7)
A. Klein Haneveld: okt. 1980- (7, nr. 11-)
J. Boertjens: apr. 1982-juni 1982 (9, nr. 4-9, nr. 6)
L. Emmink: juni 1982-juli/aug. 1985 (9, nr. 6-12, nr. 7/8)
J. Huiting: dec. 1982-okt. 1983 (9, nr. 12-10, nr. 10) en jan. 1987*-jan. 1997 (14, nr. 1*-24, nr. 1)
D. de Vries: feb. 1983- juni 1983 (10, nr. 2-10, nr. 6)
R. Harland: nov. 1979-jan. 1984 (7, nr. 1-11, nr. 1)
E. Hazeleger: okt. 1983-jan. 1984 (10, nr. 10-11, nr. 1)
F. Houwert: feb. 1985*-mrt. 1986 (12, nr. 2*-13, nr. 3)
S.J. Bos: juni 1986-sep. 1988 (13, nr. 6-15, nr. 9)
G. Velema-Drent: jan. 1990-okt. 1995 (16, nr. 1-22, nr. 10) en jan. 1998-apr. 1998 (25, nr. 1-25, nr. 4)
K. Ellen: nov. 1989-feb. 1996 (16, nr. 11-23, nr. 2)
W. van Tuyl: nov. 1989-dec. 1991 (16, nr. 11-18, nr. 12)
M. Baan: juli/aug. 1992-sep. 1992 (19, nr. 7/8-19, nr. 9)
H.L.J. Keijzer: feb. 1994-juli/aug. 2003 (21, nr. 2-30, nr. 294)
F. Snijder: feb. 1994-mei 1996 (21, nr. 2-23, nr. 5)
C. Mulder: apr. 1994-jan. 1997 (21, nr. 4-24, nr. 1)
J. van der Hoef: mei 1994-jan. 1997 (21, nr. 5-24, nr. 1)
R. Harting: juni 1995-juni 1998 (22, nr. 6-25, nr. 6)
L. Harting: juni 1995-juni 1998 (22, nr. 6-25, nr. 6)
J. Hendrikse: juni 1995 (22, nr. 6)
R. Ottow: nov. 1995-jan. 1997 (22, nr. 11-24, nr. 1) en dec. 1998-heden (25, nr. 12-31, nr. 309)
M. Busstra: dec. 1997-apr. 1998 (24, nr. 12-25, nr. 4)
N. Harrewijn: dec. 1997-heden (24, nr. 12-31, nr. 309)
J. Verhulst: feb. 1998-nov. 1998 (25, nr. 2-25, nr. 11)
W. van den Berg: apr. 1998-dec. 1998 (25, nr. 4-25, nr. 12)
L. Plat: apr. 1998-dec. 1998 (25, nr. 4-25, nr. 12)
H. Dekker: juni 1998-sep. 1998 (25, nr. 6-25, nr. 9)
T. van der Ham: juni 1998-juli/ aug. 1999 (25, nr. 6-26, nr. 250)
J. Tan: juni 1998-feb. 2004 (25, nr. 6-31, nr. 300)
A. Geluk: okt. 1998-apr. 2000 (25, nr. 10-27, nr. 258)
S. Youhanna: okt. 1998-feb. 1999 (25, nr. 10-26, nr. 245)
W. Barens: jan. 1999-dec. 2002 (26, nr. 244-29, nr. 287)
C. van Beek: jan. 1999-dec. 2002 (26, nr. 244-28, nr. 272) en sep. 2003-heden (30, nr. 295-31, nr. 309)
D. Gillissen: jan. 1999-juli/aug. 2001 (26, nr. 244-28, nr. 272)
J. van den Heuvel: jan. 1999-mrt. 2000 (26, nr. 244-27, nr. 257)
C. Otting: jan. 1999-mrt. 2000 (26, nr. 244-27, nr. 257)
A. Maldonado: mrt. 1999-juli/aug. 1999 (26, nr. 246-26, nr. 250)
C. Vos: juni 1999-heden (26, nr. 249-31, nr. 309)
R. Petri: sep. 1999-dec. 1999 (26, nr. 251-26, nr. 254)
H. Medema: okt. 1999-juli/aug. 2001 (26, nr. 252-28, nr. 272)
R. Rots: feb. 2000-dec. 2002 (27, nr. 256-29, nr. 287) en mrt. 2003- heden (30, nr. 290-31, nr. 309)
H. Keesmaat: mrt. 2000-juni 2001 (27, nr. 257-28, nr. 271)
M. van Dijk: mei. 2000-juni 2001 (27, nr. 259-28, nr. 271)
N. Rodenburg: juli/aug. 2001-dec. 2002 (28, nr. 272-29, nr. 287)
D. Vos: juli/aug. 2001-sep. 2001 (28, nr. 272-29, nr. 273)
P. Mullens: sep. 2001-juli/aug. 2003 (28, nr. 273-30, nr. 294)
G. Brisson: feb. 2002-apr. 2002 (29, nr. 278-29, nr. 280)
M. de Boer: mei 2002 (29, nr. 281) en sep. 2002- heden (29, nr. 284-31, nr. 309)
S. Looijen: mei 2002-juni 2002 (28, nr. 281-29, nr. 282)
M. Vellekoop: mei 2002-juni 2002 (28, nr. 281-29, nr. 282)
H. Roos: juli/aug. 2002-heden (29, nr. 283-31, nr. 309)
L. Polhuys: mrt. 2003 (30, nr. 290)
J. Toenkkes: mrt. 2003 (30, nr. 290)
B. Visser: mrt. 2003-heden (30, nr. 290-31, nr. 309)
M. Kalle: mrt. 2004- heden (31, nr. 301-31, nr. 309)
J. de Maa: mrt. 2004-heden (31, nr. 301-31, nr. 309)
M. Valkenberg: mrt. 2004-heden (31, nr. 301-31, nr. 309)
A. Knevel: mei 2004-heden (31, nr. 303-31, nr. 309)
D. Kraaij: okt. 2004-heden (31, nr. 307-31, nr. 309)
Speciale nummers:
juni 1984 (11, nr. 6): 15 jaar Instituut voor Evangelisatie
apr. 1986 (13, nr. 4a): Special `Er is hoop'
aug. 1987 (14, nr. 8): Special `Er is hoop'
nov. 1988 (15, nr. 11a): Special `Zingeving'
aug. 1991 (18, nr. 8): Special `Toekomstvisies'
dec. 1991 (18, nr. 12): bijlage: Gebedskrant 1991
jan. 1999 (26, nr. 244): 25 jaar Uitdaging
Bibliografische gegevens:
soms ontbreekt het colofon
miv jan. 1999 (26, nr. 244) is overgegaan op een doorlopende nummering
in 1970 verscheen het eerste nummer, maar kennelijk begon pas in 1974 een jaargangtelling
wo Agapè Bulletin
Autopsie:
HDC: apr. 1977-juni 1983 (4, nr. 4- 10, nr. 6)
ontbreekt: nov. 1978 (6, nr. 2)
KB: voorjaar 1976-herfst 1979 (4, nr. 1-6, nr. 5)
jan. 1983-dec. 2004 (10, nr. 1-31, nr. 309)
ontbreekt: okt. 1984-jan. 1985 (11, nr. 10-12, nr. 1)
dec. 1996 (23, nr. 12)
nov. 2002 (29, nr. 286)
KDC: apr. 1977-zomer 1979 (4, nr. 4-6, nr. 4)
ontbreekt: 5, nr. 2
6, nr. 3
andere nummers zijn niet gevonden
Achtergrond:
Evangelical
Literatuur:
-
Vindplaats:
-