BNPP

Vrije geluiden

Ondertitel:
21 mrt. 1936* (10, nr. 12*): Algemeen Radio Weekblad, tevens orgaan van de Vrijzinnig Protestantsche Radio Omroep
12 juni 1937* (11, nr. 24*): orgaan van de Vrijzinnig Protestantsche Radio Omroep
19 jan. 1946 (26, nr. 1): Vrijzinnig Protestantsch Radio-weekblad
5 mrt. 1955* (25, nr. 10*): Programmablad VPRO
9 nov. 1957* (27, nr. 45*): Radio- en televisie-programmablad van de VPRO
6 jan. 1968 (38, nr. 1): VPRO programmablad voor tv en radio
Categorie:
II/media
Verschenen:
23 sep. 1926-20 dec.1941 (1, nr. 1-15, nr. 51) en 19 jan. 1946- 2 mrt.1974 (16, nr. 1-44, nr. 9) + proefnummer 1926
Eigenaar:
Vrijzinnig Protestantsche Radio Omroep
Uitgever:
fa. W. Gaade, Delft
5 mrt. 1955* (25, nr. 10*): -
Drukker:
Drukkerij W. Gaade, Delft
1955: -
19 mei 1973* (43, nr. 20*): Van Boekhoven- Bosch NV Grafische Industrie, Utrecht
Plaats van Uitgave:
Delft
Frequentie:
1 x p/2w
zd 1927 (1, nr. 22): 1 x p/w
8 mrt. 1930* (4, nr. 10*): 1 x p/w
Omvang:
IV
8 mrt. 1930* (4, nr. 10*): VI
Formaat:
B
Oplage:
-
Prijzen:
1,50 p/j
8 mrt. 1930* (4, nr. 10*): 6,00 p/j, losse nummers 0,20
14 sep. 1946* (16 nr. 35*): 10,00 p/j, losse nummers 0,25
5 mrt. 1955* (25 nr. 10*): 10,00 p/j, losse nummers 0,20
2 jan. 1960 (30 nr. 1): 13,00 p/j, losse nummers 0,30
1 jan. 1966 (36, nr. 1)
17,60 p/j Nederland en België
9 nov. 1971 (41 nr. 41): 29,40 p/j
17 nov. 1973* (43 nr. 46*): 33,00 p/j
Foto's:
ja
Tekeningen:
ja
Redactie:
N.A. Bruining: 23 sep. 1926-20 dec. 1941 (1, nr. 1-15, nr. 51)
B.J. Aris: 23 sep. 1926-20 dec. 1941 (1, nr. 1-15, nr. 51)
E.D. Spelberg (hoofdredacteur): 23 sep. 1926-13 apr. 1963 (1, nr. 1-33, nr. 15)
W. Schermerhorn: 23 sep. 1926-20 dec. 1941 (1, nr. 1-15, nr. 51)
G.J. Ligthart: 23 sep. 1926-20 dec. 1941 (1, nr. 1-15, nr. 51)
J.P. de Graaff: 23 sep. 1926-4 dec. 1935* (1, nr. 1-9, nr. 51*)
H.T. de Graaff: 23 sep. 1926-4 dec. 1935* (1, nr. 1-9, nr. 51*)
G.J. Aris: 22 feb. 1936*-? (10, nr. 8*-?)
M. Moltzer: 6 jan. 1940-20 dec. 1941 (14, nr. 1-15, nr. 51)
A.C. Rijlaarsdam: 1 feb. 1941-20 dec. 1941 (15, nr. 5-15, nr. 51)
A. de Visser (eindredacteur): 28 nov. 1959-13 apr. 1963 (29, nr. 48-33, nr. 15)
A. de Visser (hoofdredacteur): 27 apr. 1963-13 apr. 1968 (33, nr. 16-38, nr. 14)
R. van Bergen: 6 dec. 1969-2 sep. 1970 (39, nr. 50-40, nr. 18)
J. Haasbroek: 6 dec. 1969-8 mei 1971 (39, nr. 50-41, nr. 19)
B. Madsen: 6 dec. 1969-11 apr. 1970 (39, nr. 50-40, nr. 15)
J. Scholten: 6 dec. 1969-2 mrt. 1974 (39, nr. 50-44, nr. 9)
J. Streefkerk: 6 dec. 1969-4 apr. 1970 (39, nr. 50-40, nr. 14)
H. Willemse: 6 dec. 1969-2 mrt. 1974 (39, nr. 50-44, nr. 9)
E. Hoogeveen: 27 mrt. 1971-7 okt. 1972 (41, nr. 13-42, nr. 41)
E. van Limburg Stirum: 2 mei 1970-26 nov. 1970 (40, nr. 18-40, nr. 47)
H. Klompsma-Versnel (later: H. Versnel): 23 mei 1970-13 mei 1972 (40, nr. 21-42, nr. 20)
E. van Vollenhove: 30 jan.1971-6 okt. 1973 (41, nr. 5-43, nr. 40)
J.W. de Zwart: 16 mei 1970-7 okt. 1972 (40, nr. 20-42, nr. 41)
M. Emsbroek: 6 mei 1972-25 aug. 1973 (42, nr. 19-43, nr. 34)
L. Kortland-Mulder: 23 jan. 1971-20 mrt. 1971 (412, nr. 4-41, nr. 12)
H. Hunnersen: 14 okt. 1972-2 mrt. 1974 (42, nr. 42-44, nr. 9)
E. v.d. Ster: 14 okt. 1972-6 okt. 1973 (42, nr. 42-43, nr. 40)
vanaf 3 mrt. 1973 worden de leden der redactie genoemd onder het hoofd `Redactie en vaste medewerkers'
N. v.d. Drift: 20 jan. 1973-2 mrt. 1974 (43, nr. 3-44, nr. 9)
W. Offenberg: 17 mrt. 1973-2 mrt. 1974 (43, nr. 11-44, nr. 9)
C. Brockhaus: 9 feb. 1974-2 mrt. 1974 (44, nr. 6-44, nr. 9)
C. Eekers: 15 dec. 1973-2 mrt. 1974 (43, nr. 50-44, nr. 9)
H. Eggenkamp: 2 juni 1973-6 okt. 1973 (43, nr. 22-43, nr. 40)
E. Weis: 2 juni 1973-6 okt. 1973 (43, nr. 22-43, nr. 40)
de redacteuren voor de buitenlandse edities (NOI, Zuidafrika, Verenigde Staten) zijn in deze beschrijving niet vermeld
Medewerkers:
H. Versnel: 7 okt. 1972-21 apr. 1973 (42, nr. 41-43, nr. 17)
K. Brants: 7 okt. 1972-26 mei 1973 (42, nr. 41-43, nr. 21)
G. Luijters: 7 okt. 1972-25 aug. 1973 (42, nr. 41-43, nr. 34)
H. de Vries: 7 okt. 1972-24 mrt. 1973 (42, nr. 41-43, nr. 12)
N. v.d. Drift: 18 nov. 1972-13 jan. 1973 (42, nr. 47- 43, nr. 2)
R. de Wert: 18 nov. 1972-18 jan. 1973 (42, nr. 47-43, nr. 2)
J. Prince: 18 nov. 1972-26 mei 1973 (42, nr. 47-43, nr. 21)
T. Frederiks: 18 nov. 1972-26 mei 1973 (42, nr. 47-43, nr. 21)
Speciale nummers:
Kerstnummers 1935 en 1937
Bibliografische gegevens:
va VPRO, dat in deze bibliografie niet is opgenomen
Autopsie:
HDC: 21 mrt. 1936 (10, nr. 12)
UvA: 12 juni 1937-20 dec. 1941 (11, nr. 24- 15, nr. 51)
9 nov. 1957 (27, nr. 45)
7 dec. 1957 (27, nr. 52)
4 jan. 1958-24 dec.1960 (28, nr. 1-30, nr. 51)
5 jan. 1963-2 mrt. 1974 (33, nr. 1-44, nr. 9)
ontbreekt: 11, nr. 25-11, nr. 40, 46)
28, nr. 27-32, 39
29, nr. 13-16, 18, 19, 21-25, 27-30
30, nr. 30, 31
33, nr. 34, 53
34, nr. 1
38, nr. 28, 31, 36
PM: proefnummer 1926
23 sep. 1926 (1, nr. 1)
22 feb. 1936 (10, nr. 8)
8 mrt. 1930 (4, nr. 10)
4 dec. 1935 (9, nr. 51)
19 jan. 1946 (16, nr. 1)
14 sep. 1946 (16, nr. 35)
5 mrt. 1955 (25, nr. 10)
22 mei 1954 (24, nr. 21)
5 mrt. 1955 (25, nr. 10)
2-9 juli 1961 (31, nr. 27)
20 nov. 1971 (41, nr. 47)
: 7 okt. 1972 (42, nr. 41)
17 nov. 1973 (43, nr. 46)
18 nov. 1972 (42, nr. 47)
14 apr. 1973 (43, nr. 15)
19 mei 1973 (43, nr. 20)
2 mrt. 1974 (44, nr. 9)
Achtergrond:
-
Literatuur:
-
Vindplaats:
-